Izložba karikatura HDK

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
19:59
Lis
2019
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Izložba karikatura HDK

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
10.2018

Izložba karikatura HDK

GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK - utorak, 16. listopada 2018. s početkom u 18 sati
Izložba karikatura HDKLjubica heidler
 

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 16. listopada 2018. s početkom u 18 sati, biti će otvorena GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK. 

Izložba je za posjetitelje otvorene od 16. do 26.listopada 2018., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.

Na GODIŠNJOJ IZLOŽBI KARIKATURA ČLANOVA HDK društvo je ponovno iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku ali i one manje poznate koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili vrijedno skupljaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature. Na  izložbi, koja se tradicionalno održava već 33 godine koliko udruga i djeluje, 44 najaktivnija člana (od ukupno 82)  izložiti će 140  radova.

Izložbe prati katalog koji će posjetitelji otvorenja izložbe dobiti kao uspomenu na ovu izložbu ali i s ciljem da karikatura bude trajno prisutna u njihovim domovima.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem pomoći svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. HDK tijekom godine organizira izložbe u brojnim hrvatskim gradovima a među najznačajnije svako pripada  međunarodni festival koji se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizirao po 23. puta, što je u svijetu karikature respektabilan broj. Važno je također spomenuti i predstavljanja hrvatske karikature u inozemstvu, pa je tako počevši od 2011. godine HDK predstavilo svoj rad u Norveškoj, Francuskoj, Turskoj, Austriji, Belgiji, BiH i Crnoj Gori.

Pojačana izložbena aktivnost posljednjih godina prvenstveno ima  cilj nadomjestiti kronični nedostatak karikature koji je uz časne izuzetke evidentan u hrvatskim, prvenstveno tiskanim medijima.

Ta činjenica je teško razumljiva s obzirom na trendove u svijetu koji karikaturu i dalje tretiraju kao poželjan i zanimljiv kako kulturno-umjetnički izričaj tako i dnevno-politički komentar, ali i s obzirom na potencijal hrvatskih karikaturista. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature, gdje se i dalje žilavo drži unatoč nepovoljnim uvjetima u kojima već godinama djeluje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ljubica heidler
  • Zagreb Miroslav gerencer
  • Zagreb Plakat
  • Zagreb Pozivnica
  • Zagreb Zarko luetic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Izložba karikatura HDK