Ja sam mali poduzetnik

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ja sam mali poduzetnik

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
11.2018

Ja sam mali poduzetnik

slikovnica Sanele Dropulić postaje prvi hrvatski edukacijski izvozni proizvod za mlade u poduzetništvu
Ja sam mali poduzetnikJa-sam-mali-poduzetnik
 

Nakon što je 10 tisuća primjeraka prve naklade u cijelosti podijeljeno po vrtićima i osnovnim školama u Hrvatskoj

Slikovnica “Ja sam mali poduzetnik” postaje prvi hrvatski edukacijski izvozni proizvod za mlade u poduzetništvu

Slikovnica "Ja sam mali poduzetnik" autorice Sanele Dropulić i izdavača Virtualnog ženskog poduzetničkog centra bit će uskoro tiskana u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji. Time je prva slikovnica koja uči o poduzetništvu jugoistočne Europe postala i prvi hrvatski edukacijski izvozni proizvod za mlade u poduzetništvu. I to vrlo brzo nakon što je 10 tisuća primjeraka prve naklade slikovnice u cijelosti besplatno podijeljeno po hrvatskim vrtićima i osnovnim školama - u prvom redu Gradovima i Županijama prijateljima ženskog poduzentištva.

Darovnice autorskih prava na tiskanje slikovnice predala je Sanela Dropulić, autorica slikovnice i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Adisi Tufo iz Bosne i Hercegovine, Zori Jakolin  iz Slovenije te Sofiji Bajić iz Srbije tijekom nedavne promocije slikovnice u Zagrebu na Svjetski dan poduzetnica.

Prijevod slikovnice, kao i priprema za tisak već su velikom zamašnjaku u državama regije, a sve s jednim ciljem - potaknuli poduzetničko promišljanje od malih nogu, kod djece u starijih vrtićkih grupa, kao i učenika nižih razreda osnovnih škola.

Naša slikovnica koja uči o poduzetništvu je iznad svih stranačkih, političkih, društvenih podjela kojima je Hrvatska danas duboko prožeta, a cilja zajedničkom rezultatu – odgojiti mlade naraštaje u duhu poduzetništva. Danas Hrvatska, ali i cijela jugoistočna Europa bilježe veliki egzodus građana izvan granica u potrazi za boljom egzistencijom, a poduzetništvo je jedini učinkoviti odgovor da to osiguraju u svojim državama. Budemo li djecu poticali na poduzetničko promišljanje već od malih nogu, od sada i kroz slikovnicu „Ja sam mali poduzetnik!“ naši najmađi na vrijeme će upoznati svu ljepota rada kroz kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije. I na taj način kada izađu jednog dana na tržište rada, imat će mogućnost odabrati otvaranje vlastite tvrtke ili obrta umjesto kupnje jednosmjerne karte za odlazak van Hrvatske - izjavila je u povodu najave tiskanja slikovnice u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji autorica prve slikovnice jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra.

Primajući darovnicu autorskih prava na slikovnicu, Adisa Tufo se zahvalila u ime svih država u kojima će nakon Hrvatske, ovaj jedinstveni projekt namijenjen mladima tisakati.

Svjesne da se o poduzetništvu ne uči u osnovnim školama, a tek se rijetki srednjoškolski i fakultetski progrmi bave poduzetništvom, iako je ono najpopularniji karijerni izbor mnogih mladih ljudi nakon diplome u državama razvijenog kapitalizma, kolegice iz regije svestrano su prionule na pripremu tiska slikovnice i njezinu podjelu po vrtićima i osnovnim školama u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

- Doista se o poduzetništvu da bi ga jednog dana mogli živjeti, mora učiti od malih nogu. Zahvaljujem autorici slikovnice na njenoj nesebičnoj gesti, na besplatno uručenim autorskih prava za tisak i distribuciju slikovnice.  Presretna sam što će uskoro učenici drugih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, imati u rukama ovu slikovnicu i što će sa svojim učiteljicama razgovarati o poduzetništvu. Jako je važno da u najranijoj dobi djeca razmišljaju o onome što žele jednom postati, da im se pojam poduzetništva približi na naljepši i najprimjereniji način. Pored Hrvatske i Bosne i Hercegovine, očekujemo i skoro tiskanje slikovnice u Srbiji i Sloveniji - najavila je Adisa Tufo.

Slikovnica je za područje Hrvatake tiskana uz veliku potporu, svesrdnu pomoć i donacije Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić, Gradova prijatelja ženskog poduzetništva – Zagreba, Nove Gradiške, Pakraca, Zaprešića i Petrinje, Varaždinske, Krapinsko zagorske i Međimurske županije, Zagrebačkog holdinga d.o.o, dr. Marie Škornjak, Go2Digital d. o. o. Zagreb, INTEREXPERT – Zagreb d.o.o. i Sanje Balenović, vlasnice i direktorice tvrtke MINT IT.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Slikovnica-dropulici-800x445
  • Zagreb Ja-sam-mali-poduzetnik

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ja sam mali poduzetnik