Ljetna škola filma Gunja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Ljetna škola filma Gunja

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
07.2018

Ljetna škola filma Gunja

od 29. srpnja do 3. kolovoza 2018.
Ljetna škola filma GunjaLjetna skola filma gunja
 

U atriju Osnovne škole 'Antun i Stjepan Radić' u Gunji tijekom kolovoza će se održavati Novo kino Osmijeh, ljetno kino, te Ljetna škola filma Gunja koje organizira Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, HŽPP-a te domaćih filmskih producenata i distributera.

Novo kino Osmijeh bit će otvoreno u nedjelju, 29. srpnja, u 21 sat, otvaranjem Ljetne škole filma Gunja.

Tijekom škole u kinu će se prikazivati recentni filmovi hrvatske produkcije kao što su Comic Sans, Ne gledaj mi u pijat, te studentske uspješnice na kojima su sudjelovali članovi Studija Kreativnih Ideja Gunja. Predstavit će se i prijateljski Star film festival iz Siska, a zadnju večer predstavut će se rezultati ove filmske škole. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan!

Sve to omogućeno je u sklopu Ljetne škole filma Gunja, čije se deveto izdanje održava od 29. srpnja do 3. kolovoza. 2018. Ove godine nam je stiglo oko 50 prijava iz cijele Hrvatske. Djeca su raspoređena u 4 radionice: igrani film, montaža, press te radionica analogne fotografije. Filmovi i ostali uratci nastali u radionicama bit će prikazani 3. kolovoza na zatvaranju Ljetne škole filma Gunja u 21:00h u atriju OŠ Antun i Stjepan Radić u Gunji.

Novo kino Osmijeh je obnovljena verzija izvornog Kina Osmijeh pokrenutog 1976. godine na inicijativu danas umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, predsjednika Studija kreativnih ideja Gunja. U kinu su se tijekom školske godine gledali filmovi, organizirane su filmske tribine, kvizovi te su se pisale filmske kritike. Projektor kina Osmijeh je uspješno vrtio filmove zagrebačke i osječke Filmoteke do početka 1991., ali je zatvaranjem obje filmoteke kino izgubilo izvor filmskih vrpci te prestalo s radom. Zahvaljujući inicijativi UNICEF-a, Festivala o Pravima djece i SKIG-a, prije četiri godine Novo kino Osmijeh ponovno je počelo s radom nakon dva desetljeća, a ove godine i nastavilo.

Ljetna škola filma Gunja je projekt kojeg su 2010. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti te osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice. LJŠFG se od tada razvio u školu prepoznatljivog filmskog rukopisa čiji radovi se uspješno prikazuju po filmskim festivalima i revijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima ove manifestacije odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova.

Popust se može koristiti od 28. srpnja do 4. kolovoza 2018. isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do stajališta Gunja i natrag. Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a poleđinu kartu ovjeriti pečatom organizatora na mjestu održavanja festivala. Pravo na popust mogu ostvariti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja iz svih kolodvora Slovenskih željeznica do stajališta Gunja i natrag.

Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km.

više na: https://www.facebook.com/ljsfg

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ljetna skola filma gunja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Ljetna škola filma Gunja