Isto i drukčije

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Isto i drukčije

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
09.2019

Isto i drukčije

u Zagrebu održana promocija povijesnog romana autorice Llilli Koci - u Knjižnici,,Bogdan Ogrizović“
Isto i drukčije70394712 2414081775371657 7684481011270287360 n
 

U Zagrebu je 19.rujna 2019. održana promocija povijesnog romana autorice Llilli Koci - u Knjižnici,,Bogdan Ogrizović“, Zagreb.

Promociju je organiziralo Društvo albanskih umjetnika Hrvatske Dea i Biakova uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Knjigu su predstavili: Zorka Jekić, Ivan Bekavac Basić, Marijan Grakalić a ulomke iz knjige čitala je Kostadinka Velkovska uz nazočnost autorice Llilli Koci.

Zorka Jekić je rekla : „Kada sam dobila rukopis romana od Lili Koci, i počela ga čitati odmah mi je bilo jasno da pred sobom imam vrijedno, zanimljivo i višeslojno književno djelo. Ono što je prevagnulo kod mene da prihvatim rukopis i da se njime dalje bavim jest s jedne strane literarna vrijednost samoga djela a s druge strane humanizam koji zrači sa svake stranice ove knjige“.

„Ovo je svakako neobična knjiga koja ima anagramski i enigmatski naslov- Isto i drukčije. Mi u hrvatskoj nemamo percepciju albanske i kosovske književnosti unatoč tome što smo dugo živjeli u jednoj zemlji. Bilo je prijevoda ali očito ne dovoljno a u mentalitetu nacije nije se ozbiljno čitalo niti ozbiljno proučavalo, a sada u jednoj drugoj situaciji pojavljuje se jedan roman koji govori da je sve isto ali ipak je drugačije. Roman je u stvari filozofičan, ali i nije samo to, on je povijestan ali i nije samo to, on je ljubavni roman ali i nije, on je i kriminalistički roman jer priča o kriminalu, zločinima ljudi ali nije samo to, on je i politički roman, ali opet nije samo to. On je i intimistički roman jer način na koji Lili Koci pristupa tome je izgled iskrenog porculanskog svijeta i to istinitog , dakle to je nešto što je isto ali ipak i drugačije. Brinuo sam se dok je ona to pisala roman kako će to na kraju izgledati, ali ona je dobro izbrusila stil i dala nam književno djelo koje se sigurno neće moći zaobići. Čestitam autorici Llilli Koci na izvrsnom romanu“-  rekao je Marijan Grakalić.

„ Llilli Koci ušla je s ovim romanom na velika vrata hrvatske književnosti i svakako je poželjno da se prevede na albanski,  engleski i druge jezike“- Rekao je gospodin Ivan Bekavac Basić.

U umjetničkom programu sudjelovali su Sonja i Alija Bećirević, sa glazbenom numerom, performans su izvele Lidija Puđak, Valentina Mrijaj i Ljiljana Lipovac te umjetnički ples Paola Puđak.

Na promociji su uz brojnu publiku štovatelja knjige bili nazočni gospodin Gezim Kasapoli veleposlanik R Kosovo i gospodin Nazif Xhaferi veleposlanik Republike Sjeverna Makedonija.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 70394712 2414081775371657 7684481011270287360 n
  • Zagreb 71184127 2104460419856569 1187844369021927424 o
  • Zagreb Fotografija (83)
  • Zagreb Fotografija (93)
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Isto i drukčije