Kvarnerski otoci

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:59
Svi
2019
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Kvarnerski otoci

Zagreb Banner moj zagreb final c
Zagreb Čitajte Pelikana
Pizzeria ŠPICA
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
03.2019

Kvarnerski otoci

ugošćuju drugu najveću utrku brdskog biciklizma u Europi
Kvarnerski otociUtrka mitas 4 islands 3
 

Ove godine utrka Mitas 4 Islands donosi bodove za nastup na Olimpijskim igrama. Među 600 natjecatelja čak 100 ih stiže iz Belgije. Utrka ima jak utjecaj na turističku predsezonu

 U utrci Mitas 4 Islands ove će godine sudjelovati čak šesto natjecatelja iz tridesetak zemalja, a najviše prijava, čak stotinu, stiže iz Belgije. Utrka se vozi na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju od 9. do 13. travnja 2019. godine.

Naša utrka iz godine u godine zauzima sve važnije mjesto u svijetu brdskog biciklizma. Trenutačno je među pet najvećih u svijetu i druga po veličini u Europi. Raste i njezina snaga. Naime, prošle je godine utrka ušla u sustav UCI-ja, a ove godine bodovanje je podignuto u kategoriju S1. To znači da će njezini natjecatelji svojim nacionalnim timovima prikupljati bodove za nastup na Olimpijskim igrama“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.

Natjecateljima peto izdanje utrke donosi još nekoliko ugodnih iznenađenja. Među njima su prolog tijekom kojega će se boriti za što bolje mjesto na startu prve etape, vožnja kroz grad Krk te završna svečanost utrke u središtu Malog Lošinja.

Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice, istaknuo je važnost događaja vezanih u sport i rekreaciju za turističku predsezonu i posezonu.

„U utrci sudjeluje čak devedeset posto stranaca. Kad bi Hrvata bilo više, Mitas 4 Islands bi postala najveća utrka brdskog biciklizma u Europi. Naše istraživanje otkriva da dvanaest posto ljudi turističko odredište bira zbog sporta i rekreacije”, istaknuo je Šimenc.

Neki natjecatelji za noćenje koriste brodove i privatni smještaj, no najveći je broj smješten u hotelima koji se upravo zbog utrke otvaraju dva tjedna prije Uskrsa.

„Ovaj koncept ima izuzetan potencijal i kvalitetno razvija turističko odredište. Čak dvije petine sudionika utrke vraća se na destinaciju s kojom ima dobra iskustva. Riječ je o dobrostojećim ljudima srednje dobi, najčešće s obiteljima”, kazao je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskog proizvoda u Valamar Rivieri.

Peter Vesel, svjetski poznati slovenski biciklist i prošlogodišnji pobjednik utrke Mitas 4 Islands u kategoriji Grand Master, vraća se na Kvarner, a posebnim izazovom smatra sve jaču konkurenciju. S tim se složio i Anthony Bilić, član Adrenalina Giant MTB Teama, najboljeg hrvatskog tima na prošlogodišnjoj utrci Mitas 4 Islands.

„Prošle smo godine zauzeli trinaesto mjesto, a ove godine iako želimo ostvariti bolji rezultat, svjesni smo da ćemo se boriti s odličnim biciklistima željnima nastupa na Olimpijskim igrama. Nadamo se da ćemo i mi osvojiti bodove koji će nas približiti Tokiju. Predstoji nam zahtjevna fizička i psihička priprema“, rekao je Bilić.

Utrka Mitas 4 Islands obuhvaća četiri etape. Svaka se etapa vozi na jednom otoku. Tako natjecatelji vozeći se po Krku, Rabu, Cresu i Lošinju pređu 270 kilometara i ostvare preko 5000 metara visinskog uspona. Budući da uz profesionalne sportaše utrku voze i rekreativci, svojevrsnim herojima se smatraju svi koji je uspiju završiti.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Predstavljanje utrke foto samir ceric kovacevic
  • Zagreb Predstavljanje utrke (foto samir ceric kovacevic)
  • Zagreb Utrka mitas 4 islands 3
  • Zagreb Utrka mitas 4 islands 5
  • Zagreb Dubravko simenc, toni hrvatin, anthony bilic, tomislav zobec i peter vesel (foto samir ceric kovacevic)
  • Zagreb Predstavljanje utrke (foto samir ceric kovacevic)
  • Zagreb Utrka mitas 4 islands 1
  • Zagreb Utrka mitas 4 islands 4

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Kvarnerski otoci