Hrvatski filmski savez

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Hrvatski filmski savez

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
04.2015

Hrvatski filmski savez

U traganju za najboljima, piše: Duško Popović
Hrvatski filmski savezHfs154
 

Druga sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza održana je u ponedjeljak, 13. travnja u maloj dvorani kina Tuškanac, a u čak deset točaka dnevnoga reda (i dva i pol sata trajanja) obuhvatila je niz aktualnih tema kojima se Savez bavi(o) ili čije rješenje tek priprema. V.d. tajnica HFS-a Marija Ratković Vidaković izvijestila je o događanjima u periodu od Godišnje skupštine i izbora novog saziva Izvršnog odbora, a posebno sudjelovanju filmova u produkciji HFS-a na ZagrebDox-u, o četiri osvojene nagrade na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, prijavi četiri nova filma na natječaj HAVC-a, procesu prijavljivanja filmova za 20. filmsku reviju mladeži i 8. Four River Film Festival (prijavljeno je oko 400 radova) odnosno za 52. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Rijeci te o raznim oblicima međunarodne suradnje. Ali, i o sve težoj financijskoj situaciji koja znatno otežava ili gotovo onemogućava provedbu dijela programa HFS-a.

 

Trenutno je središnje pitanje izbor novog tajnika Hrvatskog filmskog saveza. Poslije višegodišnjeg sjajnog liderstva Vere Robić Škarica, koja je prvobitno malu asocijaciju više filmskih klubova ujedinjenih u Kino savez Hrvatske pretvorila u današnji Hrvatski filmski savez, koji se uz svekoliku pomoć pojedinim članicama i organiziranje revija filmskog stvaralaštva djece, mladih i odraslih autora, bavi i produkcijom, izdavaštvom, prikazivanjem i drugim sadržajima koji ga čine relevantnim filmskim subjektom, kako kod nas tako i u svijetu, vrijeme je za izbor nasljednika. Uz uobičajene uvjete poput fakultetske diplome, najmanje pet godina iskustva u audiovizualnoj djelatnosti ili na rukovodećim poslovima te posjedovanja sposobnosti uspješnog ustrojavanja i djelotvornog vođenja organizacije i na temelju toga stečen ugled i povjerenje u sredini u kojoj djeluje, trebat će voditi računa i o kvalitetama koje se teško propisuju suhoparnim uvjetima natječaja, ali su jako važne, kao što su ljudska toplina, upornost i vizija. Iako će službeno natječaj biti objavljen 4. svibnja na web stranicama HFS-a, a poslije pomnog odabira kroz više krugova testiranja i razgovora s kandidatima, novi tajnik biti odabran i stupiti na dužnost 1. rujna ove godine, zanimanje je veliko i već se javljaju mnogi potencijalni interesenti. To je i najbolji dokaz da je dosadašnji rad prepoznat i cijenjen i da valja uložiti odgovarajući trud kako bi se nastavilo jednako uspješno.

U članstvo Hrvatskog filmskog saveza primljene su udruge K zona, prostor rodne i medijske kulture iz Zagreba odnosno Rare, koja se bavi organizacijom Festivala dokumentarnog rock filma u Vinkovcima ali sve više i filmskom edukacijom i prikazivačkom djelatnošću. Izabrani su i članovi Savjeta za filmske programe, Savjeta za izdavačku djelatnost, Savjeta Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić, članovi uredništva Hrvatskog filmskog ljetopisa te članovi Savjeta za produkciju. Predstavnik HFS-a u Generalnoj skupštini UNICA-e bit će i nadalje Željko Balog, ali je upozoreno da na vrijeme treba odabrati i pripremiti novu osobu koja bi ga, najkasnije za tri godine, naslijedila.

Iduće godine će se 53. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, poslije prošlogodišnje u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu te ovogodišnje koja će biti u Rijeci, održati u Makarskoj, u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Udruge DokuMA, a 48. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Varaždinu, u suorganizaciji HFS i Udruge VANIMA, poslije Vukovara 2014. i Karlovca ove godine.

Duško Popović

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Hfs154
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Hrvatski filmski savez