Komarna u Zagrebu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Sij
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Komarna u Zagrebu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
11.2018

Komarna u Zagrebu

vinska kušaonica - četvrtak, 22. studenog s početkom u 18 sati u zagrebačkom Klubu književnika
Komarna u ZagrebuKomarna u zagrebu fb booster
 

U četvrtak, 22. studenog s početkom u 18 sati u zagrebačkom Klubu književnika održat će posljednja ovogodišnja kušaonica u režiji Vinoljubaca. Ovoga puta u Zagreb dovode vinare najmlađeg hrvatskog vinogorja – Komarne.

Za kraj godine Vinoljupci pripremaju pravu poslasticu za sve vinske znalce i entuzijaste. Na kušaonici „Komarna u Zagrebu“, zagrebačkoj će se publici predstaviti pet vinara ove prestižne vinogradarske regije: Rizman, Volarević, Opus, Deak i Terra Madre. Posjetitelji će imati priliku kušati više od 20 vinskih etiketa, među kojima prevladavaju autohtone hrvatske sorte plavac mali i pošip.

Vinogorje Komarna smjestilo se u blizini ušća Neretve. Po mnogima, ovaj je položaj već postao nova zvijezda među hrvatskim vinogradarskim položajima. Do 2008. godine bilo je to samo neprohodno brdo zaraslo u makiju i draču, a danas se tu nalazi 80h obrađenog područja sa preko 500.000 čokota vinove loze. Komarna je najmlađe vinogorje u Hrvatskoj. Iako administrativno pripada pod Neretvansko vinogorje, po svojim je karakteristikama sličnija Pelješcu te ima zapažene rezultate u proizvodnji plavca malog. Na području Komarne većinom se provodi certificirana ekološka proizvodnja, a 92% sortimenta posađenih loza u vinogorju čine autohtone sorte (plavac mali, pošip, tribidrag, maraština, dubrovačka malvasija i babić).

U ugodnom ambijentu restorana Klub književnika, na glavnom zagrebačkom trgu, posjetitelji će imati priliku uživati u vinima po promo cijenama, slasnim zalogajima Kuće pršuta, druženju s vinarima i živoj svirci akustičnog dua RetroBoys. Kušaonica započinje u 18, a završava u 23 sata.

Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci koja od 2014. godine aktivno djeluje na promicanju vinske kulture i turizma. Vinoljupci su do sada organizirali ukupno sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. „Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu“ – pojasnila je Irena Lučić, voditeljica projekta Vinoljupci. „Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i sve naredna manifestacije organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj vinskoj publici. Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti.“

Dodatne informacije o kušaonici potražite na

www.vinoljupci.com.hr

kao i na

www.facebook.com/vinoljupci.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Komarna u zagrebu fb booster
  • Zagreb Komarna polozaj
  • Zagreb Vina opus

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Komarna u Zagrebu