Javni poziv

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Svi
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Javni poziv

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
01.2020

Javni poziv

osnovnim školama na području Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita za sudjelovanje u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“
Javni pozivFoto promo mup rh
 

Cilj projekta je doprinijeti podizanju sveukupne sposobnosti reakcije u kriznim situacijama u Republici Hrvatskoj i povećanju kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja kriznim situacijam.

Vrlo niska svijest o važnosti smanjenja rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj predstavlja veliki problem u svakodnevnom funkcioniranju sustava upravljanja rizicima, kao i društva općenito. Trenutno u Republici Hrvatskoj ne postoji integrirani sustav i plan edukacije djece te podizanja svijesti javnosti na temu smanjenja rizika od katastrofa.
 
Stoga Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ (projekt SROK) koji se sufinancira iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
 
Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 14.506.976,36 kuna, a iz Kohezijskog fonda se osigurava 12.330.929,91 kuna.
 
Uzimajući u obzir opseg i predviđeni način provođenja projektnih aktivnosti u okviru projekta, Ravnateljstvo civilne zaštite planiralo je sudjelovanje osam osnovnih škola s administrativnog područja Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita.
 
Osnovni cilj projekta je doprinijeti podizanju sveukupne sposobnosti reakcije u kriznim situacijama u Republici Hrvatskoj i povećanju kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja kriznim situacijama podizanjem svijesti šire zajednice o rizicima od katastrofa s ciljem stvaranja zajednica koje su otporne na rizike od katastrofa povezane s klimatskim promjenama, tehnološkim nesrećama te prirodnim nepogodama.
 
Specifični cilj projekta je jačanje svijesti ciljnih skupina projekta (učitelja predmetne nastave osnovnih škola, učenika osnovnih škola, građana/javnosti) o važnosti smanjenja rizika od katastrofa.
 
Uključivanjem učenika, odnosno odgojno-obrazovnih i znanstvenih institucija u aktivnosti smanjenja rizika od katastrofa stvaraju se temelji za daljnji razvoj i integraciju smanjenja rizika od katastrofa u sve dijelove društva.
 
Projekt je inicijativa kojom se želi uvrstiti teme smanjenja rizika od katastrofa u program osnovnoškolskog obrazovanja.

Više detalja možete pronaći na 

Javnom pozivu za sudjelovanje u projektu i 

prilozima.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo mup rh

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Javni poziv