LIJEPA PRIČA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › LIJEPA PRIČA

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
16
 
09.2020

LIJEPA PRIČA

U DOBA KORONE - OBILJE VRHUNSKOG GROŽĐA U VINOGRADU DOBROTE
LIJEPA PRIČABerba 3
 

LIONSI POMAŽU MLADIM AGRONOMIMA I UPOZORAVAJU NA VAŽNOST POKLEKNULOG VINOGRADARSTVA

Vrući vikend u suncem okupanom Iloku protekao je u znaku jedne posebne berbe grožđa. Treća po redu berba u Lions Vinogradu dobrote ove je godine iznjedrila obilje vrhunskog grožđa te dala dodatan vjetar u leđa pokleknulim hrvatskim vinogradarima. Poruka je ovo i kako u vremenima pandemije kronavirusa moramo biti u zajedništvu, empatiji i međusobnom pomaganju.

„Moje je srce puno emocija i zadovoljstva, jer svake godine pomažemo mladim budućim vinogradarima. Služeći njima sigurni smo da su učenici prepoznali našu misiju koja u Hrvatskoj traje već 30 godina. Svaki put se posebno veselim dolasku u Vukovar i Vinograd dobrote te želim da ova naša plemenita akcija taje još dugo u našim srcima i na dijelu. “- istaknula je guvernerica Lions D-126 Hrvatska Vinka Mitrović te dodala: „Grožđe je dar Bogova koji su uživali i jeli zrno po zrno, a mi Lionsi i naši prijatelji u vinogradu dobrih ljudi uživali smo u ljepoti krajolika i nepreglednim vinogradima te potvrdili da su bogovi bili u pravu.

Lionsi Districta 126 Hrvatska u suradnji s Iločkim podrumima ovu posebnu berbu grožđa organizirao je kako bi mlade agronome potaknuli na ljubav i ostanak u svom rodnom kraju. Prihod ostvaren donacijama kumova trsa namijenjen je obrazovanju mladih za agronomska i poljoprivredna zvanja. Ove godine donacije će u obliku godišnje stipendije biti uručene učenicama Srednje škole Ilok Andrijani Streharski i Mariji-Magdaleni Cerovski.

„Pohađam 3. razred Srednje škole Ilok, a školujem se za agroturističkog tehničara. Živim u Iloku sa samohranom majkom i bratom. Donacija će mi puno pomoći u daljnjem školovanju.– istaknula je učenica Andrijana Streharski dok je Marija-Magdalena Cerovski dodala: “Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj prelijepoj akciji.

Pandemija koronavirusa proteklih mjeseci hrvatske je vinare i vinogradare bacila na koljena te smanjila prodaju vina čak do 50 %. Vinari se nalaze u velikim problemima zbog nagomilanih zaliha koje zauzimaju prostor za novu berbu stoga su upravo ovakvi projekti, koji podižu svijest o važnosti vinogradarstva i vinarstva kao istaknute grane hrvatske poljoprivrede, važniji nego ikad.

Suradnja i partnerstvo u Lions vinogradu dobrote je iznimna čast i zadovoljstvo jer i tim projektom potvrđujemo svoju društvenu odgovornost kao glavnog pokretača razvoja i održivosti života u Iloku, hrvatskom vinskom Srijemu, hrvatskom Podunavlju kao neizostavnog dijela mozaika vinske i turističke, ali prije svega humane Republike Hrvatske. Ovim projektom Iločki podrumi nastavljaju svoju misiju pomaganja, promicanja i uživanja u plodovima ustrajnog rada i truda.“- zaključila je Karmela Tancabel, članica Uprave Iločkih podruma te dodala: Trenutnim stanjem u našim vinogradima na položajima Vukovo i Principovac, te ostalim vinogradarskim položajima u našem vlasništvu smo zadovoljni.  Zaštita vinove loze je vršena uredno i u vremenskim okvirima preporučenima za djelatne tvari. Fenofaza šarka počela je sredinom mjeseca srpnja i ona se odvijala u stabilnom vremenskom okruženju. Stabilne vremenske prilike prate i razdoblje dozrijevanja grožđa tako da grožđe dočekuje berbu zdravo i odlične kvalitete.“

U ovogodišnjoj berbi sudjelovali su predstavnici Lions Distrikata Hrvatske, predstavnici Iločkih podruma i Srednje škole Ilok. Svim kumovima trsa Iločki podrumi su u znak zahvale poklonili specijalnu ediciju Anima Lions vina.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Berba 3
  • Zagreb Berba 4
  • Zagreb Berba 5
  • Zagreb Berba 6
  • Zagreb Berba 7
  • Zagreb Lions vinograd doborote 3
  • Zagreb Lions vinograd dobrote 2
  • Zagreb Vinka mitrovic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › LIJEPA PRIČA