Ministarstvo zdravlja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Kol
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ministarstvo zdravlja

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
03.2015

Ministarstvo zdravlja

predstavljeni su rezultati projekta smanjenja dugotrajnih listi čekanja „Program plus“
Ministarstvo zdravljaMinistarstvozdravlja
 

U Ministarstvu zdravlja predstavljeni su rezultati projekta  smanjenja dugotrajnih listi čekanja „Program plus“ te je održana dodjela priznanja  za ostvarene uspjehe u sklopu provedbe projekta.

Rezultate „Programa plus“ predstavio je pomoćnik ministra za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove Dragan Korolija-Marinić  te je naglasio kako je cilj ovog projekta povećanje dostupnosti i ostvarenje brže zdravstvene usluge za pacijente kroz dodatni rad srijedom i subotom. „ Od početka provedbe ovog Programa 11. veljače 2015., u ovih pet tjedana pregledano je 23 308 pacijenata više nego li u istom razdoblju prošle godine“ istaknuo je Korolija-Marinić.

Ministar zdravlja, prim. Siniša Varga uručio je priznanja koje je u ime Kliničkog bolničkog centra Rijeka, kao najbolje bolničke  zdravstvene ustanove primio prof. Hrvoje Štimac, priznanje za najbolji tim primila je Klinika za očne bolesti koje je uručeno voditelju Klinike za očne bolesti KBC-a Split dr. Kaji Bučanu dok je priznanje za najbolji pojedinačni rezultat u smanjenju listi čekanja uručeno zamjenici sanacijskog upravitelja doc. Diani Delić iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice – Zavoda za bolesti srca i krvnih žila.

U usporedbi s veljačom prošle i tekuće godine razlika u broju obrađenih pacijenata iznosi 11.895 pacijenata, što znači da je broj liječenih pacijenata u veljači 2015. znatno povećan te su time zamjetno smanjene liste čekanja za gotovo 12 000 pacijenata. Kao dodatni doprinos smanjenju listi čekanja naglašena je i mogućnost preusmjeravanja pacijenata na manje opterećene kapacitete.

Ukupno prosječno čekanje smanjeno je za 15 posto, odnosno sa 152 dana u 2014. na 129 dana u 2015. godini što je postignuto u samo četiri tjedna provedbe ovog projekta. Korolija-Marinić naglasio je kako je kroz „Program plus“ i redovan rad bolnica zabilježeno 28. 413 narudžbi manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje od 1. veljače do 13. ožujka.

Ukupan broj pacijenata na listi narudžbi na dan 16. ožujka 2015. iznosio je 466.374 narudžbi, što obuhvaća sve zahvate osim kontrolnih, preventivnih i duplih narudžbi. Od ukupnog broja narudžbi najveći dio odnosi se na ultrazvuk srca, kataraktu, prvi kardiološki te prvi gastroenterološki pregled.

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje želi se izbjeći višestruko naručivanje na istu pretragu te omogućiti  pacijentu odabir najranijeg mogućeg  termina.  „ U odnosu na veljaču i ožujak prošle godine, „Programom plus“ povećan je broj i dostupnost usluga, ažurirane su liste čekanja te se još značajniji pomak očekuje do lipnja 2015. godine“ naglasio je pomoćnik ministra Korolija-Marinić.

Ministar Varga je na kraju zahvalio cjelokupnom medicinskom i nemedicinskom osoblju koji sudjeluju u „Programu plus“  te je naglasio kako se ovim projektom pacijentima želi omogućiti brža, efikasnija i kvalitetnija usluga što je prikazano u navedenim rezultatima.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Ministarstvozdravlja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ministarstvo zdravlja