Kongres poduzetnica 2019.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:51
Kol
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Kongres poduzetnica 2019.

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
02.2019

Kongres poduzetnica 2019.

više od 500 vlasnica tvrtki i obrta u hrvatskom glavnom gradu 08. 03. 2019.
Kongres poduzetnica 2019.Kongres poduzetnica 2019
 

Četvrti po redu Kongres poduzetnica Hrvatske i regije okupit će više od 500 vlasnica tvrtki i obrta u hrvatskom glavnom gradu 08. 03. 2019.

Finalizacija priprema najvećeg poslovnog skupa žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica, koji će se kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe održati u Zagrebu 08. ožujka ove godine, uz dijamantnog sponzora tvrtku Gentle day Hrvatska, te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović, Ministarsta gospodarstva, poduzetništva i obrta u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Novom Gradiškom – generalnim pokroviteljima, ušle su u finalnu fazu.

Preliminarnu agendu kongrsa možete pogledati na ovom linku

https://kongres.poduzetnica.hr/agenda/

Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi zorno je iskazana i tijekom prijašnjih Kongresa kojega redovito, već tradicionalno na Dan žena 08. 0žujka, pohodi više od 500 sudionica i sudionika, a u zajedničkoj organizaciji Grada Zagreba i Ženskog poduzetničkog centra, uz svestranu i iznino značajnu pomoć brojnih pokrovitelja, partnera iz redova jedinica lokalne uprave i samouprave te sponzora.

- Kongres poduzetnica 2019. organiziramo s ciljem potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava čije smo konstruktivni dio. Kroz brojne projekte Ženskog poduzetničkog centra (koje provodimo od svog osnutka 01. 01. 2016. godine) osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta te podizanje profitabilnosti tvrtki i obrta kojima su na čeu žena. Kruna tih naših aktivnosti svakako je Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, kojega upravo finaliziramo za održavanje po četvrti puta u Zagrebu, 08. ožujka ove godine, uz brojne zanimljive sadržaje, inspirativne predavače, motivirajuće goste panela te kao i uvijek više od 500 prijavljenih već sada za uživanje u svemu što smo pripremili - najavila je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

Svi sadržaji Kongresa poduzetnica već su tradicionalno besplatni za sve sudionice i sudionike Kongresa uz prethodnu prijavu putem linka http://kongres.poduzetnica.hr/prijava/, a u sklopu najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe održat će se i Poduzetnički sajam - na kojemu očekujemo više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe koji će predstaviti bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga. 

Na Kongresu poduzetnica ove godine će predavati ugledni stručnjaci, poduzetnice te managerice na teme poput koliko je žena postala mjerilo uspješnosti u poslovanju (predavača dr. Srđana Šimca, suca Visokog trgovačkog suda RH i predsjednika Hrvatske udruge za mirenje), strategiji uspješne prodaje (predavačice Gordane Kadoić, vlasnice i direktorice tvrtke Adria  Corporate d.o.o.), sinergije u muško ženskim odnosima (predavača psihologa mr.sc. Darka Sambola). Kongres donosi i četiri panela na teme: Država i učinkovito poduzetništvo, regionalne suradnje i podizanja profitabilnosti bez granica u jugoistočnoj Europi, o ženskoj diskriminaciji te muškoj dominaciji koji su mit ili realnost, te ljepoti iznutra za ljepotu izvana svake poduzetnice.

Radni dio Kongresa počinje također već tradicionalnim Business Speed Datingom kojega će voditi poduzetnica Mirjana Ivanuša iz Maribora, a pripremljena je i bogata tombola za sve sudionice i sudionike čija je glavna nagrada wellness i spa vikend za dvije osobe u slovenskom hotelu Atlantida u Rogaškoj Slatini.

Posebna "poslastica" ovogodišnjeg Kongresa poduzetnica bit će modna revija Mihaele Marković, kreativne dizajnerice pletenine, iznimno predane stvaranju visokokvalitetnih pletenih komada i to odmah nakon njezinog predstavljanja na pariškom tjednu mode.

Premijerno će na Kongresu prvi puta za područje jugoistočne Europe biti predstavljen i Beauty vodič za poslovne žene autorice Antonije Tretinjak, poduzetnice iz Zagreba.

Povelju Grad / Županija prijatelj ženskog poduzetništva ove će godine dobiti: Grad Jastrebarsko, te Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija.

Povelja zahvale za poseban doprinos ženama u poduzetništvu dodijelit će se na ovogodišnjem Kongresu Mirsadu Jašarspahiću, potpredsjedniku Gospodarske komore Federacije BiH, Ani Stojić Deban, predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga te Ani Milić, voditeljici projekata "Dobro jutro Hrvatska" i urednici odjela mozaika HTV-a.

Vlasnice tvrtki i obrta o značaju Kongresa poduzetnica

Direktorica tvrtke Kemoboja-Dubrava d.o.o. Marina Duvnjak iskusila je u proteklim godinama Kongres  poduzetnica višestruko: kao posjetiteljica, kao sudionica panela, kao sponzorica i nesebična partnerica u provedbi.

