Ivica Pepelko

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivica Pepelko

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
01.2020

Ivica Pepelko

Moje pjesme, moje molitve - tribina 14. siječnja u 18 sati
Ivica PepelkoIvica pepelko
 

MOJE PJESME, MOJE MOLITVE

Ivica Pepelko

utorak, 14. siječnja u 18 sati

Dvorana Hrvatskog društva skladatelja
Zagreb, Berislavićeva 9

Voditelj: Slavko Nedić

Sudjeluju: Nikolina Fišter, Franjo Šoštarić, Darko Berović i KUD „Donja Voća“ 

Gost prve ovogodišnje tribine „Moje pjesme, moje molitve“ je  kantautor Ivica Pepelko. Njegov bogat glazbeni opus sadrži oko 500 skladbi objavljenih na čak 14 albuma. Velik dio tih skladbi posvećen je domoljubnim i duhovnim temama. Neke od njih, poput „Fala ti Bože za ovaj dan“ i „Gospodine“ čine standardni dio repertoara mnogih crkvenih zborova.

Ivica Pepelko, skladatelj, pjesnik (Bistrinci / Belišće, 24. listopada 1944.)

Jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki rođen je u Slavoniji, mladost je proveo u Zagorju, od 1952. živi u Budinščini i Konjščini, a kasnije u Varaždinu. Sve to odredilo je njegov identitet, kao i kasniju sa Zagorjem usko povezanu glazbeničku osobnost. Čitav je život posvetio promidžbi kajkavštine držeći da nije dovoljno zastupljena u kulturnim i društvenim zbivanjima te da joj mediji, posebno nacionalni, ne daju dovoljno zasluženog prostora.

Po zanimanju je ekonomist, a bavio se srodnim zanimanjima te novinarskim poslom kao dopisnik Vjesnika i urednik lokalnog lista Naša komuna. Iako je već od ranog djetinjstva pokazivao interes za glazbu, nije glazbeno obrazovan, ali je kao samouk glazbenik ostvario zamjetnu karijeru posvetivši se narodnoj glazbi kajkavske provenijencije. Godine 1969. osniva svoj prvi ansambl Lepi dečki, a ubrzo počinje pisati tekstove i skladati vlastite skladbe, te osniva i glazbeni festival Zagorske krijesnice, čijim je umjetničkim ravnateljem bio pet godina.

Osim glazbom bavi se i pisanjem poezije. Objavio je zbirku pjesama Kaj vu duši (2009.) koja je u nakladi od tri tisuće primjeraka brzo rasprodana. Član je i jedan od osnivača Hrvatskoga zagorskog književnog društva sa sjedištem u Klanjcu.

Bavi se i likovnom umjetnošću. Oko stopedeset ulja na platnu nalaze se diljem svijeta, najveći dio kod naših iseljenika u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Kanadi i Australiji.

Bavi se i humanitarnim radom. Do 2013. godine bio je predsjednik Prve hrvatske udruge roditelja djece oboljele od onkoloških bolesti na KBC–u Rebro, sada je njen počasni član. Organizirao je niz humanitarnih koncerata na kojima je i sam sudjelovao.

Napisao je glazbu i stihove za više od četiristopedeset skladbi, većina je objavljena na nosačima zvuka; autor je nekih od najpoznatijih kajkavskih pjesama (Kada dođe mjesec maj, Kad procvatu jabuke, Rane 90–e, Čuvajte nam uspomene, Fala ti Bože za ovaj dan, Bit će bolje, Ljubice male, Kaj vu duši, Veseli smo Zagorci…) i prvi »kajkavac« s platinastom pločom. Surađuje s najpoznatijim glazbenicima naših prostora. Napisao je i glazbu za cjelovečernji film Stollen life (Kanada) snimljen prema romanu Janka Matka Moć zemlje.

Dobitnik je brojnih festivalskih nagrada. Član je Hrvatske glazbene unije i HUZIP–a.

Diskografija: Najlepše popevke; Kaj vu duši; Dal’ se zmisliš; 35 let s popevkom za Zagorje, 2004.; Rane 90–e, 2007.; Bit’ će bolje, 2009.; Zlatna kolekcija, 2009.; Čuvajte nam uspomene, 2012.; Fala Ti Bože za ovaj dan, 2012.; Zagorje vu meni, 2014.; Domačija, 2015.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ivica pepelko
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ivica Pepelko