Hrvatski Telekom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatski Telekom

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
02.2018

Hrvatski Telekom

međunarodni Dan sigurnijeg interneta diljem Hrvatske
Hrvatski TelekomFotografija 1
 

• U povodu Dana sigurnijeg interneta HT pokreće široku nacionalnu akciju edukacije korisnika o načinima zaštite na digitalnim platformama te potpisuje Povelju o sigurnijem internetu
• U T-centrima diljem Hrvatske dijelit će se brošura „Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“ koju je izdao HAKOM
• Aktivnosti su nastavak velike društveno odgovorne inicijative Hrvatskog Telekoma „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“

Hrvatski Telekom, u sklopu svoje društvenog odgovorne inicijative za povećanje sigurnosti djece na internetu ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu”, a povodom međunarodnog Dana sigurnijeg interneta, pokreće široku nacionalnu akciju edukacije korisnika o načinima zaštite na digitalnim platformama. Dodatno, Hrvatski Telekom sutra će potpisati Povelju o sigurnijem internetu, inicijativu koju je pokrenuo Centar za sigurniji Internet i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), a koja pokazuje spremnost mobilnih operatera na proaktivan pristup u povećanju sigurnosti djece na internetu.

Od sutra će zaposlenici HT-a u T-centrima diljem Hrvatske dijeliti novu brošuru „Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“ koju je izradila Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), a uz brošuru svim će zainteresiranima podijeliti i brojne dodatne praktične savjete zaštite.

„Većini onih koji se koriste internetom nedostaje dovoljno znanja o sigurnosti na internetu, a u HAKOM-u imamo dojam da djeca često znaju i više od svojih roditelja pa je cilj ove brošure ne samo pružiti informacije djeci nego i njihovim roditeljima, i još važnije - potaknuti roditelje i djecu da međusobno razgovaraju o ovoj važnoj temi“, pojasnio je sadržaj brošure Ivo Majerski, rukovoditelj Odjela informiranja i zaštite korisnika iz HAKOM-a.

Izdavanje HAKOM-ove brošure potaknuto je rezultatima prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o sigurnosti djece na internetu provedenog krajem prošle godine u sklopu međunarodnog projekta EU Kids Online. Istraživanje koje je uspješno ujedinilo akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije s ciljem dobivanja stručne podloge za uvrštavanje teme sigurnosti djece i mladih na internetu u obrazovni kurikulum je HT podržao kroz svoju veliku inicijativu „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“.

„Hrvatski Telekom kao vodeći telekom operater i predvodnik digitalne transformacije u Hrvatskoj osjeća odgovornost da u okviru svojih mogućnosti osigura što sigurnije okruženje u kojem građani, posebno mladi, koriste nove tehnologije. Smatramo to iznimno važnom temom koju ćemo nastaviti poticati kroz našu inicijativu ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu”. Da ne postoji dovoljna razina svjesnosti o rizicima pokazuje podatak da trećina mladih putem interneta komunicira s osobama koje ne poznaje, a svaki četvrti tinejdžer u dobi od 15 do 17 godina susreo se s osobom koju je upoznao online. Zato ćemo ove godine dodatno pojačati edukaciju svojih korisnika i nastaviti s uvođenjem proizvoda i usluga namijenjenih na povećanju zaštite na digitalnim platformama“, istaknula je Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a i glavna operativna direktorica za privatne korisnike.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Fotografija 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatski Telekom