KAVOLJUPCI: Predstavljena nova Franckova 100% Arabica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:23
Kol
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › KAVOLJUPCI: Predstavljena nova Franckova 100% Arabica

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
03.2014

KAVOLJUPCI: Predstavljena nova Franckova 100% Arabica

Marijana Batinić i Janko Popović Volarić - prvi degustatori
KAVOLJUPCI: Predstavljena nova Franckova 100% ArabicaArabica 220314
 

Na jutarnjoj kavi u Francku predstavljena nova mljevena kava za domaćinstvo – Franck 100% Arabica. O samo ideji lansiranja kave premium kvalitete po pristupačnoj cijeni, posebnostima Franckove 100% Arabice kao i vrlo zahtjevnom procesu razvoja i proizvodnje govorili su Vesna Mihatov, master cupper, koja potpisuje recepturu 100% Arabice i Ivica Srakočić, marketing menadžer za kategoriju kave i kavovina.

Riječ je o prvoj u nizu Franckovih priča o kavi – uz kavu. Tom su prilikom prisutnima predstavljene i malo poznate činjenice i zanimljivosti o kavi. Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, Franck na ovaj način želi dati svoj doprinos snažnijem razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi.

Predstavljanje i kušanje nove Franckove 100% Arabice nisu propustili ni pravi kavoljupci Marijana Batinić i Janko Popović Volarić koji su s prisutnima podijelili svoje dnevne rituale vezane uz kavu. Kako su istaknuli, preferiraju upravo mljevenu kavu jer im omogućava cjelovit doživljaj - od same pripreme i mirisa koji ispuni kuću i probudi sva osjetila pa sve do okusa svježe pripremljene šalice omiljenog napitka.  

Nova Franck 100% Arabica

Nova Franck 100% Arabica mljevena je kava za domaćinstvo nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica. Odlikuje se aromatskim bogatstvom, slatkoćom i blagošću, dok dominantna aroma čokolade prožeta notama lješnjaka i badema pruža savršen užitak ispijanja.

Može se pripremati na nekoliko načina - u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa, a posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalnan omjer grubih i finih čestica što garantira jednako bogat okus bez obzira na način pripreme.  

100% Arabica po svojoj je kvaliteti premium kava, a dostupna je po pristupačnoj cijeni što šalicu vrhunske kave za uživanje kod kuće čini dostupnijom svima. Preporučena cijena za pakiranje od 250 grama je 19,99 kuna.

Ivica Srakočić, marketing menadžer Francka za kategoriju kave i kavovina, o razlozima lansiranja novog proizvoda istaknuo je: „Stalno pratimo svjetske trendove i osluškujemo želje potrošača što nam predstavlja jednu od glavnih odrednica kod razvoja novih proizvoda. Rezultat ovog inovativnog pristupa  naša je nova 100% Arabica koja, u ovome trenutku, predstavlja sam vrh ponude u segmentu kave za domaćinstvo. Želja nam je bila potrošačima ponuditi vrhunski premium proizvod po vrlo pristupačnoj cijeni te im tako pružiti priliku da uživaju u okusima koji su do sada bili prilično nedostupni prosječnom potrošaču.“   

Osim odabira najboljih arabica iz Središnje i Južne Amerike, iznimno bogatstvo i punoća okusa Franckove 100% Arabice dobiveni su i pažljivim procesom proizvodnje. „Pomno pripreman i detaljno nadziran postupak prženja omogućuje oslobađanje najboljih aroma skrivenih u zrnima kave nakon čega slijedi miješanje odabranih sorti arabice, mljevenje i na kraju pakiranje u vakum što najbolje čuva sve arome iz kave. Tijekom procesa proizvodnje, u svakom trenutku provode se detaljne analize i provjere kvalitete kave.“, istaknula je Vesna Mihatov, master cupper iz Francka.

Porijeklo sorte kave arabica

Podrijetlom s planinskih masiva središnjeg dijela Afrike, arabica je prva kultivirana sorta kave koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti, brzo osvojila i obronke ostalih dijelova tropskog pojasa. Uzgaja se na većim nadmorskim visinama  gdje joj u potpunosti odgovaraju klimatski uvjeti – česta kišna razdoblja, jačina sunca, sastav tla, vjetar te flora i fauna karakteristični za spomenuto područje. Upravo svi ovi specifični utjecaji omogućuju idealan razvoj aroma u plodovima kave, pa arabicu odlikuje kompleksnost i bogatstvo okusa. 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Arabica 220314
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › KAVOLJUPCI: Predstavljena nova Franckova 100% Arabica