Međunarodna radionica CIVINET Slovenija - Hrvatska

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Međunarodna radionica CIVINET Slovenija - Hrvatska

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
11.2014

Međunarodna radionica CIVINET Slovenija - Hrvatska

Planovi održive mobilnosti – koncept i izrada u Sloveniji, Hrvatskoj i susjednim zemljama”, ZgForum
Međunarodna radionica CIVINET Slovenija - HrvatskaForum 051114
 

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska, u kojoj Grad Zagreb zastupaju zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek kao politički predstavnik, i pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo kao imenovani član u Upravnom odboru Mreže, vrlo aktivno i uspješno radi. Među do sada formiranim nacionalnim mrežama ova Mreža broji najviše članova, trenutno 43, sa stalnim trendom povećanja i inicijativama za proširenje u širu regiju. Mreža je formirana u Ljubljani u travnju 2013. Memorandum o pristupanju Grada Zagreba potpisao je gradonačelnik.

Kao dio aktivnosti Mreže organiziraju se, između ostalog, studijski posjeti i radionice na kojima članovi (institucije i tijela lokalne, regionalne i države uprave, civilnog sektora) imaju prilike razmjenjivati dragocjena iskustva i konkretne primjere iz prakse na širokom području tema održive mobilnosti te širiti informacije prema potencijalnim članovima.

Više o Mreži na http://www.civitas.eu/civinet/civinet-slovenia-croatia

O radionici

Međunarodna radionica, sa središnjom temom: „Planovi održive mobilnosti – koncept i izrada u Sloveniji, Hrvatskoj i susjednim zemljama”, održana je 4. studenog u ZgForumu.

Domaćin sastanka bio je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Bilo je prisutno više od 50 sudionika (predstavnika gradova i institucija): dogradonačelnik Grada Ljubljane prof Janez Koželj, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, koordinator Mreže gosp. Vlado Babić (Grad Ljubljana) i Lidija Pavić Rogošić kao nacionalna kontakna točka, predstavnici članova mreže te zainteresirani iz Slovenije i Hrvatske, predstavnici iz Novog Sada, Beograda kao potencijalnih pridruženih članova Mreže te stručnjak iz Austrije.

Rad se odvijao kroz 11 prezentacija te aktivno sudjelovanje sudionika kroz pitanja i diskusije. Radionica je završila zaključcima oblikovanim tijekom rada a koje je na kraju radionice prezentirao Vlado Babić iz Grada Ljubljane kao koordinator Mreže.

Uvodnu prezentaciju održala je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Jadranka Veselić Bruvo. Slijedila je prezentacija prof. Janeza Koželja, dogradonačelnika Grada Ljubljane, s temom planiranja prometne politike u Ljubljani do 2020. Aleksandar Jevđenić iz Grada Novog Sada izložio je novosadski prometni model, a Fred Dotter iz Austrije iskustva Judenburga i Graza. Sudionike je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek koja se kratko osvrnula na planove Grada vezane uz izradu SUMP - a. Petra Grgasović, predstavnica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH govorila je o ulozi i podršci Ministarstva u razvoju urbane mobilnosti.

O SUMP-ovima (Sustainable Urban Mobility Plan), odnosno o planovima održive mobilnosti, o pripremi, iskustvima, preprekama i uspjesima, prezentirali su dr.sc. Luka Mladenovič iz Urbanističnog Inštituta Republike Slovenije, prof. dr.sc. Davor Brčić i dr.sc. Marko Slavulj sa Fakulteta prometnih znanosti, Marko Stančec iz Grada Koprivnice, te Ana Magdić i Matija Vuger iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada. 

Nakon završetka radionice održan je drugi sastanak Upravnog odbora Mreže. Prvi je održan također u Zagrebu u ZgForumu, u lipnju ove godine, a domaćin je, kao i ovom sastanku bio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Administrator: zoo_visitor_guestizvor: zagreb.hr
  • Zagreb Forum 051114
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Međunarodna radionica CIVINET Slovenija - Hrvatska