IETM održava jesenski

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:46
Pro
2019
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › IETM održava jesenski

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
08.2019

IETM održava jesenski

plenarni sastanak u Rijeci - Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine
IETM održava jesenskiIetm vizual
 

U RIJECI, BUDUĆOJ  EUROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE, U LISTOPADU SASTANAK

MEĐUNARODNE MREŽE ZA IZVEDBENE UMJETNOSTI - IETM

IETM jedna od najvećih međunarodnih mreža za izvedbene umjetnosti, s oko 450 članova iz više od 50 zemalja, svoj jesenski plenarni sastanak ove godine održava u Rijeci (Hrvatska), od 24. do 27. listopada 2019.g. Sastanak će okupiti više od 400 profesionalnih umjetnika iz cijelog svijeta, a sve u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Rijeka se time ponosno pridružuje gradovima poput Berlina, Sofije, Budimpešte, Berlina, Glasgowa, Krakova i Kopenhagena, koji su ugostili IETM, čiji su trajni ciljevi međunarodne koprodukcije, suradnički projekti i procesi, mobilnost umjetnika i razmjena profesionalnih znanja.

Središnja tema plenarnog sastanka IETM-a u Rijeci je publika i uključivanje zajednica, s ciljem da se potakne novo razumijevanje razvoja publike te da se prodube postojeći koncepti povezani s razvojem publike. Sudionici sastanka, koji predstavljaju različite zemlje i različitih su profesija, razmišljat će o aktivnom uključivanju zajednice u stvaranje i realizaciju kulturnih i umjetničkih programa.

O tim će temama u Rijeci govoriti razni stručnjaci, između ostalih Andrej Mirčev, Igor Stokfiszewski, Jenny Wilson, Simón Hanukai, Goran Tomka, Luca Ricci, Darko Lukić,  Rarita Zbranca, Zvonimir Dobrović, Natalia Skoczylas, Goran Sergej Pristaš i mnogi drugi.  Također, kroz program IETM-a, odnosno predavanja i posebne umjetničke šetnje, bit će predstavljen i program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Skup je ujedno i izvanredna prigoda za predstavljanje domaće izvedbene scene nekima od najvažnijih međunarodnih promotora, producenata, koproducenata i ravnatelja festivala.

IETM u Rijeci održat će se na više lokacija: u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u RiHubu, u Udruzi Delta 5 te u Filodramatici, a pratit će ga i bogat umjetnički program.

Preliminarni program sastanka dostupan je na mrežnoj stranici:

https://www.ietm.org/en/ietm-rijeka-plenary-meeting-2019/preliminary-programme.

Na sudjelovanje su pozvani članovi IETM mreže i oni koji to nisu. Informacije o naknadama za sudjelovanje, kao i on-line prijava, mogu se pronaći i izvršiti na poveznici:

https://www.ietm.org/en/rijeka

Early-bird prijave traju do 20. rujna 2019.g.

IETM – Međunarodna mreža za suvremene izvedbene umjetnosti – mreža je koju čini više od 450 organizacija izvedbenih umjetnosti i pojedinaca koji djeluju u suvremenim izvedbenim umjetnostima diljem svijeta: kazalište, ples, cirkus, performans, interdisciplinarne umjetničke forme, novi mediji. Članovi mreže su festivali, kompanije, producenti, kazališta, istraživački i resursni centri, sveučilišta i institucionalna tijela, a godišnje se održavaju dva plenarna sastanka u različitim europskim gradovima i manji sastanci diljem svijeta. Osim toga, IETM naručuje publikacije i istraživačke projekte, olakšava komunikaciju i distribuciju informacija te se zalaže za vrijednost izvedbenih umjetnosti

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je osvojio prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, a 2020. tu će titulu nositi zajedno s irskim Galwayom. Cilj ovog europskog projekta je utkati kulturu u dugoročni razvoj europskih gradova te, kroz upoznavanje bogatstva kulturne raznolikosti Europe, pridonijeti zbližavanju europskih građana i njihovu boljem međusobnom razumijevanju. Kulturni program projekta Prijestolnice u Rijeci započinje svečanim otvorenjem 1. veljače 2020., a cijelu godinu obilježit će velike izložbe međunarodno priznatih likovnih umjetnika, atraktivne kazališne predstave, spektakularni baleti, gala koncerti, vrhunske opere, performansi i umjetničke akcije. Rijeka i njena okolica doživjet će i prostorne promjene u projektima uglednih arhitekata i umjetnika svjetskog glasa.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ietm vizual

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › IETM održava jesenski