Hrvatski projekt Birdbox

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Hrvatski projekt Birdbox

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
05.2020

Hrvatski projekt Birdbox

u finalu najvećeg europskog hackathona!
Hrvatski projekt BirdboxPoslovna inteligencija birdbox rjesenje
 

Poslovna inteligencija sudjelovala je u #EUvsVirus hackathonu organiziranom od strane Europske komisije u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske Unije te je rješenje Birdbox njihovog tima multidisciplinarnih stručnjaka ušlo u samo finale među 10% najboljih projekata u domeni Digitalnih financija. U finalu, Birdbox je odabran kao jedno od 117 najperspektivnijih rješenja koja će sudjelovati u Matchathonu, koji će se održati 22. do 25. svibnja, a na kojem će PI tim imati priliku dodatno unaprijediti svoje rješenje kroz niz radionica te prezentirati Birdbox potencijalnim korisnicima i investitorima.

EUvsVirus hackathon održan je između 24. i 26. travnja diljem svijeta te je okupio sudionike s istim ciljem – razviti prototip i rješenje za tehnička, politička i društveno relevantna pitanja vezana uz krizu uzrokovanu Corona virusom. Natjecanje je okupilo 20.900 sudionika iz cijele Europe i šire te je predano ukupno 2.163 rješenja, a Poslovna inteligencija natjecala se u izazovu pod nazivomPodrška identifikaciji financijskih nedostataka”. Tim Poslovne inteligencije sastojao se od šest članova, eksperata za različita područja prikupljanja, obrade, analize i vizualizacije podataka. U timu su bili Iva Sorić, Davor Dinjar, Josip Puniš, Bernard Curić, Petar Pejaković i voditelj tima Marko Štajcer.

„Ovaj projekt je prototip rješenja koje bi državama članica EU pomoglo da pronađu optimalnu strategiju za pomoć gospodarstvu, tako što će uz pomoć našeg rješenja moći detektirati najkritičnija područja i pronaći ona u kojima bi financijski paket pomoći imao najbolji mogući utjecaj na očuvanje radnih mjesta i gospodarstvo u cjelini. Platforma također omogućava  izradu simulacija i testiranje različitih scenarija utjecaja krize na gospodarsku djelatnost pojedine države ili jedinstvenog EU tržišta. Ovo rješenje primjenjivo je ne samo na neposredne posljedice trenutne krize, već i u slučaju povratka COVID-19 pandemije ili  druge krize koja bi opet utjecala na gospodarstvo. Rješenje je također primjenjivo za analizu tržišta i ocjenjivanje rizika u različitim tržišnim uvjetima.“ rekao je Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji.

Nakon Hackathona, rješenje Poslovne inteligencije kao jedno od odabranih 117 rješenja bit će dio Matchathona, koji će se održati 22. do 25. svibnja, a kojem je cilj spojiti timove s potencijalnim korisnicima i investitorima.

„Plasman u finale i poziv na Matchathon nam je dodatan motiv i poticaj za daljnji razvoj proizvoda te smo u Birdbox projekt uključili i druge partnere,  a posebno nas veseli da nam se pridružio i Vuk Vuković, doktor znanosti s Oxforda i jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za političku ekonomiju s ciljem što bolje prezentacije Birdboxa i hrvatskih inovacija na predstojećem Matchathonu. Obratili smo se i FINA-i sa zamolbom da nam ustupe anonimizirane podatke za izračun COVID scorea, koji bi nam pomogli da dodatno proširimo funkcionalnost aplikacije. FINA je potvrdila podršku, uz napomenu da se radi o osjetljivim podacima te da se zbog regulativnih zahtjeva posebna pažnja mora obratiti na sigurnost i način obrade podataka. Naša je želja da u budućnosti, ako projekt postane komercijalni proizvod, omogućimo hrvatskim institucijama besplatno korištenje Birdboxa,“ dodao je Štajcer.

Iz Financijske agencije su izjavili: „Kao društveno odgovorna institucija, FINA nastoji podržati inicijative pojedinaca i institucija u području unaprjeđenja kvalitete života te razvoja gospodarstva i društva u cjelini. Sa svim svojim karakteristikama, agregirani podaci, omogućit će i inovativnom rješenju kao što je Birdbox bolju mogućnost predstavljanja svog rješenja na Matchatonu te je FINA u duhu podržavanja hrvatskih inovacija odlučila u okviru svojih mogućnosti dati podršku. 

Covid score je jedinstvena objektivna ocjena ugroženosti poslovanja te je Hrvatska među prvima koja je implementirala takav sustav prilikom upravljanja mjerama za pomoć gospodarstvu, pa u tom smislu Covid score daje jednu značajnost u cjelokupnom Birdbox rješenju. Podrška našem poslovnom sektoru da pokaže izvrsnost i izvan naših granica te time i postanu globalni igrači, što po znanju, stručnosti i inovativnosti svakako mogu, za FINU predstavlja priliku koju ne želimo propustiti.“

U organizaciji ovog do sad najvećeg svjetskog hackathona sudjelovala je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao nacionalno tijelo za podršku natjecateljima iz Hrvatske. „Plasman hrvatskog tima s projektom BirdBox je sjajan, pogotovo uzmemo li u obzir snažnu konkurenciju međunarodnih timova. To pokazuje da uspjeh nije rezerviran samo za velike i bogate te da su hrvatska rješenja vrlo konkurentna u svijetu. Čestitamo i ostalim hrvatskim natjecateljima koji su dio pobjedničkih timova, čime su dobili ulaznicu za Matchathon u sklopu kojeg će se svi finalisti imati priliku susresti s potencijalnim partnerima.“, izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Vuk Vuković je izuzetno optimističan vezano za Birdbox i predstojeći Matchathon: „Birdbox je odličan projekt i veselim se što ću biti dio ovog sjajnog tima. U našim projektima u Oraclumu mi koristimo isti pristup i metodologije predviđanja za odgovore pojedinaca, a ovdje se koriste kako bi se napravile relevantne simulacije utjecaja negativnih događaja na prihode tvrtki.“

#EUvsVirus  #HacktheCrisis #EUSolidarity #StrongerTogether #TogetherWeCan

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Poslovna inteligencija birdbox rjesenje
  • Zagreb Poslovna inteligencija na hackathonu- vuk vukovic i marko stajcer
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Hrvatski projekt Birdbox