KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
16

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
04.2017

KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR

u nadolazećem tjednu...
KULTURNO INFORMATIVNI CENTARKic foto promo
 

KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR, Preradovićeva 5

FESTIVAL TOLERANCIJE U KIC-u

Ponedjeljak, 10. 4. 2017. u 17:30 sati

THE HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL BARCELONA

Primarni cilj The Human Rights Film Festival Barcelona jest promoviranje empatije i aktivne participacije u društvu prikazujući filmove koji se bave mnogim naličjima ljudske realnosti. Festival Barcelona svojim programom želi utjecati na vrijednosti, ponašanje i pogled na ljudski život. Ovaj događaj postaje centralno mjesto susreta filmaša, aktivista i građana kojim se potiče na dijalog, društveni, ekološki, demokratski i mirotvorni angažman.

The Human Rights Film Festival Barcelona na Festivalu tolerancije predstavit će se i projekcijom njemačkog dokumentarnog filma '#myescape' koji donosi originalne snimke izbjeglica koje su oni sami snimili mobitelima i intervjue u kojima prenose svoje putovanje iz Afganistana, Sirije i Eritreje kroz Afriku i Europu. 

GOSTI: Toni Navarro, José Prieto

Ponedjeljak 10. 4. 2017. u 19:30 sati

REDAKCIJE POD PALJBOM - NASILJE I GOVOR MRŽNJE U MEDIJIMA

Okrugli stol naziva 'Redakcije pod paljbom' bavit će se izloženosti novinara i novinarki pritiscima, prijetnjama i nasilju te huškanju uperenog ka medijima i novinarima u javnom sektoru te i u drugim medijima. Razgovorom na ovom okruglom stolu pokušat će se skrenuti pozornost na izloženost novinara ne samo cenzuri i zastrašivanju, već i većim te širim društvenim pritiscima kako bi njihov rad bio podređen stvaranju i prenošenju 'ispravnih' informacija i priča.

U ovom razgovoru sudjelovat će predstavnici organizacija koje u svojem radu tematiziraju ulogu i položaj medija i demokratske političke kulture (GONG, Centar za mirovne studije, Human Rights Film Festival Barcelona i H-Alter) i moderirat će je novinar Robert Tomić Zuber.

Srijeda, 12. 4. 2017. u 17:30 sati

STRUČNO PREDAVANJE: LITVANSKA KINEMATOGRAFIJA

Uvođenjem specijalnih predavanja vrhunskih stručnjaka i predstavljanja europske kinematografije na prošlogodišnjem Festivalu kroz prezentaciju Svetlane Agrest, zagrebačka publika upoznala se s 'Novim valom' ukrajinske kinematografije. Vođeni idejom da je edukacija jedini odgovor na bolje sutra i razvoj tolerantnijeg društva, odlučili smo nastaviti s ovim specijalnim programom i ove godine predstavit ćemo još jednu europsku zemlju – Litvu.

LINAS VILDŽIUNAS

"DIMENZIJA VREMENA U LITVANSKOJ KINEMATOGRAFIJI"

Filmski kritičar, predsjednik Filmske komore litvanskih filmskih kritičara i glavni urednik renomiranih novina '7 meno dienos' te časopisa 'Kinas', Linas Vildžiūnas, održat će predavanje o litvanskoj kinematografiji, posebno se koncentriravši na period političkih i društvenih promjena od 60-ih do 90-ih godina dvadesetog stoljeća.

U sklopu predavanja prikazat će tri dokumentarna filma – 'Jesenski snijeg' Valdasa Navasaitisa, 'Zemlja slijepih' Audriusa Stonysa i '10 minuta prije Ikarovog leta' Arūnasa Matelisa. Projekciju filmova slijedit će kratka diskusija.

