Mašta je supermoć

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Mašta je supermoć

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
03.2020

Mašta je supermoć

serijal video uradaka stiže nam iz Teatra Tirena
Mašta je supermoćMasta je supermoc
 

Dosadilo ti je da u bajkama cure uvijek čekaju da ih netko spasi? Glupo ti je da prinčevi dođu tek na kraju i jedino što je važno jest da su lijepi? Žao ti je vuka i ne želiš da uvijek on bude glavni negativac? Teatar Tirena ima rješenje!

Teatar Tirena Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi pokretanjem video serijala kreativnih zadataka i dramskih igara “Mašta je supermoć”. Kako bi djeci olakšali boravak kod kuće u tjednima koji slijede, Teatar Tirena odlučio im je pomoći da upogone maštu raznim kreativnim zadacima i dramskim igrama. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljivat će se video uratci Mašta je supermoć” s različitim kreativnim kazališnim sadržajima koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.

Kako kažu u Tireni: “Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Što više maštaš, to ti bolje ide. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!”

U prvom tjednu zadaci i igre bili su bazirani na Tireninoj predstavi “Zamisli” koja se bavi maštom i kreativnošću. Sljedeći tjedan inspiracija za video uratke crpit će se iz dugogodišnjeg iskustva koje Tirena ima u dramskoj pedagogiji. U Tireninom dramskom studiju djeluju 24 grupe pod vodstvom 11 dramskih pedagoga koji trenutno neumorno smišljaju materijale za “Mašta je supermoć”.

Prvi video bavi se superjunacima po uzoru na Super Ligu koju vode Profesorica Fokus i Super Hrabroje iz predstave Zamisli”. Druga dva videa posvećena su “izokretanju” bajki naglavačke - zašto bi vuk svaki put morao pojesti baku? Što bi se dogodilo kad vještičina kuća u “Ivici i Marici” ne bi bila prekrivena slatkišima nego povrćem? U planu su još i izmišljene zemlje, čudnovati muzeji, animacija predmeta, pripovijedanje, izrada lutkica, stop animacija, razne igre i još mnogo, mnogo toga. Sve “Mašta je supermoć” video uratke možete pronaći na Tireninoj web stranici

www.tirena.hr

te na društvenim mrežama.

Teatar Tirena postoji već 22 godine i cilj mu je biti podrška u odrastanju djeci i mladima - kontinuirano se rade predstave koje svojom formom i sadržajem korespondiraju sa svojom ciljanom publikom progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima. U Tireninom dramskom studiju kroz dramsku igru se razvijaju kreativnost i mašta, snalažljivost i odgovornost. Iako se trenutno ne može ni u kazalište ni na dramsku, iz Tirene poručuju da mašta ne poznaje granice, samo ju treba upogoniti…

Prvi "Mašta je supermoć" video bio je posvećen superjunacima: 
 
Na ovoj poveznici možete pronaći sva tri videa: 
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Masta je supermoc
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Mašta je supermoć