KARLOVAC DANCE FESTIVAL

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KARLOVAC DANCE FESTIVAL

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
08.2018

KARLOVAC DANCE FESTIVAL

ljetno izdanje - od 20. kolovoza do 4. rujna 2018.
KARLOVAC DANCE FESTIVALKdf008
 

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF008 Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala, kojeg provodi udruga Free Dance s partnerima i suradnicima, održat će se u razdoblju od 20. kolovoza do 4. rujna 2018.   

Spajajući posebnost karlovačkih lokacija i izvrsnih umjetnika i stručnjaka karlovački plesni festival donosi kreativni, edukativni, umjetnički i izvedbeni dio, a privlačnost velikog dijela programa je njihovo održavanje na otvorenom.

Umjetnici i gosti festivala su: Marija Šćekić, Rene Tonkli, Bruno Duarte, Beatriz Rousseau, Darko Matešić, Cristiane Rodrigues, Irena Škrinjar, Šimun Tolić i Melita Spahić Bezjak.


Programom radionice ''Plesom protiv straha od visine'' po prvi puta u Karlovcu Marija Šćekić održat će radionicu vertikalnog plesa na jednoj od najljepših lokacija u Karlovcu, Starom gradu Dubovcu, 20. i 21.kolovoza. Radionica je namijenjena početnicima u vertikalnim plesnim disciplinama i provodi se u suradnji s umjetničkom organizacijom Histeria Nova i GSS Karlovac.
 
Plesni izazov KDF-a nastavlja se slackline radionicama koje vode Darko Matešić i Cristiane Rodrigues. Radionice su namijenjene djeci, mladima i odraslima. Iste će se održati od 31.kolovoza do 2.rujna. na pažljivo odabranim lokacijama: Vrbanićevom  perivoju, obali Korane  ''kod jablanova'' pored karlovačkog akvarija te na Foginovom kupalištu. Radionica završava 2. rujna u 19 sati, u Vrbanićevom perivoju, performansom Darka Matešića.
 
Jedinstveni oblik plesne suradnje donosi program koreografskog laboratorija ''Unutar zagrljaja'' i dolazak Plesne kompanije Almada iz Portugala, koji će se održati od 1. do 3. rujna. Djecu i mlade očekuje trodnevna radionica i rad na predstavi s portugalskim umjetnicima Brunom Duarte i Beatriz Rousseau, u Ateljeu suvremenog plesa na Korzu. Poslastica na kraju je plesna predstava  ‘Unutar zagrljaja’’ u izvedbi plesne kompanije Almada iz Portugala i sudionika radionice. Predstava će se održati u GK Zorin dom 3. rujna s početkom u 20 sati. S obzirom da je kompanija Almada gostovala i na prošlogodišnjem izdanju KDF-a te bila sjajno prihvaćena, pozivamo karlovačku publiku na ponovno uživanje u radu portugalskih plesnih umjetnika.
 
Festival će se zatvoriti suradnjom i partnerstvom  udruga Carpe diem i Free Dance.  U utorak, 4.rujna na koranskoj pješćanoj plaži, kao dio istoimenog projekta, održati će se program Otisnuti pokreti – umjetničke kreativne radionice (suvremeni ples, grafika, raku tehnika) pod vodstvom Irene Škrinjar, Šimuna Tolića i Melite Spahić Bezjak.

Sudjelovanje na radionicama:
radionica vertikalnog plesa je popunjena, slackline radionica je otvorena za sve i prijave nisu potrebne, a prijave se primaju za sudjelovanje u radionicama Unutar zagrljaja i Otisnuti pokreti na info@freedance.hr.


Spajajući tako izvrsnost festivalskog umjetničkog programa, posebitost i čar karlovačkih lokacija te susrete s lokalnom zajednicom, KDF potvrđuje još jednom EFFE oznaku (Karlovac Dance Festival  uvršten u EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, program Europske Asocijacije Festivala (EFA) čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja  i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima).

Partneri i suradnici na projektu: Hrvatska gorska služba spašavanja Karlovac, Speleološko društvo Karlovac, UO Histeria Nova, Carpe diem i Almada Dance Company.
 
http://kdf.freedance.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kdf008
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KARLOVAC DANCE FESTIVAL