Kamp vatrogasne mladeži

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Pro
2019
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kamp vatrogasne mladeži

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
07.2019

Kamp vatrogasne mladeži

rad kampa - 365 dana u godini
Kamp vatrogasne mladežiImg 9235
 

I ove je godine Kamp vatrogasne mladeži smješten u Fažani otvorio svoja vrata za više od tisuću pripadnika vatrogasne mladeži. Kamp koji se ove godine održava u 11 smjena u razdoblju od 17. lipnja do 2. rujna 2019. godine, posjetili su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, ujedno i zamjenik predsjednika HVZ-a.

Oni su obišli smještajne jednice kao i sportske sadržaje koji su ove godine preuređeni te pružaju polaznicima više aktivnosti, od sportskih igara do vatrogasnih vježbi. Visoki vatrogasni dužnosnici su imali prilike i popričati sa sudionicima Kampa, saznati njihove dojmove te se pridružiti u njihovim svakodnevnim aktivnostima. 

Rad Kampa - 365 dana u godini

Predsjednik Ante Sanader podsjetio je kako vatrogastvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, ali i da to vatrogastvo svoju budućnost ima u mladim naraštajima. „Mladi su naša najveća snaga, a u Hrvatskoj postoje čitave obitelji koje su vezane za vatrogastvo. Kamp će u budućnosti poboljšati svoje kapacitete, ali i proširiti sadržaje te postati mjesto gdje će se svi vatrogasci moći educirati, obučavati i vježbati za natjecanja“, rekao je.

„Smisao ovog Kampa nije samo da djeca dođu i uživaju u ljetnim radostima već da on ima i edukativnu ulogu“, podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković i dodao kako Kamp u budućnosti neće biti samo odgojno-obrazovno mjesto već će raditi tijekom cijele godine i okupljati vatrogasce, veterane, voditelje vatrogasne mladeži... „Tako će Kamp postati mjesto gdje će vatrogasna mladež odrastati, ali i mjesto koje će moći posjetiti i kao odrasli vatrogasci“, zaključio je Tucaković.

U ime domaćina posjetu se pridružio i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac koji je podsjetio na povijest razvoja Kampa koji je prvotno bio smješten u Novom Vinodolskom, a upravo je Istarska županija predložila ovu lokaciju na kojoj je Kamp smješten danas. „Boravak u Kampu je dragocjeno iskustvo jer velik broj djece nije nikada vidio more, ali osim kupanja Kamp ima i svoj programski dio od društvenih aktivnosti do vatrogasnih igrica, a boravak u Kampu poligon je i za nastanak brojnih dugogodišnjih prijateljstva. Velik broj tih mladih posjetitelja ostali su u vatrogasnog organizaciji do danas i to je bit ovoga Kampa. Naša želja je da Kamp živi 365 dana u godini“, rekao je Kozlevac.

Sudionici Kampa opisali su gostima svoje aktivnosti te izrazili zadovoljstvo sadržajima i smještajem, uz najavu kako se već sada vesele ponovom dolasku.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Img 9235
  • Zagreb Img 9260
  • Zagreb Img 9273
  • Zagreb Img 9280
  • Zagreb Img 9242
  • Zagreb Img 9267
  • Zagreb Img 9275

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kamp vatrogasne mladeži