Krešo Benglaka oduševio Zagrepčane

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:58
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Krešo Benglaka oduševio Zagrepčane

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
04.2018

Krešo Benglaka oduševio Zagrepčane

splitski reper zapalio Tvornicu kulture
Krešo Benglaka oduševio ZagrepčaneKreso u tvornici
 

Krešo Bengalka, splitski reper, kroničar njegovih ulica i prvak tvrdog đira, u petak, 6. travnja koncertno je zagrebačkoj publici predstavio svoj drugi studijski uradak "Split ZOO" u izdanju Croatia Recordsa, jedno od najočekivanijih rap izdanja. Rafalno ispaljivanje stihova koji kao oštrica režu našu realnost sve je samo ne ugodno – Kreši je jedan izlazak u grad, lokalnu birtiju ili šetnju kvartom dovoljan da kirurški precizno secira Split, a i ostale gradove diljem regije koji dišu slično stanje stvari. Paralela sa splitskim zoološkim vrtom nije slučajna - grad je kavez, a rijeke turista samo promatraju kako se domaćini usiljeno keze. Split je priča za sebe, ali savršeno koincidira i s ostalim gradovima diljem regije.

Ispunjen pregrađeni Veliki pogon Tvornice kulture dovoljno govori o Krešinoj popularnosti u Zagrebu, a publika će svakim koncertom biti sve brojnija – vojska se stvara. Koncert je Krešo otvorio s pjesmom "Sine" koja otvara album "Split ZOO" nakon čega su se redale "U glavu", "Pobjeda", "Repetiram", "El Comandante"... Prvi gosti pojavljuju se na stejdžu, a to su "splitska dica" Speedheadsi koji s Krešom repetiraju jer tad ih ni'ko ne dira. Žuvi skupa s Krešom živi "Supersport" i vadi "Kalashnikov", a Stipe Srdela s kapuljačom na glavi živi "Nokturno". Vuk Oreb se dovlači iz divljine – uvili su Tvornicu kulture Krešo i ekipa. Naravno, nije Krešo zaboravio niti na Kišu Metaka jer je izvedba pjesama "Model", "Mejaši", "Pljačkam turiste" i "Komuna" izazvala apsolutno oduševljenje. Prije izvedbe pjesme "Ovdi" Krešo je najavio da je to idući i posljednji singl s albuma "Split ZOO" za koji se spot trenutno snima.

Krešine rime pogađaju u srž, refreni se razlijevaju našim, cinizam progovara dok se gledamo u ogledalo – 25 izvedenih pjesama, među kojima i sjajne "Šta ćeš?, "Na sebi ne štedim", "John 3:16", "Jim Morrison" koje su uglas bile otpjevane, potvrdili su Krešu kao jedno od najjačih regionalnih rap imena. Dok god ima tvrdih kvartovskih priča, sumnjivih likova iz haustora, lake i brze zarade bit će i stihova koje će Krešo poput rafala ispaljivati ravno u publiku koje će biti sve više.

Croatia Records prepoznala je novu generaciju hrvatskih repera scenu – Krešin drugi studijski album "Split Zoo" objavljen je s bonus CD-om, prošlogodišnjim albumom i Krešinim prvijencem "Finale". Za vrijeme izvedbe zadnje pjesme "Božić", na kojoj su mu se pridružili svi gosti, Krešo i ekipa podijelili su publici majice i CD-ove – stihovi su se izredali, darovi su podijeljeni, vratit će se Krešo uskoro.

Fotografije: Karla Matulina / Music Box portal

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kreso u tvornici
  • Zagreb Kreso bengalka
  • Zagreb Kreso u tvornici
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Krešo Benglaka oduševio Zagrepčane