KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMA

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
10.2019

KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMA

OLAKŠATI SNALAŽENJE U SVIJETU GINEKOLOGIJE I SENOLOGIJE - AUTORI LJERKA I DAMIR ELJUGA
KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMANaslovnica
 

KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMA OLAKŠATI SNALAŽENJE U SVIJETU GINEKOLOGIJE I SENOLOGIJE, LJERKA I DAMIR ELJUGA IZDALI SVOJEVRSNI PRIRUČNIK U POVODU 25 GODINA RADA POLIKLINIKE

Zdravlje je u današnje vrijeme postalo prioritet kojeg smo sve svjesniji. Razvojem medicine i tehnologije uz pomoć vrhunskih stručnjaka možemo produžiti i unaprijediti kvalitetu našeg života. Često nismo svjesni koje sve korake moramo poduzeti, kako pravovremeno prepoznati znakove našeg tijela ili pak kome se obratiti kada osjetimo promjene ili probleme.

Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. Čelnici Poliklinike Eljuga odabrali su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

Želja autora je da se pacijenti „ne izgube“ u šetnji između suvremenih dijagnostičkih uređaja. Isto tako ova knjiga je i rezultat dugogodišnjeg cjeloživotnog učenja svih autora knjige koja razvidno oslikava temeljne ciljeve i misiju Poliklinike, a oni se ogledaju i kontinuiranom obavljanju preventivnih pregleda u području ginekologije i senologije. U knjizi su obrađene teme iz područja ginekologije kao što su menstrualni ciklus, privremena menopauza, miomi i dr., dio knjige koje se tiče porodništva obuhvaća teme kao što su antenatalna zaštita, spontani i habitualni pobačaj, babinje i drugo. Treći dio knjige govori o senologiji u kojoj su obrađene teme nasljednog raka dojke i jajnika, kirurških zahvata na dojci, mučnine i povraćanja kod onkoloških pacijenata i drugo. Posljednje poglavlje knjige govori po području anesteziologije i što bi o tome sve pacijenti trebali znati.

Prije 25 godina supružnici Ljerka i Damir i Eljuga utemeljili su Polikliniku koja je danas svojevrsni referentni centar ovog dijela Europe. Osnovana je s ciljem da se na jednom mjestu objedine stručno znanje i iskustvo. Prim. dr. Ljerka Eljuga, specijalistica je onkologije i radioterapije jedna je od rijetkih stručnjakinja koja posjeduje cjelovitu edukaciju kako u području dijagnostike tumora dojke, tako i u primjeni suvremenih oblika liječenja žena oboljelih od raka dojke. Prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist je ginekološke onkologije, primarius i viši znanstveni suradnik.

Izdavač knjige je Medicinska naklada, najuglednija izdavačka kuća u području biomedicine.

Knjiga se može kupiti u svim njenim knjižarama ili kod izdavača.

Poveznica na web: 

www.medicinskanaklada.hr

Dobar doktor ne može biti daleko. (Mihovil Eljuga)

U izdanju najuglednije izdavačke kuće iz područja biomedicine, Medicinske naklade, objavljena je knjiga čiji su autori stalni djelatnici Poliklinike Eljuga ili su njezini vanjski suradnici. To je ujedno i pokazatelj vrhunske kompetencije stručnjaka koji rade u našoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi. Naslov knjige „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“ odražava glavne specijalističke medicinske djelatnosti kojima se Poliklinika Eljuga bavi od samog osnutka, tijekom 25 godina postojanja. S obzirom na dugogodišnje kliničko iskustvo svih autora koji su sudjelovali u pisanju knjige vjerujemo da će biti od koristi ne samo bolesnicima koji se žele temeljitije informirati o nekim od obrađenih tema, već će biti i od koristi brojnim zdravstvenim djelatnicima različite razine izobrazbe. Kao urednici ove knjige odabrali smo najvažnije teme s kojima se najčešće susrećemo u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući naše pacijente, obrađujemo multidisciplinarno, jer se samo tako postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnoga i učinkovitoga liječenja. I ova knjiga, držimo, vjerno naglašava da autori i djelatnici Poliklinike Eljuga primjenjuju u kliničkoj praksi spoznaje suvremene medicine utemeljene na dokazima (evidence based medicine) usmjerenih osobi, njegujući ponajprije individualni pristup, jer ne žele da se pacijent „izgubi“ u šetnji između suvremenih dijagnostičkih uređaja. Isto tako, ova knjiga je i rezultat dugogodišnjega cjeloživotnog učenja svih autora koja razvidno oslikava temeljne ciljeve i misiju Poliklinike Eljuga. Temeljni ciljevi u radu Poliklinike Eljuga ogledaju se u kontinuiranom obavljanju preventivnih pregleda u području ginekologije i senologije, a u četvrtstoljetnom periodu naša Ustanova je specijalističkim i supspecijalističkim preventivnim pregledima obuhvatila veliki broj žena u kojih je u puno njih, među ostalim, otkriven rak u početnoj, izlječivoj fazi bolesti. Upravo je zato misija Poliklinike Eljuga bila i bit će koliko je najviše moguće pripomoći u smanjenju smrtnosti žena od raka dojke i ženskoga spolnog sustava ne samo u Hrvatskoj, već i u zemljama našeg okruženja.

Budući da naša Poliklinika od samog osnutka aktivno potiče prokreaciju, razumljivo je da smo u knjizi obradili i teme iz porodništva s posebnim osvrtom na antenatalnu zaštitu s ciljem rađanja zdravog potomstva.

Mišljenja smo da je bilo potrebno napisati ovu knjigu koja će, vjerujemo, biti od koristi našim pacijenticama i svima drugima koji će iz nje moći stjecati medicinska znanja, a istodobno će omogućiti i dodatni uvid u rad naše Poliklinike.

Najsrdačnije zahvaljujemo izdavaču Medicinskoj nakladi za objavljivanje ove knjige, svim autorima i recenzentima prof. dr. sc. Goranu Grubišiću i prof. dr. sc. Marku Margaritoniju i, naravno, svima onima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana u prigodi proslave 25. obljetnice rada Poliklinike Eljuga.

Ljerka i Damir Eljuga

U Zagrebu 1. rujna 2019.          

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Naslovnica
  • Zagreb Ljerka eljuga
  • Zagreb Damir eljuga (1)
  • Zagreb Ljerka i damir eljuga
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KNJIGA KOJA ĆE ŽENAMA