Maske

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Maske

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
05.2018

Maske

studenti TTF-a sa svojim mentorima predstavljaju projekt
MaskePlakat
 

Projekt Maske, projekt je međufakultetske i međuinstitucionalne suradnje, a kojemu su inicijatori i autori studenti druge godine diplomskog studija kostimografije TTF-a zajedno sa svojim mentorima. Projekt će biti realiziran u dvije cjeline i u dva prostora - kroz događaj u Muzeju Mimara, 16. svibnja pod nazivom Staroslavenska mitologija i uz to, kroz izložbu Retrospektivom kroz slavensku kulturu, koja će se održati od 15. do 17. svibnja 2018. godine u Galeriji ULUPUH.

U Muzeju Mimara, 16.05.2018., program će započeti u ranim popodnevnim satima radionicama izrade kostima i izložbom, da bi svoj finale dostigao dramsko-performativnom i muzičkom izvedbom u suradnji s studentima sa srodnih fakulteta: ADU, MUZA, ALU i dr. U 13 sati, u Mimari, bit će izvedena „Harmonija disonance“ Muzičke akademije Zagreb, a od 14 sati započnju radionice izrade maski i filmske šminke. Program će svoj finale dostići u 18.30 sati dramsko-muzičkom izvedbom A. Dvoraka i S. Rahmanjinova.

Radovi s kostimografske radionice predstavit će se u 19 sati performativnom izložbom „Maske: staroslavenska mitologija“, u izvedbi studenata Akademije dramskih umjetnosti i režiji studentice kazališne režije i radiofonije, Rajne Racz. Riječ je o dramskoj predstavi inspiriranoj starohrvatskom mitologijom i tekstovima Ivane Brlić Mažuranić. U 19.30 započet će i predavanje „Kako su maske ušle u hrvatsku dramu i kazalište“ dramaturginje i teatrologinje, dr. art. Mire Muhoberac (Filozofski fakultet u Zagrebu).

Izložba radova studenata TTF-a, ALU, ŠPUD-a (Tekstilnog odjela), učenika Škole za modu i dizajn, i nastavnika Zavoda za dizajn TTF-anastalih po javnom pozivu biti će realizirana od 15.-17.05. u Galeriji Ulupuh, a izlažu se crteži, maske, kostimi i odjevni predmeti inspirirani staroslavenskom mitologijom.

U projekt su javnim pozivom pozvani studenti TTF-a i ostalih srodnih institucija, a mentori projekta su doc. dr. art. Ivana Bakal, predavač Marin Sovar, ak. slik. graf., stručna suradnica Đurđica Kocijančić, dipl. ing, asistentica Sanje Jakupec, mag. ing. des. tex.

Projekt realiziraju Diplomski studij kostimografije TTF-a u suradnji s ADU, MUZA, ALU, AF, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Školom za modu i dizajn i dr., a partneri projektasu  Muzej Mimara i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Plakat
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Maske