JM JAZZ WORLD, ETHNO CROATI I JAZZ LJETNA ŠKOLA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › JM JAZZ WORLD, ETHNO CROATI I JAZZ LJETNA ŠKOLA

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
06.2015

JM JAZZ WORLD, ETHNO CROATI I JAZZ LJETNA ŠKOLA

Od 2. do 7.7. 2015. u posjet dolazi JM JAZZ WORLD ORCHESTRA- orkestar Međunarodne udruge glazbenih mladeži sastavljen od ponajboljih, talentiranih, mladih glazbenika, ljubitelja jazza u rasponu od 18-25 godina iz svih djelova svijeta.
JM JAZZ WORLD, ETHNO CROATI I JAZZ LJETNA ŠKOLAHgmgroznjan5
 

I ove sezone pozornice i prostori Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži pitoresknog istarskog gradića Grožnjana biti će ispunjene jazz ritmovima. Od 2. do 7.7. 2015. u posjet dolazi JM JAZZ  WORLD ORCHESTRA- orkestar Međunarodne udruge glazbenih mladeži sastavljen od ponajboljih, talentiranih, mladih glazbenika, ljubitelja jazza u rasponu od 18-25 godina iz svih djelova svijeta.  Orkestar svakoga ljeta kreće na turneju na europske najpoznatije jazz festivale, a prva destinacija je Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu u kojem će se družiti, muzicirati, učiti, nastupati i stvarati glazbu. Ove godine Orkestar vodi Luis Bonilla, cijenjeni glazbenik, trombonista, skladatelj i aranžer iz USA.

Od 8.7.-13.7.2015. u MKC u Grožnjanu također će se održavati ETHNO CROATIA kamp, projekt Hrvatske glazbene mladeži koji ima cilj širiti znanje o hrvatskoj tradicijskoj glazbenoj kulturi te također o nasljeđu drugih kultura čiji baštinici sudjeluju u ovom međunarodnom kampu. Kroz učenje glazbenih tradicija drugih, mladi ljudi uče o jednakosti, toleranciji i demokraciji. Ethno Croatia se već desetu godinu za redom održava u centru, a okuplja mlade glazbenike diljem svijeta koji će se družiti i učiti jedni od drugih o glazbi zemalja iz koje dolaze. Sudionici ovog međunarodnog kampa su mladi glazbenici starosti od 18-30 godina koje zanima tradicijska glazba, a sviraju neki od akustičnih instrumenata ili pjevaju. Nakon tjedan dana radionica, jamm sessiona, probi i plesnih večeri krenuti će na malu turneju nazvanu „ Ethno on the Road“ kroz koji će nastupati u Zagrebu, Gornjoj Stubici i Pazinu.

Ovogodišnji umjetničko-voditeljski tim koji se sastoji od troje izuzetnih glazbenika koji će predavati polaznicima, pomagati im u učenju, aranžiranju i stvaranju glazbe. Oni su: Maisie Greenwood (UK), Goran Farkaš (Hrvatska) i Nenad Kovačić (Hrvatska).

A sredinom srpnja  ponovno se  vraćamo Jazzu jer će se u Međunarodnom kulturnom Centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu od 15.-27.7.2015. održavati LJETNA JAZZ ŠKOLA te također MEĐUNARODNI JAZZ FESTIVAL  pod imenom „JAZZ IZ BACK“.

Ova ljetna škola dio je JM Jazz World programa Međunarodne udruge glazbenih mladeži  (JMI), a sastoji se od promocije međunarodnog ljetnog jazz kampa, međunarodnih projekata, turneja jazz orkestra te međunarodne razmjene jazz glazbenika između država članica JMI. Glavni cilj programa je upoznati mlade jazz glazbenike sa mogučnošću skupljanja iskustva radeći u vrhunskim profesionalnim standardima u velikim koncertnim dvoranama, kazalištima i na festivalima u suradnji sa izvrsnim jazz glazbenicima dijeleći zajedno glazbene ideje na području jazza.

Ljetna jazz škola u Grožnjanu održava se zajedno sa Međunarodnim jazz festivalom JAZZ IS BACK BP, koji je dobio nagradu za Najbolji europski mali festival u 2008. godini (od povjerenstva za jazz nagrade). Svi sudionici ljetne jazz škole imati će priliku slušati svoje kolege profesionalce te nastupati (individualno i grupno) u programu festival na završnom koncertu 27.7.2015. Tim mentora sastoji se od profesionalnih glazbenika iz  svih dijelova svijeta. Neki od njih su: Luis Bonilla, trombon (USA ), Renee Manning, vokal (USA ), Hakan Ali Toker, klavir & improvizacija (Turska), Karlheinz Miklin jr. bubnjevi i truba(Austrija), Robret Jukić, kontrabas i el. bas (Slovenija), Elvis Stanić, gitara (Hrvatska), Daniel Nosig, truba (Austrija), Davor Dedic, klavir i vokalna pratnja (Hrvatska) i gosti.

Rok za prijavu je 1.7.2015., Sve dodatne informacije oko programa, tečajeva i seminara Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu možete vidjeti na web stranici Hrvatske glazbene mladeži: www.hgm.hr

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Hgmgroznjan5
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › JM JAZZ WORLD, ETHNO CROATI I JAZZ LJETNA ŠKOLA