LAUBA: Izložba Plamena Dejanoffa

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › LAUBA: Izložba Plamena Dejanoffa

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
10.2016

LAUBA: Izložba Plamena Dejanoffa

do 16. listopada
LAUBA: Izložba Plamena DejanoffaM-lauba
 

Jedna od najvećih ikona suvremene svjetske umjetnosti dolazi u Laubu - kuću za ljude i umjetnost te će se hrvatskoj javnosti po prvi puta predstaviti selekcijom pedesetak radova iz svog recentnog opusa. Neki od radova producirani su isključivo za veliku izložbu u Laubi.

Dejanoff je miljenik publike, kolekcionara i izlagača diljem svijeta. Njegovi radovi su produkt podrobnog istraživanja ekonomskih struktura i tržišta. O njegovom uspjehu svjedoče renomirani klijenti poput BMWa, Porschea, Samsonitea te sama činjenica da su njegovi radovi uvršteni u stalni postav vodećih svjetskih galerija suvremene umjetnosti.

Dejanoff je već dvadeset godina prisutan na svjetskoj umjetničkoj sceni. Rođen je u Bugarskoj, a već duži niz godina živi na dvije adrese, Berlinu i Beču, gdje je i završio školu za umjetnost i arhitekturu. Dejanoff je jedan od umjetnika koji svojevoljno prihvaća strategije konzumerizma, ekonomije i marketinga. Na tragu ready-made koncepta Dejanoff pripada svijetu konceptualne umjetnosti pritom koristeći elemente i objekte iz popularne kulture koji unutar galerijskog konteksta poprimaju novo semiotičko značenje kroz prizmu socio-kulturološkog iskustva.

Vođen temeljima koje su postavili Duchamp i Warhol, uz ironični pristup Koonsa s kojim ga umjetnička kritika često uspoređuje, Dejanoff je osvojio naklonost publike, kolekcionara te izlagača diljem svijeta. Njegova umjetnost se razvija u skladu s vremenom konsantno preispitujući poziciju umjetnika u suvremenom društvu.

U svojim radovima Dejanoff često koristi i elemente iz arhitekture. U Laubi će biti prikazani dijelovi projekata "The Bronze House" i "Planets of Comparison" za čije je potrebe Dejanoff izradio detaljne replike građevina srednjovjekovnog grada Veliko Trnovo u Bugarskoj u kojem je rođen.

Pomno isplanirana marketniška strategija u suradnji s vodećim kompanijama koje se brinu o njegovom imidžu te prisutnosti njegove persone od Dejanoff-a je stvorila svojevrsnu ikonu.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Dejanoff je izlagao u vodećim umjetničkim institucijama diljem svijeta. Na impresivnom popisu sada će se naći i Lauba - kuća za ljude i umjetnost.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb M-lauba
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › LAUBA: Izložba Plamena Dejanoffa