Laboratorijske pretrage

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:51
Ruj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Laboratorijske pretrage

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
11.2017

Laboratorijske pretrage

kako se pripremiti - predavanje dr.sc. Lore Dukić, u Knjižnicu V. Nazora, Vodovodna 13, ponedjeljak 6. studenog u 18 sati.
Laboratorijske pretrageLabmedday
 

Pozivamo Vas na predavanje dr.sc. Lore Dukić Kako se pripremiti za laboratorijske pretrage? u Knjižnicu V. Nazora, Vodovodna 13, u ponedjeljak 6. studenog u 18 sati.

Riješite se vječnih dilema vezanih uz pripremu za laboratorijske pretrage. Trebam li biti natašte prije vađenja krvi?, Smijem li makar popiti kavu s malo šećera?, A tabletu za tlak?...
Predavanje će se održati u sklopu Međunarodnog dana laboratorijske medicine koji se ove godine prvi put održava u Hrvatskoj pod organizacijom Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM).


Medicinska biokemija, odnosno laboratorijska medicina obuhvaća analizu biološkog materijala, poput krvi, mokraće i ostalih fizioloških uzoraka ispitanika, u svrhu razumijevanja i prosudbe ljudskog zdravlja i bolesti.

Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) osnovano je 1953. godine. Neprofitna je i dobrovoljna udruga kako magistara medicinske biokemije, specijalista, doktora znanosti, docenata i profesora, tako i drugih  sveučilišno obrazovanih zdravstvenih djelatnika u medicinskoj biokemiji i laboratorijskoj medicini.

Prvi hrvatski Lab Med Day 2017. osmišljen je kao niz promotivnih akcija koje će se održati diljem Republike Hrvatske, u manjim i većim hrvatskim gradovima – od Vukovara do Dubrovnika u kojima će laboratoriji otvoriti svoja vrata i prikazati djelić svoga rada.

Predavačica, dr.sc. Dukić spec.med.biokem.lab.med. voditeljica je Jedinice za imunologiju Zavoda za medicinsko – laboratorijsku dijagnostiku KB „Sveti Duh“. Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je Medicinsku biokemiju. Specijalist je iz područja medicinske biokemije i laboratorijske medicine. Doktorirala je 2016. godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Aktivno sudjeluje u radu HDMBLM kao tajnica. U znanstvenom časopisu Biochemia Medica, kojeg objavljuje HDMBLM, radi kao pomoćnica urednice.
Više o aktivnostima Društva, kao i cjelokupan program LabDay-a koji se obilježava kroz razne manifestacije diljem Lijepe Naše, može se pronaći na mrežnim stranicama Društva (http://www.hdmblm.hr/).

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Labmedday

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Laboratorijske pretrage