Jubilarni 15.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
23:09
Kol
2019
23

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Jubilarni 15.

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
06.2019

Jubilarni 15.

Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu
Jubilarni 15.15. kazalisni kamp
 

Teatar Tirena organizira jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u sklopu kojeg vas očekuje 13 kazališnih radionica i popratni program!

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 15. Tirenin Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 17. do 30. lipnja. U 14 dosadašnjih Kampova održane su 174 radionice u kojima je sudjelovalo preko 1000 polaznika! 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Ovogodišnji Kazališni kamp započinje radionicom “Stvarni život” namijenjenom osnovnoškolcima. Uz pomoć dramskih igara, vježbi i improvizacije kroz razlike između virtualnog i stvarnog svijeta vodit će ih dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat i Maja Sviben. Tri radionice namijenjene su onima koji žele razvijati svoje izvođačke vještine. Iz Finske na Kazališni kamp dolazi Kimmo Tähtivirta, kazališni pedagog, redatelj, plesač i izvođač koji će za srednjoškolce i studente voditi “Fizički teatar”. Radionicu "Koji si ti klaun?" vodit će Marijana Matoković, glumica i članica Crvenih nosova - klaunovadoktora a radionicu “Uvod u rad na monologu” glumica Petra Težak.

Nešto drugačijim vrstama kazališta bavit će se radionice “Kazalište materijala” pod vodstvom Ane Malnar i “Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama” pod vodstvom Ive Nemec. Radionica „Dramsko pisanje“ (voditeljica: Nina Horvat) i „Kostimografska radionica“ (voditeljica: Lucija Prstec Smolčec) namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Na radionici "Inkluzija u dramsku grupu" pod vodstvom Andree Damjanić Firšt polaznici će se upoznati s raznim mogućnostima prilagodbe načina rada s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju kako bi ih što bolje mogli uključiti u rad dramske grupe.

“Specijalan dan" u sklopu kojeg će četiri radionice voditi studentice Dramska pedagogija - specijalistički studij na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se 21. lipnja. Teatar Tirena je mjesto pedagoško – umjetničke prakse Specijalističkog studija i treću godinu za redom jedan od suorganizatora znanstveno-umjetničkog Simpozija o dramskoj pedagogiji. Radionice “Specijalnog dana”: “Kako čitati između redaka?” (voditeljica: Maša Rimac Jurinović), “Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti” (voditeljica: Jelena Kovačić), Bilo jednom… (radionica pripovijedanja)” (voditeljice: Katja Petrović i Barbara Crnčan) i “Procesna drama” (voditeljice: Lidija Topolovčan i Monika Miholić Cvitanić).

Osim 13 radionica, održat će se i Improliga, natjecanje u improvizacijama i bit će izvedena predstava “Ofelijino kazališne sjena” dramskog studija Tirena. Održat će se i uvodni susret za Erasmus+ projekt ”Future Telling: the Next Generation” u kojem Teatar Tirena sudjeluje zajedno s još pet organizacija iz Belgije, Finske, Njemačke, Izraela i Slovenije. Tijekom dvodnevnog događanja bit će osmišljene radionice i aktivnosti vezane uz teme migracija, suživota i doma za tjedan dana u kolovozu kad će se u Kopru okupiti šezdesetak mladih i njihovih voditelja.

Kazališni kamp je već petnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima.

 www.tirena.hr

www.facebook.com/teatartirena

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 15. kazalisni kamp

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Jubilarni 15.