Ivana Hebrang Grgić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:20
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivana Hebrang Grgić

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
06.2019

Ivana Hebrang Grgić

u srijedu 12. lipnja 2019. godine u 12 sati, gošća tribine na temu inozemne Croatice, voditeljice dr. sc. Željke Lovrenčić
Ivana Hebrang GrgićIvana hebrang grgic
 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu održat će u srijedu 12. lipnja 2019. godine u 12 sati, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, trideset četvrtu iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice.

Voditeljica je tribine dr. sc. Željka Lovrenčić, a gošća je dr. sc. Ivana Hebrang Grgić.

Na trideset četvrtoj tribini na temu inozemne Croatice govorit će se o znanstvenome, istraživačkome i pedagoškome radu Ivane Hebrang Grgić, objavljenim knjigama, projektima, putovanju u Australiju i Novi Zeland, radu na bibliografijama povezanima s iseljeničkim tiskom i dr.

Ivana Hebrang Grgić diplomirala je na Odsjeku za filozofiju i Odsjeku za informacijske znanosti, smjer bibliotekarstvo, na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti istoga Fakulteta te je predstojnica Katedre za knjigu i nakladništvo. Sudjeluje u izvođenju kolegija na svim razinama studija. Autorica je radova u hrvatskim i inozemnim znanstvenim časopisima, kao i nekoliko knjiga, od kojih su dvije  Časopisi i znanstvena komunikacija Kratka povijest knjižnica i nakladnika sveučilišni udžbenici.

Članica je programskih i organizacijskih odbora znanstvenih i stručnih skupova te je glavna urednica niza Izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva. Područja su joj zanimanja znanstvena komunikacija, nakladništvo, povijest knjige i knjižnične zbirke. Trenutačno je u središtu njezina znanstvenog i istraživačkoga rada istraživanje hrvatskoga iseljeničkog tiska. U suradnji s izv. prof. dr. sc. Anom Barbarić i drugim znanstvenicima iz Hrvatske i svijeta radi na izradbi bibliografije serijskih publikacija Hrvata u Australiji i Novome Zelandu, a u planu je i izradba bibliografije knjiga, kao i proširivanje projekta na druge države u kojima žive i djeluju Hrvati. Nakladnička djelatnost Hrvata izvan Hrvatske iznimno je bitan dio hrvatske, ali i svjetske kulturne baštine. Rad na izradbi takvih bibliografija zahtjevan je i dugotrajan jer podrazumijeva traganje za nezabilježenim naslovima koji nisu dostupni u knjižnicama te izradbu bibliografskih zapisa, ponekad samo na temelju fragmenata ili sporednih izvora.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ivana hebrang grgic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivana Hebrang Grgić