Kušajte Istru u Zagrebu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:13
Tra
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kušajte Istru u Zagrebu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
03.2019

Kušajte Istru u Zagrebu

28. ožujka 2019. u restoranu Klub književnika, omogućili Vinoljupci & Irena Lučić
Kušajte Istru u ZagrebuVina andelini - decanter gold 2018
 

28. ožujka 2019. u restoranu Klub književnika u Zagrebu održat će se vinska kušaonica „Istra u Zagrebu“ kojom će se, u organizaciji udruge Vinoljupci, posjetiteljima predstaviti sedam istarskih vinarija. Manifestacija započinje u 18 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

„Istarska vina uvijek predstavljaju pravu poslasticu za vinoljupce. Stoga očekujemo da će nam se u četvrtak u Klubu književnika pridružiti velik broj ljubitelja vina kako bi zajedno s nama uživali u dobroj kapljici i izvrsnoj atmosferi“ – izjavila je Irena Lučić, voditeljica projekta Vinoljupci.

Na kušaonici će se predstaviti sedam istarskih vinarija – Damjanić, Zigante, Trapan, Deklič, Anđelini, Ravalico i Agrolaguna. Glavne zvijezde večeri ponovo su hrvatske autohtone sorte – malvazije i terani, ali među predstavljenim vinima mogu se pronaći i neke vrlo zanimljive kupaže, kao i osvježavajući pjenušci.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u ukusnim zalogajima i živoj glazbenoj kulisi dueta RetroBoys.

Udruga Vinoljupci aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način.

Večernja vinska druženja koncipirana su na način da fokus stavljaju na jednu vinsku regiju ili podregiju. Na kušaonici se predstavlja do deset vinarija, čime se svakom pojedinom izlagaču osigurava dovoljno prostora za uspostavljanje kontakta s potrošačima i za kvalitetno predstavljanje nekoliko vinskih etiketa.

Regionalni fokus važan je i zbog svoje snažne edukativne komponente. Naime, upoznavanjem vina i vinara jedne specifične vinske regije posjetitelji automatski usvajaju znanja o autohtonim i domicilnim sortama, načinu i stilu proizvodnje vina, značajkama teroira te su mentalno u mogućnosti „smjestiti“ vina i vinare na vinsku kartu Hrvatske. 

Ulaganje u edukaciju potrošača od neupitne je važnosti za uspjeh na relativno malom vinskom tržištu kao što je Hrvatska. Dosadašnje iskustvo pokazuje kako posjetitelji naših vinskih kušaonica, ohrabreni opuštenim pristupom u kojem se od njih ne očekuje prethodno vinsko predznanje, u vrlo kratkom roku postaju pravi mali ambasadori vina i vinske kulture.

Dodatne informacije o manifestaciji i radu udruge potražite na

www.vinoljupci.com.hr

kao i na

www.facebook.com/vinoljupci

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vina andelini - decanter gold 2018
  • Zagreb Atmosfera na kusaonici
  • Zagreb Pjenusci ravalico

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Kušajte Istru u Zagrebu