Kuća lutaka

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kuća lutaka

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
11.2018

Kuća lutaka

Baletni studio Jastrebarsko i ove godine pripremio novu predstavu
Kuća lutakaKuca lutaka
 

Nakon nagrađivanih predstava Orašar, Čarobni dječji kutak, Baletni karusel i Čarobna škrinja, Baletni studio Jastrebarsko ove godine priprema predstavu "Kuća lutaka". Kao i niz godina do sada voditeljica, baletna pedagoginja i koreografkinja, Svetlana Lukić i njezine balerine odvest će nas u svijet mašte i plesa.

"Predstava "Kuća lutaka" osmišljena je na bogatoj dječjoj mašti koja kroz igru postaje stvarnost. Sve male djevojčice vole se igrati sa svojim lutkama, a kada te lutke kroz različitu glazbu i kostime ožive i počnu plesati nema veće sreće i zadovoljstva, kako za sudionike tako i za brojne gledatelje Jastrebarskog i okolice. Pozivamo sve ljubitelje baletne umjetnosti i one koji će to tek postati da dodju i uživaju u našoj bajci", poručila je voditeljica Svetlana Lukić.

Pretpremijera i premijera biti će 01. i 02, a reprize 08.i 09. prosinca 2018. godine.

Sve predstave počinju u 19 sati.

Ulaznice se mogu nabaviti od ponedjeljka 26. studenog, u Cafe bar Kino.

Baletni studio Jastrebarsko djeluje neprekidno već 19 godina, od 1999., prvo u sklopu Centra za kulturu Jastrebarsko, a od 2011. nastavlja samostalno kao udruga.

Prvenstveno njeguje klasični plesni izraz (klasični balet, karakterni i povijesni plesovi), ali i suvremeni ples, mjuzikl, etno te druge plesne izraze. Osnivačica i umjetnička voditeljica studija od njegovih početaka je Svetlana Lukić, baletna  pedagoginja i koreografkinja te nekadašnja baletna solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Baletni studio Jastrebarsko danas broji oko 80 polaznica, podijeljenih u sedam grupa u dobi od 5 do 20 godina.

Osim održavanja tradicionalnih koncerata "Gradu na dar" u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko, Školom za klasični balet Zagreb te plesačima HNK-a Zagreb, Jaskanske balerine gostovale su u Samoboru, Varaždinu, Požegi (Plesokaz), Puli, Rijeci, Opatiji, Splitu, Poreču, Karlovcu, Zadru, Osijeku, Zaprešiću,Velikoj Gorici, Pazinu, te diljem Hrvatske.

Nastupale su u predstavama Gradskog kazališta Jastrebarsko ("Doktor Dolittle", "Petar Pan", "Knjiga o džungli"), a 2006. sudjelovale su na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

Članice Baletnog studija Jastrebarsko uspješno nastupaju  na TREPS festivalima u Zagrebu te Danima Silvije Hercigonje, a u Italiji (Lignano, Sabbiadoro) su 2011. sudjelovale na 29. natjecanju "Internazionale di danca - Friuli Venezia Giulia". Također sudjelovale su na Dance Fest 2017. u Novom Sadu, Srbija.

Baletni studio Jastrebarsko se s velikim uspjehom predstavio na državnim natjecanjima ESDU Croatia Open 2009., 2010., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016. i 2017. godine što mu je svake godine omogućilo i plasman na svjetsko prvenstvo ESDU World Dance Masters u Poreču te osvajanje vrhunskih nagrada.

U povijesti Baletnog studija Jastrebarsko jedna od najuspješnijih je bila 2012. godina. Te godine je na svjetskom natjecanju ESDU World Dance Masters u kategoriji balet osvojeno prvo i drugo mjesto, u suvremenom plesu drugo mjesto te u kategoriji mjuzikl treće mjesto, na što smo veoma ponosni. Značajna je bila i 2015. godina, kada smo s dječjom predstavom “Orašar” u Zagrebačkoj županiji ocijenjeni od stručne kritike kao najbolja predstava. To nam je omogućilo odlazak na državno natjecanje u Pazinu, gdje smo dobili posebne pohvale za doprinos baletne umjetnosti u kazališnom  amaterizmu. 2016.godine naša baletna predstava “Čarobni dječji kutak” na smotri kazališnih amatera županije, ponovno  je ocijenjena od žirija kao najbolja predstava, te ponovno odlazimo na državno takmičenje u Pazin, na što smo veoma ponosni. 2016. godine smo nastupili s predstavom “Baletni Karusel” i dobili odlične stručne kritike za rad našeg studija.

Za doprinos razvoju kulture i plesa u Jastrebarskom i okolici voditeljici Baletnog studija Jastrebarsko, Svetlani Lukić 2008. uručena je plaketa Grada Jastrebarskog. 2016. godine Svetlana Lukić dobila je zahvalu za djelovanje na kulturnoj i društvenoj promociji Zagrebačke županije. Baletni studio Jastrebarsko član je ESDU-a (European Show Dance Union), Hrvatskog sabora kulture  i zajednice udruga Zagrebačke županije.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kuca lutaka
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kuća lutaka