Humanity First

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:51
Sij
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Humanity First

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
08.2019

Humanity First

ponovno djeluje!
Humanity FirstSkola u brezovici
 

Humanity First organizacija je u povodu Kurban Bajrama podijelila gotovo 600kg paketa s mesom potrebitim obiteljima u Domu ratnih invalida Domovinskog rata u Zagrebu.

Tokom jednog od povijesno najtoplijih dana u kolovozu, humanitarna organizacija Humanity First je svim raspoloživim snagama odlučila pomoći potrebitim obiteljima kako bi im barem malo olakšala tešku svakodnevicu.

Velike vrućine i temperatura koja je premašila 35C nije mogla poremetiti entuzijazam i zaustaviti rad volontera koji su pomogli realizirati ovaj projekt 12. kolovoza 2019.

Organizatori Humanity First bi posebno htjeli iskazati svoju veliku zahvalnost Zajednici županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-i) u Zagrebu za ustupanje njihove predivne prostorije u kojom smo uspješno proveli ovu humanitarnu akciju. Hvala Vam od srca!

Donacija se je odvila povodom Kurban Bajrama, kada muslimani diljem svijeta žrtvuju životinje u sjećanju na žrtvu proroka Abrahama, to je priča koja je mnogim ljudima diljem svijeta poznata kao dirljiva lekcija o poslušnosti i poniznosti pred Bogom.

Prema onome što se spominje u Kur'anu, muslimani vjeruju da meso žrtve po sebi ne stiže do Boga, već priznanje osobe koja je spremna podnijeti žrtvu za dobrobit čovječanstva, to je ono što Bog prihvaća kao žrtvu. Nadalje se spominje da samo dobre namjere i djela mogu doprijeti do Boga.

Humanity First organizacija je rado prihvatila priliku da naglasi kako je tradicija žrtvovanja životinje i podijele njenog mesa potrebitim ljudima i danas živa te predstavlja plemenitu i časnu gestu poštovanja i udijele radosti čovječanstvu. Ova tradicija objašnjava potrebu međusobnog pomaganja, a posebno obaveze pomaganja slabijih članova društva.

Humanity First, kao priznata međunarodna humanitarna organizacija ovaj projekt je započela surađujući sa nekoliko lokalnih organizacija, poput organizacije Mali Zmaj, za pomoć nezbrinutoj djeci i djeci iz siromašnih obitelji, Caritasa u Brezovici te uz pomoć vrijednih volontera iz Sesveta.

Gotovo 400kg mesa je kupljeno iz mesnice Borošak za potrebe humanitarne distribucije Više od 53 obitelji je primilo pakete s mesom, dok je 30kg mesa donirano CARITASOVU DOMU ZA DJECU BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI, s ciljem pripreme ukusnog obroka za oko 100 djece, štićenika doma.

Oko 12kg mesa je donirano Samostanu sestara karmelićanki božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu kako bi i oni mogli pripremiti obroke za siročad. Nakon primanja dodatnog odobrenja iz sjedišta Humanity First u Njemačkoj, i s ciljem proširenja donacije, za distribucije je kupljeno dodatnih 160kg mesa.

Ovaj puta je škola u Brezovici postala primalac donacije, s ciljem distribucije mesa učenicima iz siromašnijih obitelji. Humanity First je također uspjela proširiti suradnju s Caritasom u Zagrebu i donirala oko 85kg mesa za 5 Domova žrtvi obiteljskog nasilja u i oko Zagreba.

Geslo organizacije Humanity First je: „Ljubav za sve mržnja ni za koga!“. Pod tim geslom i barjakom prepoznatljivog amblema, Humanity First motivira dobrovoljce kako bi ojačali njihovu vezu sa potrebitim ljudima te doveli društvo u potrebnu ravnotežu, tj. društvo u kojem svi imaju mogućnost da svjedoče o onim najboljim kvalitetama čovječanstva, prvenstveno voljom i spremnošću za pomaganjem. Dobra djela će uvijek uroditi plodom.

Humanity First shares the slogan “Love for all and Hatred for none” under this banner Humanity First motivates volunteers to strengthen their bond with people in need to bring the society in a balance were all have the possibility to see the best in mankind. Good work always brings fruit. Usudimo se postaviti „Humanost ispred svega“ (Humanity First)!

Fotografije: Enver Palalić

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Humanity first
  • Zagreb Humanity first 1
  • Zagreb Kuhnja caritasa u brezovici
  • Zagreb Skola u brezovici
  • Zagreb Ispred caritasova skladista  g. sead mulabegovic i g. zvonko erceg
  • Zagreb Dom za sirocad u brezovici
  • Zagreb Volonteri khan munawwar, kalemullah malhi, sead mulabegovic, yasser almasri, ammar almasri, marijana, alen

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Humanity First