Srijeda, 12. 4. 2017. u 19 sati

OKRUGI STOL

MLADI I (NE)TOLERANCIJA - NASILJE I DISKRIMINACIJA U ŠKOLSKIM KLUPAMA I KAKO IH PREVLADATI

Tema navedenog okruglog stola rasprostranjenost je diskriminacije i diskriminatorno motiviranog nasilja među mladima i kako se tom problemu pristupa u Hrvatskoj te kako se s njime nosi društvo. U Hrvatskoj se primarno taj problem očitije u školama koje bi mogle, a neke to i čine, kroz građanski odgoj, no i druge oblike aktivnosti s mladima, kontinuirano prenositi i poučavati vrijednosti tolerancije i uvažavanja različitosti.

Gosti ovog okruglog stola su članovi organizacija koje se bave ljudskim pravima i mladima (Kuća ljudskih prava, Ambidekster, Festival suvremenog židovskog filma) te će ju moderirati Martina Horvat iz nestranačke udruge GONG. 

Četvrtak, 13. 4. 2017. u 19 sati

Ciklus tribina Letvom na kazalište

FENOMEN PINKLEC – OD RITUALA DO IGRE

Predstavljanje knjige i tribina u povodu trideset godina osnutka Pinkleca

Krajem osamdesetih kao kontinuitet estetike i angažmana studentskog kazališta, pojavljuju se tri amaterske družine koje ubrzo postaju nezavisne grupe: Daska iz Siska, Inat iz Pule i Pinklec iz Čakovca. Svojim inovativnim predstavama mijenjaju pojam amaterizma (u čemu uvelike sudjeluje i Lero iz Dubrovnika), i u organizacionom smislu uvode pojam nezavisnog kazališta. Romano Bogdan, osnivač i umjetnički ravnatelj Pinkleca svojim golemim zanimanjem za Artaudovo djelo stvara niz predstava koje bivaju nagrađivane, ali i privlačne publici. U njegovom radu i danas veliki dio zauzimanju predstave za djecu. Tako je Pinklec od vizionarskog kazališta Artauda i inovativnih interpretacija klasičnih bajki dobio i status profesionalnog kazališta prije deset godina. Danas osim Romana Bogdana u Pinklecima režiraju Oliver Frljić, Miran Kurspahić, Anica Tomić, Mario Kovač i mnogi drugi. Tribina kroz razgovor s gostima objašnjava fe nomen koji je atipičan i za šire područje, a ne samo Hrvatsku. Pitanje je kako opstati trideset godina u sredini koja neprestano obračunava s amaterizmom i nezavisnom scenom. 

Gosti:

Romano Bogdan, redatelj i osnivač kazališta Pinklec, 

Igor Tretinjak, autor monografije u povodu trideset godina osnutka Pinkleca

Vladimir Stojsavljević, voditelj

Subota, 15. 4. 2017. u 12 sati

GALERIJA NA KATU, Preradovićeva 5

Otvorenje izložbe

ENIS ČIŠIĆ: FRAMES

Izložba pod nazivom Frames predstavlja dio radova nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Naslov izložbe odnosi se na seriju strip crteža inspiriranih kultnim likovima iz svijeta stripa, filma i pop kulture, točnije reprodukcija filmskih kadrova s kojima je Enis diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. 

Film i strip usko su povezani s Enisovim stvaralaštvom. U svom konceptu Enis Čišić izdvajao je pojedinačne slike iz filmskih ostvarenja i reproducirao ih kroz crtež, baveći se linijom, formom i prostorom unutar različitih kompozicija, kao i svjetlom i sjenom, odnosno svim onim elementima koji po pravilu čine jednu sliku. Međutim, kadrovi se odnose i na devetu umjetnost kojom se Enis profesionalno bavi tako da će posjetitelji imati priliku vidjeti mapu izvora njegovih inspiracija iz kojih je autor crpio ideje te ih vizualizirao i predstavio kroz crteže, ilustracije i strip stranice. 

O AUTORU

Enis Čišić je strip crtač i ilustrator rođen u Sarajevu 1980. godine gdje je i završio je Akademiju likovnih umjetnosti.

Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator. Njegove stripove izdaje najveća izdavačka kuća u svijetu stripa, Marvel Comics. 

Izložba ostaje otvorena do 21. 4. 2017. godine.

www.kic.hr 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kic foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR