IVICA I MARICA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Svi
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › IVICA I MARICA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
11.2019

IVICA I MARICA

prva ovosezonska premijera kazališta Trešnja
IVICA I MARICAIvica i marica foto damil kalogjera (5)
 

Kazalište Trešnja i ove sezone donosi nove predstave temeljene na klasičnim bajkama i pričama, a prvi premijerni naslov za one najmlađe adaptacija je bajke braće Grimm, Ivica i Marica! Režiju potpisuje Lea Anastazija Flegar u suradnji s dramaturginjom Nikolinom Rafaj, a predstava će na zanimljiv način otkriti pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri.

Predstava Ivica i Marica premijerno će biti izvedena 8. studenoga 2019. Reprizne izvedbe su na repertoaru kazališta Trešnja 9., 10., 23. i 24. studenoga.

Bajka o bratu i sestri koji lutajući šumom nailaze na jedno tek naizgled slatko iznenađenje, jedna je od najpoznatijih bajki braće Grimm uz koju generacije iznova svjedoče o neiscrpnoj ljubavi djece koja potporu pronalaze samo jedno u drugome. Bojimo li se više mračne šume jer mislimo da smo ostali sasvim sami ili zbog mogućnosti da nekog i susretnemo? Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca? A što kad se savjeta „ne pričajte s nepoznatima“ sjetimo u trenutku kad ih više ni ne smatramo nepoznatima? Bajka koju bi svi mogli prepričati u jednom dahu krije i one koji su zalutali u šumi prije Ivice i Marice, baš kao i poneke koji iz šume tako uporno odbijaju otići. U šumu uvijek zalutaju neka nova djeca, s još bujnijom maštom – a njih se isplati čekati.

Prvi put radim u kazalištu Trešnja. Veliko je zadovoljstvo raditi s tako uigranim,profesionalnim i kreativnim ansamblom, koji su mom autorskom timu svakodnevna inspiracija. S nestrpljenjem očekujemo dolazak publike. Djeca su najiskrenija publika. Zato je veliki izazov raditi predstave baš za njih, uoči premijere kaže redateljica Lea Anastazija Flegar.

U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović.

Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, a dramaturgiju Nikolina Rafaj. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – Oko

Kazalište Trešnja ove godine obilježava dvadeset godina od obnove zgrade – otvaranja zgrade kakva danas jest, slikovitog zdanja koje na adekvatan način iz sezone u sezonu djecu uvodi u svijet mašte, bajki, priča, u svijet u kojem se njeguju prave vrijednosti i u kojem je baš sve moguće!

Smatra se kako je bajka Ivica i Marica nastala u 19.stoljeću, za vrijeme velike neimaštine i posljedične gladi no ona ne gubi na svojoj aktualnosti već nas iznova podsjeća na potrebu za propitivanjem krajnosti - dječjeg svijeta i svijeta odraslih u kojem tako često vladaju potpuno drugačije zakonitosti, očekivanja, kao i vrijednosti. Svijet Ivice i Marice ne gleda se ružičastim naočalama no ipak je to dječji svijet, pa tako ni u samoj scenskoj izvedbi ne nedostaje igre, glazbe kao ni šarenila. Vježbanje mašte ostaje zalogom kazališta, koje gradi most između krajnosti, i približava nam i ono strašno, kako bismo prvom prilikom, mogli još kreativnije to pretvoriti u ništa manje nego pustolovinu. Lutajući iz situacije u situaciju, koje za sobom povlače nove prepreke, zajedno se podsjećamo kako je svaki problem koliko god velik i strašan bio i rješiv, uz veliku porciju zajedništva i pokoji prstohvat hrabrosti.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Plakat predstave ivica i marica
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (2)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (3)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (4)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (5)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (6)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (7)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (8)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (9)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (10)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (11)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (12)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera (13)
 • Zagreb Ivica i marica foto damil kalogjera

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › IVICA I MARICA