Mala scena:Oproštaj od ‘Prave stvari’

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Ožu
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Mala scena:Oproštaj od ‘Prave stvari’

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
12.2014

Mala scena:Oproštaj od ‘Prave stvari’

u petak, 5.prosinca 2014.
Mala scena:Oproštaj od ‘Prave stvari’Malascena021214
 

Nakon 30 uzastopnih izvedbi, obljetnička produkcija Male scene, 'Prava stvar', posljednji će put biti odigrana u petak 5. prosinca. Ovaj veliki produkcijski eksperiment završit će još jednom novinom za domaće prilike, 'tihom aukcijom' artefakata iz predstave.
U najstarijem domaćem neovisnom kazalištu, zagrebačkoj Maloj sceni s pomiješanim osjećajima dočekuju predstojeći vikend. Naime, u petak će u toj kući na programu biti posljednja od 30 uzastopnih izvedbi predstave 'Prava stvar', u nas jedinstvenog produkcijskog eksperimenta kojim su odlučili obilježiti 25 godina postojanja.

Po uzoru na West End i Broadway, predstava je bila na programu svakodnevno punih mjesec dana, a premda su gotovo sve izvedbe bile rasprodane, u Maloj sceni odlučni su držati se prvobitnog plana i predstavu u petak izvesti posljednji put.

«Bilo je ovo uzbudljivo i dragocjeno putovanje iz kojega smo svi puno naučili. Punih mjesec dana ansambl predstave i cijela Mala scena disali su kao jedan,a predstava je rasla iz dana u dan. No, pomiješanim osjećajima usprkos, svi smo profesionalci i znamo da nas već u subotu čekaju druge obveze. To je stvarnost funkcioniranja na neovisnoj sceni», kaže o cijelom projektu njegova producentica Vitomira Lončar, a s njom se slaže i ansambl predstave -  Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.

Stoga će na domjenku nakon posljednje, rasprodane izvedbe, biti organizirana i 'tiha aukcija' kostima iz predstave, koja se već sada upisala u povijest domaćeg teatra.

Bit će to posljednja u nizu unikatnih akcija koje su predstavu pratile u tzv. 'Paketu urbane kulture'. Gledateljima se tako u pauzi svake od 30 izvedbi točio besplatni pjenušac, dok je za predstave utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica bio uključen i baby-sitting u Educareni. Publika je na dar dobila i popust na kupovinu u odabranim trgovinama Centra Kaptol, a posjetitelji koji su na predstavu dolazili vlakovima Hrvatskih željeznica ostvarivali su popust i na prijevoz i na same kazališne ulaznice.

'Prva stvar imala je i tzv. audio izvedbu, posebno prilagođenu slijepim i slabovidnim osobama, ali i izvedbu praćenu simultanim prijevodom na znakovni jezik, dok će nakon 30 ekskluzivnih izvedbi za njom ostati brojne uspomene, ali i knjiga s prijevodom drame Toma Stopparda, koju se može nabaviti na mrežnim stranicama Male scene ili u samom kazalištu.
 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Malascena021214

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Mala scena:Oproštaj od ‘Prave stvari’