Ivana Marijančić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Kol
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivana Marijančić

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
06.2019

Ivana Marijančić

ljetne edukacijske radionice dramske pedagogije u Zagrebu i Puli
Ivana MarijančićPula2018-a
 
Za sve koji do sada nisu stigli na radionice dramske pedagogije i poticanja kreativnosti, iskusna trenerica Ivana Marijančić organizira ih i tijekom ljeta.
 
Radionice su praktični edukacijski treninzi za odrasle, a pohađaju ih osobe različitih profesija, no najviše osobe svih zanimanja iz odgojno-obrazovne struke.
 
U zagrebačkom Studiju Kubus planirane su dvije radionice 30. 06. i 01. 07.2019., a u Puli u suradnji s Udrugom djece i mladih oštećena sluha Istre planirane su tri radionice 16., 17. i 18. 08. 2019.
 
Detalje možete pogledati na web stranici voditeljice:
 
Prijavljivanje je u tijeku.
 
Pod dramskim odgojem danas se podrazumijeva skup metoda poučavanja i učenja koje se koriste dramskim izrazom*  kao čovjekovom sposobnošću kojom se on služi tijekom sazrijevanja i odrastanja.
*Dramski izraz podrazumijeva svaki oblik izražavanja u kojem su stvarni ili izmišljeni događaji, bića, predmeti, pojave i odnosi predstavljeni s pomoću odigranih uloga i situacija.
Dramski se odgoj u svijetu razvio naročito u posljednjih tridesetak godina, potekavši iz anglosaksonskih zemalja, te šireći se na Skandinavske zemlje, a danas je utjecaj snažan kako u razvijenim, tako i u nerazvijenim tzv. tranzicijskim zemljama. U nizu zemalja izgrađeni su nacionalni sustavi dramskog odgoja i pedagogije, u pravilu na pedagoškim i umjetničkim fakultetima, gdje se dramska pedagogija osmišljava, razvija i istražuje i gdje su dramski pedagozi priznata i cijenjena profesija. U velikom broju zemalja dramski je odgoj zaseban nastavni predmet, ali se istovremeno kao metoda uvodi i koristi u nizu drugih nastavnih područja.

Dramski odgoj nema za svoj isključivi cilj profesionalno bavljenje dramskom umjetnošću. Dok se u dramskoj umjetnosti dramatski doživljaj svijeta pretvara u umjetnost tj. kazališni čin (ili neki drugi umjetnički oblik), u dramskom odgoju on se pretvara u organiziranu igru.
 
Dramski odgoj pomaže djetetu u razvijanju osjećajnosti i osjetilnosti, govornih i komunikacijskih vještina, mašte, kreativnosti, otkrivanje i razvijanje sklonosti, formiranje stavova, te stjecanje i razvijanje društvene svijesti, što znači razvijanje samokritičnosti, odgovornosti, tolerancije, humanosti, razumijevanje međuljudskih odnosa, te stjecanje sigurnosti i samopouzdanja. Dakle, svrha dramskog odgoja jest odgajanje i priprema za život.
Podsjetimo (iz stručne pedagoške literature):
"Naučimo:  10% od onoga što čitamo, 20% od onoga što slušamo, 30% od onoga što vidimo, 50% od onoga što vidimo i čujemo, 70% od onoga što izgovorimo, 90% od onoga što izgovorimo i učinimo."
Dramske metode omogućuju upravo takvo učenje, iskustveno i s razumijevanjem, u skladu sa svojim mogućnostima, osjećajući se jednako zaslužnim članom skupine.
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pula2018-a
  • Zagreb Kubuszvuk3
  • Zagreb Img 20190613 112351 393
  • Zagreb Ivana marijancic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivana Marijančić