MANI GOTOVAC

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MANI GOTOVAC

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
11.2019

MANI GOTOVAC

promocija zadnjeg romana "Rastanci", HNK SPLIT, četvrtak 28. studenog u 18 sati
MANI GOTOVACPozivnica rastanci hnk split
 

LJUBAVNA PRIČA VEĆA OD ŽIVOTA!

Jedan muškarac, jedna žena: ljubav, strast, žudnja. Jednostavno život, život koji započinje tjelesnom žudnjom, gotovo glađu za drugom osobom. On želi nju, ona želi njega. Tijekom godina, tijekom desetljeća, dolaze i odlaze jedan drugome, strast postaje ljubav, pa prijateljstvo. No žudnja nikada ne nestaje: samo su trenuci bliskosti sve rjeđi, a pauze između njih sve dulje. Veza koja je započela sastancima pretvara se u niz rastanaka. Prekidi su uzaludni, ali rastanci neizbježni. I ostaje teško pitanje: što smo propustili? Gdje, kada? Za Mani Gotovac to znači: u ljubavi, dakle, u životu.

Andrea Zlatar 

Novi roman Mani Gotovac potresna je i beskompromisna priča o cjeloživotnoj ljubavi u kojoj nastupaju brojne velike figure naše kulturne scene od sredine sedamdesetih do danas. Premda se bavi onim najkompleksnijim i najsuptilnijim vezama među ljudima – koje nikad do kraja ne razumijemo ali zbog kojih živimo - roman je ispisan furiozno, a tako se i čita, u dahu. A to se može samo s iznimnim spisateljskim umijećem, koje uspijeva uhvatiti i prikazati i ono što se nikako ne može racionalno objasniti i raščlaniti. Mani Gotovac napisala je veliki ljubavni roman, ali istovremeno i fascinantnu kroniku jednog vremena i nekog boljeg, finijeg, građanskijeg Zagreba.

Drago Glamuzina

Sve počinje prekidom. Zapisao je  Paul Valéry. Vani sipi hladna kiša. Cmizdri, malo pada, malo ne. Otvaram kišobran, zatvaram ga. Vlažno je, nelagodno.  Kao da je ta kiša više u tijelu nego u oblacima. Moja prijateljica na putu od Marulićeva spomenika pa do Mihanovićeve još desetak minuta melje najnovije tračeve. Kažem joj da žurim.  Ne čuje me, ne čujem je. Melje. Pozdravljam, ponavljam - žurim. Hodam sporo. Iznenadio me jutros mobitel. Negdje oko 11 sati. Zapravo SMS. „Čekam te u Esplanadi na večeri.  Budi točna.“

(odlomak iz romana)

Mani Gotovac

Mani Gotovac (1939. – 2019.) rođena je u Splitu. Završila je Klasičnu gimnaziju u Splitu koju su u isto doba pohađali Petar Brečić, Igor Mandić, Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić, Igor Zidić i drugi. Kao studentica pisala je kazališne kritike, pisala je i kritike i eseje o kazalištu koji su objavljivani u časopisima: Prolog, Scena, Forum, talijanskoj reviji Sipario i drugdje. Diplomirala je komparativnu književnost i teatrologiju kod prof. Ive Hergešića na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisala je prozu, kazališne spise i bavila se dramaturgijom u zemlji i inozemstvu. Bila je prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta (HNK Split i HNK Rijeka). 

Objavila je: Tako prolazi Glorija, Zagreb, 1984. (knjiga teatroloških eseja), Dubrovačke mišolovke, Zagreb, 1986. (knjiga teatroloških eseja), Fališ mi. Prva knjiga: zima/proljeće, Zagreb, 2010. (autobiografski roman), Fališ mi. Druga knjiga: jesen/ljeto, Zagreb, 2011. (autobiografski roman), Fališ mi: u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi, Zagreb, 2013., novo nadopunjeno izdanje, (autobiografski roman). Ma koji život, ma koji teatar, Zagreb 2014. (zapisi iz života i kazališta), Snebivaš me, Zagreb, 2O15. (roman), Ćutim te, Zagreb, 2017. (roman) te Rastanci, Zagreb, 2019. (roman).

Poštovani,

pozivamo vas na zadnjeg romana

MANI GOTOVAC

RASTANCI

u četvrtak 28. studenog u 18 sati u foajeu HNK SPLIT, Trg Gaje Bulata 1.

Na promociji sudjeluju književni kritičar Velimir Visković, urednik Drago Glamuzina te glumice Arijana Čulina i Tajana Jovanović.

Glazbeni gosti: TBF

Ulaz je slobodan.

Biblioteka: Ambrozija

Urednik: Drago Glamuzina

Godina izdanja: 2019.

Format: 13,5 x 20 cm

Broj stranica: 312

ISBN (MU) 978-953-52-0185-4

ISBN (TU) 978-953-52-0186-1

Cijena MU: 99,00

Cijena TU: 139,00

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Rastanci naslovnica
  • Zagreb Pozivnica rastanci hnk split

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MANI GOTOVAC