IMPORTANNE GALLERIJA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:13
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › IMPORTANNE GALLERIJA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
10.2017

IMPORTANNE GALLERIJA

projekt preuređenja
IMPORTANNE GALLERIJARender: Studio Niskota vlasnistvo: Importanne Grupa
 

Atraktivna lokacija u središtu grada
Trgovački centar Importanne Galleria smješten je u samom centru Zagreba, hrvatske metropole kojoj gravitira 790.000 stanovnika udaljenih 30 minuta vožnje ali i intenzivno rastući broj inozemnih turista.
• Zbog atraktivne lokacije u središtu grada i blizine ostalih zabavnih i kulturnih sadržaja, mjesto je posjeta velikog broja građana i poslovnih ljudi, kako na dnevnoj, tako i tjednoj razini.
• Importanne Galleria je nakon 20 godina i dalje upečatljiv kao jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih trgovačkih centara u Zagrebu
.
Društveni i urbani značaj
Importanne Galleria je izgrađena 1997. godine, prostire se na 10.000 četvornih metara kroz tri etaže, a u vrijeme izgradnje i dugo nakon toga predstavljala je jedinstven poslovno–trgovački centar koji je u značajnoj mjeri revitalizirao cjelokupni gradski blok najstrožeg centra grada oko Martićeve i Vlaške ulice.
• Društveni i urbani značaj Importanne Gallerije zadržan je sve do danas, a ovaj je centar s vremenom zauzeo i položaj neizostavnog meeting pointa u ovom dijelu grada, odnos užeg centra Zagreba s obzirom da je od Trga bana Josipa Jelačića udaljena manje od 10 minuta hoda.
• Sukladno poslovnoj odluci, Importanne Galleria pokrenula je projekt repozicioniranja iz dosadašnjeg koncepta trgovačkog centra u novu business-shopping destinaciju u samom središtu Zagreba s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.
• Novim projektom preuređenja Importanne Gallerije, Importanne Grupa nastavlja raditi na oživljavanju zone oko Martićeve ulice i isticati njezine potencijale i komparativne prednosti.
• Očekuje se da će novouređeni centar zahvaljujući novim sadržajima i dizajniranim prostorima privući velik broj posjetitelja različitih generacija te na taj način postati glavno mjesto sastajanja građana ovog djela grada.

Novi koncept

• Importanne Grupa je u lipnju ove godine započela s obnovom unutrašnjosti Importanne Gallerije, a u procesu su značajni zahvati na reorganizaciji i redizajnu interijera.
• Novi koncept koji je primijenjen u obnovi Gallerije značajno je „otvorio˝ prostor, odnosno značajna je pozornost posvećena postizanju prozračne atmosfere i modernizaciji izgleda interijera.
• Nakon punih 20 godina Importanne Galleria će doživjeti prvi značajniji makeover, a to znači promjenu koncepta iz malog gradskog trgovačko-poslovnog centra u business centar s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.
• Ideja vlasnika je ponovno oživjeti lokaciju koja se naslanja na Iblerov trg, Martićevu i Vlašku ulicu i od tog dijela napraviti prepoznatljivu poslovnu zonu s kvalitetnim uredskim prostorima i trgovačkim sadržajima.
• Importanne Galleria prepoznatljiva je i po garaži na 4 etaže, a obnovom centra uvest će se još napredniji parkirni sustav.
• Procjenjuje se kako će svi radovi koji su predviđeni na interijeru Importanne Gallerije biti završeni do studenog ove godine.
Najveću preobrazbu doživjet će etaža -1 koja će se oplemeniti novim CENTRO food court-om i a la carte restoranom sa preko 100 sjedećih mjesta s raznovrsnom gastro ponudom te proširenjem dm trgovine na preko 500 m2 

• Otmjeni prostor ugodne atmosfere idealan je za potrebe poslovnih sastanaka i neformalno druženje
• Preuređeni centar ponudit će velik broj novih prodajnih prostora
• Glavna karakteristika novih trgovina bit će suvremeni dizajn interijera koji slijedi posljednje svjetske trendove.
• Više od 1000 četvornih metara bit će prenamijenjeno u moderne poslovne prostore.
• Posebna atrakcija preuređenog centra bit će moderni prostor za bowling i provođenje slobodnog vremena.

O INTERIJERU:

• Redizajn centra  težio je otvaranju prostora, transparentnosti i povezivanju. Suvremenim materijalima i obradama obnovljeni su izlozi prodajnih prostora. Obrada podne površine kroz sve tri etaže se izmjenjuje od svijetle jednostavne teksture, prema akcentima u prostoru tamnije i sitnije strukture popločenja. Dekorativnim elementima unosi se dodatna živost u prostore komunikacija. Poseban naglasak stavljen je na rasvjetu kojom je naglašeno dinamično kretanje kroz centar. Povezivanje etaža +1 (takozvani mezanin), prizemlja i -1 ostvareno je visilicama koje se protežu kroz sve tri etaže. U centralnom dijelu prizemlja nalazi se svjetlosna instalacija grafičkog dizajna.

• CENTRO food court i a la carte restoran – prostrani gastro doživljaj centra prostire se na etaži -1. Na potpuno preuređeni prostor pruža se pogled već samim spuštanjem pokretnim stepenicama gdje se otvara gastro scena - centralnu poziciju zauzima grill, zatim linija s hladnim i toplim jelima, dok se prostor za pripremu woka i tjestenine niže u nastavku vertikale s grafičkim prikazom gastro centra.

• Zoniranje različitih vrsta kuhinja kao i tlocrtnu razigranost objedinili smo istoznačnim elementima – teksturom obloge pulta, retropulta te elementa prostorne linije s natpisima na pozicijama kuhinja. Kako bi se dala prednost gastronomskom doživljaju koristi se nenametljiv, neutralan spektar boja akromatski tonovi u obradi pulta, zidova i podova s akcentom sive boje prisutne u elementima oblikovanja pulta i prostorne linije s natpisima te elementima rasvjete.

• Vrste kuhinje nude i različite prostore za konzumaciju – centralni prostor za kratke predahe uz kavu ili zalogaje opremljen vrhunskim namještajem ispod spuštenog dekorativnog stropa koji ujedno ima i akustična svojstva apsorpcije zvuka. Food court je otvoreni prostor koji nudi različite tipove sjedenja. Dinamiku prostora daje i sjedenje u različitim tonovima od akromatkih boja prema toplim nijansama. Pod je kombinacija osnovnog opločenja većeg formata koje prelazi u opločenje uzorka riblje kosti. 

Galleria Business Center - komparativne prednosti

• Lokacija u samom središtu grada
• Više od 500 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži
• Idealno mjesto poslovnih susreta
• Nova dimenzija business koncepta
• Jedinstveni koncept na tržištu
• Suvremeni stambeni prostori koji su u potpunosti prilagođeni potrebama stanara

Projekt su osmislili i vodili: Nives Zovko (članica uprave Importanne Grupe), Danijela Grmoja (voditelj marketinga Importanne Grupe) i Otto Klasić (projektni menadžer). Interijer potpisuju arhitekti Zrinka Grosek, Mirta Rusan i Lada Vlainić iz arhitektonskog ureda Ars tema. 
 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Render: Arni Barisic Logotip vlasnistvo Importanne Grupa
  • Zagreb Render: Arni Barisic Logotip vlasnistvo Importanne Grupa
  • Zagreb Render: Studio Niskota vlasnistvo: Importanne Grupa
  • Zagreb Render: Studio Niskota vlasnistvo: Importanne Grupa
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › IMPORTANNE GALLERIJA