Međunarodno predstavljanje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Međunarodno predstavljanje

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
12.2016

Međunarodno predstavljanje

na najpopularnijoj izložbenoj manifestaciji u području zdravlja i sporta u SAD-u
Međunarodno predstavljanjeBodyrecog
 

Predstavljanje BodyRecog aplikacije u Los Angelesu na The Fit Expo sajmu

Na jednom od najvećih i najposjećenijih sajmova u Sjedinjenim Američkim Državama za područje sporta, zdravog života, treniranja i tjelesne aktivnosti – The Fit Expo Sajmu u Los Angelesu, 7. i 8. siječnja 2017. godine predstavit će se i BodyRecog aplikacija, koju je osmislila zagrebačka poduzenica Anita Bušić, mag. molekularne biologije, vlasnica tvrtki Live Good u Zagrebu, te BodyRecog Metrics, Inc., Newton, U.S.A.

BodyRecog je trenutačno jedna od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa te predstavlja sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo te za procjenu zdravstvenog stanja osobe. Aplikacija je ujedno proglašena i jednom od 50 najinovativnijih u svijetu sporta, te je uz Anitu Bušić, kao inovatoricu, osvojila diljem svijeta 24 međunarodna priznanja, nagrade i titule.

The Fit Expo Sajmu u Los Angelesu, 7. i 8. siječnja 2017. godine posjetiti će više od stotinu slavnih američkih sportski i fitness profesionalaca i amatera, aktualnih i bivših sportaša, kao i TV i filmskih zvijezda, koje su izgradile svoju karijeru kroz zdravi život i tjelesnu aktivnost, najavili su organizatori ove manifestacije.

Organizatori očekuju da će u dva dana održavanja sajma, ovu izlagačku manifestaciju posjetiti 60 tisuća posjetitelja, kojima će se predstaviti oko 500 izlagača iz cijeloga svijeta.

BodyRecog tim predstavit će aplikaciju u glavnom paviljonu Sajma Fit Expo, štand broj 919.

BodyRecog je inovativno softversko rješenje koje za korisnika radi četiri glavne stvari:

1. Digitalno izmjeri ljudsko tijelo te tako pokazuje korisniku, na vidljiv i mjerljiv način, gdje je i za koliko točno u centimetar na tijelu izgubio masno tkivo ili dobio na mišićnoj masi.

To je važno prilikom praćenja bilo kojeg programa prehrane i/ili vježbanja, radi uočavanja trendova mršavljenja i bildanja, a kako bi se zadani program još bolje prilagodio pojedinom korisniku.

Ljudsko tijelo se digitalno mjeri pomoću kamere pametnog telefona (verzija za laike BodyRecog HOME), odnosno pomoću skenera (verzija za profesionalne korisnike BodyRecog PRO).

2. Utvrđuje korisnikove zdravstvene rizike za srčanožilna oboljenja, dijabetes, rak i druge bolesti, te preuranjenu smrt.

3. Daje jednostavna i detaljna objašnjenja te stručne personalizirane preporuke za pojedinog korisnika, a na temelju dobivenih podataka tj. kategorije zdravstvenog rizika.

4. BodyRecog ujedno nudi sustavne povratne informacije i podršku, ali također omogućava dodatnu podršku i povratnu informaciju od liječnika, trenera, nutricioniste, prijatelja i sl. To postižemo tako što web aplikacija BodyRecog PRO namijenjena profesionalcima, i mobilna aplikacija BodyRecog HOME namijenjena zdravstveno-osviještenim pojedincima, mogu međusobno komunicirati tj. sinkronizirati podatke. Time pojedinac može svoje podatke poslati svom liječniku, treneru, nutricionisti ili svojim prijateljima, obitelji tj. kome već želi, a taj mu može poslati riječi preporuke, ohrabrenja, potpore, pohvale i sl.

Naša vizija je pomoću BodyRecog-a pratiti zdravlje pojedinca, pojedine nacije, ali i svijeta u realnom vremenu. To postižemo sakupljanjem podataka prvo o zdravstvenom statusu pojedinaca, pa većeg broja pojedinaca unutar jedne države, više država te konačno diljem svijeta. Takvi su podaci potrebni biomedicinskim stručnjacima i institucijama poput Zavoda za javno zdravstvo pojedine županije, države, te konačno Svjetska zdravstvena organizacija.

BodyRecog koristi sljedeće inovativne tehnologije: 2D-fotogrametriju, 3D-skeniranje, umjetnu inteligenciju, strojno učenje, pojačanu stvarnost, oblačnu međupovezanost i velike podatke.

Aplikacija se sprema za svjetsko tržište u dvije verzije:

1. BodyRecog HOME je verzija za zdravstveno osviještene pojedince i u obliku je fotoaplikacije koja digitalno mjeri ljudsko tijelo, prikazuje rezultate mjerenja na fotografiji izmjerenog, analizira dobivene podatke, određuje kategoriju zdravstvenog rizika pojedinca te daje stručne preporuke na temelju dobivenih podataka, tj. kategorije zdravstvenog rizika.

Korisnici su sportaši (profesionalni i amaterski) kao i zdravstveno osviješteni pojedinci koji se bave sportom u rekreativne svrhe te brinu o izgledu svoga tijela.

2. BodyRecog PRO je za biomedicinske i fitness stručnjake, sadrži dubinsku i unakrižnu analizu svih dobivenih podataka te obrađuje puno veći broj parametara. Uz softver, tu je i poseban skener za digitalno mjerenje ljudskog tijela, radi postizanja veće preciznosti rezultata mjerenja, te dobivanja dodatnih izmjera.

Korisnici su sportski klubovi (profesionalni i amaterski), fitness i wellness centri, znanstvene i zdravstvene ustanove, zdravstvena osiguravajuća društva, tvrtke usmjerene proizvodnji dodataka prehrani, kao i ljekarne i farmaceutske tvrtke.

Anita Bušić, osnivačica je i CEO tvrtke LIVE GOOD u Zagrebu, te tvrtki BodyRecog Metrics (Sjedinjene Američke Države) i LIVE GOOD (Velika Britanija). Ova znanstvenica, inovatorica i poduzetnica primila je 2015. godine nagradu dr. Oton Kučera za izniman doprinos tehničkoj kulturi na području Grada Zagreba u segmentu inovacija, ali i cijeli niz ostalih domaćih i međunarodnih priznanja za svoj svestrani rad. Autorica je 16 udžbenika iz biologije za srednje škole, kao i više od stotinu znanstveno- i društveno – popularnih tekstova u publikacijama objavljenim diljem i svijeta. Danas je primjer uspjeha u ženskom poduzetništvu ne samo u jugoistočnoj Europi, nego i globalno. Zbog svojih postignuća u znanstvenom i poslovnom svijetu, održala je više od 200 predavanja na temu zdravlja i održavanja zdravog života, te je često mentorica mlađim kolegama na brojnim projektima u ovom segmentu djelovanja.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Bodyrecog

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Međunarodno predstavljanje