MEĐUNARODNI KULTURNI CENTAR

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › MEĐUNARODNI KULTURNI CENTAR

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
05.2015

MEĐUNARODNI KULTURNI CENTAR

HRVATSKE GLAZBENE MLADEŽI U GROŽNJANU
MEĐUNARODNI KULTURNI CENTARLogoi
 

Međunarodni kulturni centar hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu djeluje već preko 45 godina kao svjetsko mjesto susreta glazbene mladeži. U dugogodišnjem i bogatom iskustvu u radu sa mladima i za mlade prepoznaje se interdisciplinarni pristup povezivanja glazbenih pravaca u cilju širenja znanja i iskustva. Cjelovitošću programa i seminara MKC Grožnjan desetljećima privlači  generacije glazbenika, pedagoga i mladih izvođača koji u jednom ugodnom i povijesti nadahnutom okruženju stvaraju i reproduciraju glazbu. Koncerti  u okviru programa otvoreni su i besplatni za sve posjetitelje, a cijeli Grožnjan ljeti postaje jedna velika pozornica. U centru se godišnje održi više od 50 radionica te više od 80 koncerata.

Aktivnostima  centra obogaćuje se i turistička ponuda samog mjesta, jer nema lijepšeg osjećaja nego usred starog gradića i netaknute prirode uživati u melodijama različitih instrumenata.

Svake godine u okviru seminara i programa Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu sudjeluje više od 1500 mladih glazbenika iz više od 30 zemalja svijeta,  koji osim glazbeno-kulturnih iskustava i znanja usavršavaju strane jezike, sklapaju nova prijateljstva, uče se toleraniciji, prihvaćanju različitosti i razvijaju senzibilitet prema multikulturalizmu.

Kako bi razvijali trend izvrsnosti i opravdali povjerenje dugogodišnjih  korisnika, posjetitelja i prijatelja umjetnosti , centar svake sezone uz standardne tečajeve i seminare kao što su: Međunarodno gitarističko natjecanje i tečaj gitare, tečajevi violine, viole, violončela, tečaj roga, tečaj flaute, glasovira i dr., osigurava i novitete u svojim programima.

Stoga će ovoga ljeta zaljubljenici u mjuzikl  od  16. 6. – 24. 6. 2015. moći sudjelovati u PLESNOM KAZALIŠTU ZA MLADE  nazvano “ALTER EGO - druga strana mene”. Raznovrsne plesne tehnike /graham, jazz, suvremeni, hip hop, improvizacije../ biti će neiscrpni izvor inspiracije za stvaranje scena i koreografija tijekom radionice.

Paralelno sa tečajevima violine, viole violončela te gudačkog orkestra od 12.8.-19.8.2015. održati će se i seminar za dirigente pod vodstvom maestra Dinića. Novost je kako će ove godine osim individualnog pristupa, sudionici seminara imati priliku u suradji sa maestrom Dinićem raditi i na projektima kao što je orkestar.

Jedan od krovnih programa centra ETHNO CROATIA kamp u koji dolaze mladi folk/etno glazbenici kako bi učili glazbu drugih kultura te ujedno i podučavali vlastitu uz već uhodanu i prepoznatljivu ethno praksu međusobnog učenja i podučavanja glazbenih tradicija  sudionika iz raznih zemalja i svjetskih kultura održavati će se od 8. 7. – 13. 7. 2015., a novost je da su ove godine i novi mentori:  Masie Greenwood violinistica, lingvistica te glazbenica sa bogatim iskustvom na području ethno glazbe iz Velike Britanije, Nenad Kovačić udaraljkaš i kompozitor , specijalist za balkanske i zapadno afričke ritmove , Goran Farkaš multi-instrumentalist i ethnomuzikologist iz Pazina.

A u sklopu projekta ETHNO ON THE ROAD od 14. - 17.7.2015. glazbenici će posjetiti Slavonski Brod, Zagreb, Gornju Stubicu i Pazin. Ethno glazbena radionica u Grožnjanu dio je Svjetske mreže Ethno kampova Jeunesses Musicales International diljem Europe.

I ovogodišnja sezona Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu započeti će znanstvenim skupom u suradnji fakulteta Hrvatske i Slovenije, a od 6.6.2015. otvara se nova koncertna sezona u Koncertnoj dvorani Kaštel.

Prva radionica biti će MEĐUNARODNA RADIONICA ZA GLAS I IZVEDBUkoja djeluje već osam sezona, svaki puta sa novom temom, a održavati će se od 1. 6. – 10. 6. 2015. pod vodstvom Jane McMahan. Ovoga puta naglasak će biti na oslobađanju kreativnih impulsivnih improvizacija iskazanih kroz metaforičku interperetaciju samog  autora.

Za sve ljubitelje Jazza od 15.7.-27.7.2015. održavati će se LJETNA JAZZ ŠKOLA te Međunarodni jazz festival „Jazz iz back“.

Sve dodatne informacije oko programa, tečajeva i seminara Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu možete vidjeti na web stranici Hrvatske glazbene mladeži: www.hgm.hr

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Logoi
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › MEĐUNARODNI KULTURNI CENTAR