MEDICINSKA NAKLADA: ŽIVJETI S VETERANOM

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MEDICINSKA NAKLADA: ŽIVJETI S VETERANOM

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
12.2014

MEDICINSKA NAKLADA: ŽIVJETI S VETERANOM

Suočavanje sa životnim izazovima uz veterana koji pati od PTSP-a
MEDICINSKA NAKLADA: ŽIVJETI S VETERANOMMedicinskanaklada231214
 

Tijekom Domovinskog rata preživjeli smo teške trenutke u kojima smo bili suočeni sa stradanjima, razaranjima, progonstvima, razdvajanjima i gubitkom svojih najbližih. I danas se kontinuirano suočavamo s posljedicama ratnih zbivanja, ranama koje su ostavile duboki trag. Knjiga Živjeti s veteranom uvodi nas u životne situacije ratom traumatiziranih osoba i članova njihovih obitelji, životne priče vrlo bliske iskustvu hrvatskih obitelji. Knjiga pruža podršku braniteljima te njihovim suprugama i djeci uz naglasak da u svojim patnjama uzrokovanim ratnim iskustvima nisu sami.

˝RATNI VETERAN˝ – Pojam ˝ratni veteran˝ u SAD obuhvaća sve vojne obveznike, učesnike raznih ratova, koji su časno časno otpušteni iz vojske SAD-a. Minimalni period učešća u ratu potreban da se ostvari status ratnog veterana određen je zakonom ili predsjedničkom deklaracijom za svaki rat posebno (npr. Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, Vijetnam, Perzijski zaljev, itd.).

Hrvatsko izdanje knjige Vietnam wives nosi naslov Živjeti s veteranom, jer knjiga nadilazi probleme vijetnamskih veterana i postaje univerzalna enciklopedija poslijeratnog ponašanja: mnogih veterana i njihovih obitelji, nakon svakog rata. Djelo se uključuje u svijet antiratne literature s humanističkom porukom: za sociologe - rat raščovječuje svako društvo, za psihologe - mijenja osobnost svakog čovjeka. Ovo izazovno štivo nije samo psihijatrijski priručnik za liječenje poremećaja PTSP-a uzrokovanog ratom. Poneke žene cinična raspoloženja knjigu bi naslovile: Živjeti s muškarcem, jer knjiga je oda ženskoj strpljivosti, izdržljivosti i mudrosti. Također, poučava sposobnostima komunikacije i razvija emocionalnu inteligenciju. Iako pokazuje koliko su ratne traume trajne, knjiga završava optimizmom: vjerujemo ne samo u liječenje već i u izlječenje i oslobađanje od mnogih trauma.

Autor:  Aphrodite Matsakis, dr. med.

Opis: Živjeti s veteranom dirljiva je knjiga o psihološkim i društvenim posljedicama koje rat ostavlja na obiteljima. Trebao bi je pročitati svatko koga zanima istina o ratu, trebali bi je pročitati svi političari.

Nakladnik: Medicinska naklada - Zagreb

Cankarova 13, 10000 Zagreb

Tel. (+385 1) 3779 444
Fax. (+385 1) 3907 041

www.medicinskanaklada.hr http://medicinskanaklada.hr/product.aspx?c=0&p=3787

Medicinska naklada već je 50 godina vodeća specijalizirana nakladnička kuća u Hrvatskoj za područje medicine, stomatologije, veterine, farmacije. Osim udžbenika i priručnika za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje, izdavački program obuhvaća znanstvene i stručne monografije, popularnu medicinu, te znanstveno-stručne medicinske časopise. U četrdesetpet godina svoga djelovanja Medicinska naklada je objavila više od tisuću naslova i tako dala najveći doprinos hrvatskoj medicinskoj publicistici. Iznimna tradicija i iskustvo, orijentacija prema obrazovanju i znanosti, kritički odabir tema i autora, briga za hrvatsko medicinsko nazivlje, prepoznatljivo i dopadljivo grafičko oblikovanje, prijateljski i suradnički odnos prema autorima i čitateljima, posebice studentima, pokazuju da Medicinska naklada nije samo dolično zadovoljila potrebe hrvatske medicinske zajednice, nego je njezine interese i produktivnost oplemenila i proširila.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Medicinskanaklada231214

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MEDICINSKA NAKLADA: ŽIVJETI S VETERANOM