Margrit Coates

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Margrit Coates

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
02.2020

Margrit Coates

djelatnike „Dumovca“ poučavala kako komunicirati sa životinjama
Margrit CoatesDamir skok, tatjana zajec, margrit coates i klara grisfelder s kujicom emom
 

Svjetski slavna iscjeliteljica i komunikatorica sa životinjama Margrit Coates mačkama i psima koji su trenutačno smješteni u Dumovcu, poželjela je da čim prije dobiju novi dom i svoje ljude. Posebnu pažnju u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba pridala je bolesnim i ozlijeđenim životinjama jer, smatra slavna Britanka, one traže posebnu energiju.

Djelatnicima Skloništa te članovima udruga Noina Arka i Indigo održala je predavanje o vrijednosti energije pri liječenju životinja te načinu komunikacije s njima.

„Svaka je životinja individua, baš kao što su i ljudska bića, i zato životinji trebamo pristupiti poštujući njezinu osobnost. Trebamo osluškivati što nam životinje žele reći. Kako one imaju svoj način komunikacije, za njihovo razumijevanje ključna je intuicija. Ako je životinja bolesna, namjera mi je da se osjeća bolje, da se povežemo i da joj pomognem u ozdravljenju. Iz životinja pršti nevjerojatna količina ljubavi i ja im tu ljubav vraćam. Pritom iscjeljujuća energija prolazi njihovim tijelom i usmjerava se upravo tamo kamo treba ići“, kazala je Margrit Coates.

Autorica sedam knjiga od kojih su na hrvatski jezik prevedene Komuniciranje sa životinjama te Glas životinja, svjetsku je slavu stekla zahvaljujući holističkom terapeutskom pristupu u radu sa životinjama. O tome predavanja drži studentima, stručnjacima koji rade sa životinjama, te drugim zaljubljenicima u životinjski svijet.

„Veterinarska znanost kaže da ovakav nekonvencionalni pristup liječenju životinja ne može škoditi. Posebnu vrijednost ima rad gospođe Coates na osvješćivanju javnosti o vrijednosti ljudske interakcije sa životinjama. Znanost je dokazala da će dijete koje kod kuće ima kućnog ljubimca, čak 30 posto manje izostajati iz škole nego dijete koje ga nema. Takva su djeca druželjubiva, manje introvertirana, lakše stječu poznanstva itd. I u starijoj dobi kućni je ljubimac važan. Potiče ljude na fizičku aktivnost i daje im neograničenu i bespogovornu ljubav. Kućni ljubimci omogućuju nam povratak prirodi i iskonskome sebi“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje Sklonište u Dumovcu.

Margrit Coates u Hrvatsku je stigla u organizaciji Planetopije i Makronove. U Zagrebu je već treći put i svaki put među ljubiteljima životinja za susret s njom vlada veliko zanimanje.

Interes publike i čitatelja je sve veći za temu kako komunicirati sa životinjama i kakav je naš odnos prema životinjama, čemu nas one mogu naučiti i kako nas mogu oplemeniti. Margrit Coates u prvom redu otvara srce prema životinjama koristeći intuiciju i empatiju koje su ljudima prirođene, ali ih kroz kontakte sa životinjama možemo dodatno razviti“, kazala je Vlasta Prohaska Jarac iz nakladničke kuće Planetopija.

Margrit Coates obišla je većinu životinja privremeno smještenih u Dumovcu, no posebnu je pažnju pridala Emi, četverogodišnjoj kujici koja je u Sklonište došla prije dva mjeseca. Ema ima gušu te iz nepoznatog razloga šepa na prednju desnu nogu. Naime, na rendgenu se ne vidi uzrok.

 Prije Skloništa Margrit Coates posjetila je Spomengaj, groblje i krematorij za kućne ljubimce, gdje je bila oduševljena načinom na koji se u Zagrebu ispraćaju kućni ljubimci te gaji spomen na njih, ali i ostala ganuta zbog ispraćaja koji je bio u tijeku.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Damir skok, tatjana zajec, margrit coates i klara grisfelder s kujicom emom
  • Zagreb Edukacija djelatnika sklonista
  • Zagreb Margrit coates drzi predavanje
  • Zagreb Margrit coates i damir skok
  • Zagreb Margrit coates, klara grisfelder iz sklonista i kujica ema
  • Zagreb Posjet psima 2
  • Zagreb Posjet psima
  • Zagreb Sapa

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Margrit Coates