Ministar turizma Gari Cappelli

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:59
Velj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ministar turizma Gari Cappelli

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
12.2017

Ministar turizma Gari Cappelli

susreo se sa svjetski poznatim šahovskim velemajstorom Garryem Kasparovom
Ministar turizma Gari Cappellifoto promo
 

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se sa svjetski poznatim šahovskim velemajstorom i bivšim svjetskim prvakom Garryem Kasparovom uoči današnje tradicionalne božićne šahovske simultanke u kojoj će odmjeriti svoje snage istovremeno sa 20 natjecatelja. Inače, ove godine natjecanje je okupilo 340 pretežno mladih šahista iz 8 zemalja svijeta. Tema sastanka bila je, između ostalog, podrška Ministarstva turizma u organizaciji nekoliko velikih svjetskih šahovskih turnira, koji okupljaju veliki broj igrača i gostiju, u nekoliko gradova hrvatske poput Crikvenice, Splita, Zadra ili Zagreba i to u post sezoni 2018. godine. Sastanak je imao za cilj i podsjetiti na važnost šaha kao discipline koja pozitivno utječe na razvoj djece i mladih, te na sve veći broj međunarodnih šahovskih turnira koji u Hrvatskoj organizira Fond Garry Kasparov Adriatik - ogranak Kasparovljeve američke šahovske fondacije.

„Cilj hrvatskog turizma jest pružiti raznovrsnost te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju s brojnim i raznolikim ponudama tokom čitave godine. Cilj je razvijati cjelogodišnji turizam, ne ograničiti se na nekoliko ljetnih mjeseci već kontinuirano raditi svih dvanaest mjeseci na razvoju usluga, ponuda i dodatnih atrakcija kojima možemo privući nove turiste i zadržati postojeće. Iz tog razloga, Ministarstvo turizma podržava manifestacije kojima je cilj promocija, brandiranje Hrvatske i stvaranje dodatne vrijednosti za hrvatski turizam bilo kroz sport ili neku drugu aktivnost“ izjavio je ministar Cappelli.

Šah u svijetu igra oko 600 milijuna ljudi, a on u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i velik broj poklonika. Prvo značajnije šahovsko natjecanje u Hrvatskoj, Šahovska Olimpijada, održana je 1950. godine te je od tada u Hrvatskoj organizirano nekoliko stotina međunarodnih natjecanja koji okupljaju šahiste svih uzrasta iz svih dijelova svijeta. Navedeni natjecatelji ujedno su i važni posjetitelji hrvatskih turističkih destinacija.

„Zadovoljstvo mi je svojim imenom promovirati Hrvatsku u koju dolazim preko 25 godina“ istaknuo je Garry Kasparov najveće šahovsko ime u povijesti te igre koji je 2014. godine dobio hrvatsko državljanstvo te i danas predstavlja najveći šahovski brand koji samo na Twitteru okuplja preko 404.000 sljedbenika. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Fonda Garry Kasparov Adriatik i šahovskim velemajstorom Zlatko Klarić. Inače, najveći broj sportskih manifestacija u Hrvatskoj održava se u razdoblju pred i posezone koja i ove godine bilježi odlične turističke rezultate te rast od 24 posto u noćenjima u predsezoni  i 7 posto u noćenjima u post sezoni naspram prošle godine.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ministar turizma Gari Cappelli