- Na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe 2017. godine sudjelovala sam kao posjetitelj, nedugo nakon što sam iz korporacije prešla u našu obiteljsku firmu. Do drugog Kongresa 2018. godine razvio se i moj poslovni put, preuzela sam poslovanje našeg poduzeća te sam u tom svojstvu sudjelovala na Kongresu u panelu na temu obiteljskih poduzeća. Ove godine na Kongres dolazim treći put, a ovo je druga godina da naše poduzeće Kemoboja-Dubrava d.o.o. podržava Kongres i kao sponzor. Kroz ovakav oblik razmjene znanja i iskustva te širenja i pletenja poslovne mreže, uz poticanje poduzetničkog razmišljanja i djelovanja, Kongres daje svoj doprinos razvoju gospodarstva Republike Hrvatske. Stoga je uvijek lijepo biti dio ovog regionalnog poslovnog događaja - smatra ova uspješna poduzetnica dodajući da joj se jako sviđa vezano uz Kongres njegova odlična organizacija i ugodna poslovna atmosfera s dovoljnom dozom opuštenosti.

Poduzetnici iz Jakovlja Antoniji Šimuković, direktorici i vlasnici tvrtke Invise savjetovanje  ovogodišnji  Kongres bit će treći na kojeg dolazi.

- Dolazim ponovo zbog toga što svake godine imam priliku slušati inspirativne priče uspješnih žena koje su se ohrabrile i krenule u poduzetničke vode. Kongres je mjesto na koje dolazim napuniti baterije, inspirirati i upoznati nove divne žene i njihove priče. Na Kongresu mi se najviše sviđa pozitivna atmosfera i raspoloženje svih sudionica (sudionika). Lijepo je susresti neke osobe sa kojima se nisam dugo vidjela i upoznati nove kontakte, od kojih su se neki i realizirali i kao poslovne suradnje. U mom vlastitom poduzetničkom angažmanu, sudjelovanje na kongresu mi, osim spomenute inspiracije i novih kontakata pomaže i da dobijem nove ideje ili načine na koje mogu vlastite projekte realizirati. Sa sigurnošću mogu reći, da dok god će se Kongres i dalje održavati, ja ću doći svake godine, pa se tako veselim i nadolazećem Kongresu - jasna je Antonija Šimunković oko svoje motivacije za sudjelovanjem i na ovogodišnjem Kongresu poduzetnica 2019. godine.

Osječka poduzetnica Daniela Pavić, vlasnica i direktorica tvrtke ODINA Asistencija  ovogodišnji kongres broji kao drugi na kojega dolazi. I to kako naglašava, jer su razlozi za svaku poduzetnicu u Hrvatskoj i regiji, sasvim razumljivi.

- Jako mi se svidio prošlogodišnji kongres. Program je bio odličan i raznolik. Za svakoga po nešto. "Speed dating" mi je bio novo, zanimljivo iskustvo. Iz prošlogodišnjeg programa Kongresa izdvojila bih jednu od panel rasprava koja je meni osobno pomogla. Naime radilo se o odnosima članova obitelji (mlađih i starijih naraštaja) unutar poduzeća i kako odvojiti privatno od poslovnog. Meni je bilo poučno

čuti kakva iskustva imaju drugi po tom pitanju i kako izbalansirati taj privatno poslovni odnos. Razmjenom iskustava si međusobno puno toga možemo olakšati a kongres je idealno mjesto za to. Sve pohvale i radujem se ovogodišnjem kongresu na koji vodim i mlade snage - svog sina Marina - poručuje poduzetnica iz Osijeka.

Poduzetnica Anita Prka - Đurašić vlasnica i direktorica EuroBIZ Centra redovita je sudionica Kongresa još od prvog održanog 08. ožujka 2016. godine.

- Meni osobno Kongres poduzetnica otvara vrata umrežavanju s ostalim ženama poduzetnicama, a povezujući se s njima, stvaramo i nove poslovne kontakte i veze. Naime, na njemu se održava i Sajam na kojem poduzetnice izlažu svoje proizvode i usluge. Osobno im kao vlasnica škole stranih jezika mogu pomoći u segmentu stranih jezika, da svoje proizvode lakše plasiraju na strana tržišta prevodeći im reklamne materijale, pružajući im podršku u stranim jezicima prilikom pismene ili usmene korespondencije, te uvodeći ih u tajne interkulturalne poslovne komunikacije, poslovnog bontona, poslovnog odijevanja, te priprema za poslovne sastanke i pregovore sa strancima. Na taj način potičemo ne samo žensko poduzetništvo, nego stimuliramo i izvoz proizvoda i usluga na strana tržišta - naglasila je ova poduzetnica i sudionica nadolazećeg Kongresa poduzetnica 2019.

- Ovo će biti drugi Kongres na koji dolazim. Prošle godine sam sudjelovala kao izlagač na Poduzetničkom sajmu i bila sam jako zadovoljna. Stekla sam puno novih kontakata i budući sam tada tek krenula u poduzetničke vode, Kongres mi je dosta pomogao u širenju mreže poslovnih kontakata. Pored predstavljanja vlastitog poslovanja i proizvoda, upoznala sam puno poduzetnica i široku paletu njihovih usluga. Ove godine sam se pak odlučila sudjelovati kao posjetitelj. To će mi omogućiti da vidim i drugu stranu Kongresa i da uživam u cjelokupnom programu - opisala je svoje iskustvo prošlogodišnjim Kongresom poduzetnica Hermina Skular, vlasnica tvrtke Green i Organic d.o.o.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kongres poduzetnica 2019
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Kongres poduzetnica 2019.