Miroslav Pilj

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Miroslav Pilj

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
03.2018

Miroslav Pilj

SNAGA VODE - multimedijalni projekt - četvrtak 22.03.2018., u povodu Svjetskog dana voda u Napretkovom kulturnom centru, Zagreb
Miroslav PiljPozivnica snaga vode
 

Voda je jedna od najjednostavnijih i najrasprostranjenijih tvari u prirodi, čije su fizičke i kemijske osobine dobro poznate. Neke od tih osobina su jedinstvene, pa je upravo zbog tih posebnih osobina voda tako važna za održavanje života na Zemlji. Voda je bila i jeste inspiracija brojnim umjetnicima za stvaranje umjetničkih djela, a činjenica je također, da kultura i umjetnost daju kontekst svakodnevnom životu svakog pojedinca.

Multimedijalni projekt SNAGA VODE bit će prezentiran u četvrtak 22.03.2018., u povodu Svjetskog dana voda u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1 u Zagrebu.

Program započinje u 10 sati likovnom radionicom otvorenom za javnost i medije što omogućuje posjetiteljima i medijima da nazoče stvaranju djela i razgovaraju s autorom o projektu i značaju vode gledano iz više aspekata. Likovno – glazbeni i poetski dio programa nastavit će se u 19,00 sati otvorenjem izložbe uz stihove i glazbu posvećenu vodi, autora Miroslava Pilja.

O autoru:

Miroslav Pilj je istaknuti umjetnik, kulturni, javni i medijski djelatnik iz Sarajeva. Autor je niza koncepata i scenarija različitih radijskih i tv projekata-programa među kojima su i scenariji za edukativnu seriju namijenjenu djeci pod nazivom DTV ŠKOLA realiziranu u produkciji BH TV kao i scenarija za festivale dječje pjesme „Mali šlager“ 1995., 1996. i 1997. godine u produkciji iste medijske kuće.

Kao predstavnik BiH sudjelovao u radu Kongresa Federacije Mladih za mir u svijetu održane u Washington DC USA u decembru/prosincu 1997. godine. Kao autor sudjelovao je i na Trećem Svjetskom Festivalu Kulture i Sporta održanog iste godine također u Washington DC.

Od 1994. godine član je Udruženja novinara BiH i Međunarodne federacije novinara.

Spisateljstvom se bavi od 1980. godine. Među, do sada objavljenim poetskim zbirkama su i “Odgovor” u izdanju Međunarodnog centra za mir i Festivala Sarajevo – Sarajevska zima (1995.), “U inat godinama” u izdanju ABC Fabulas i Radija Stari grad – Sarajevo (1998.), “Lijepa riječ” u izdanju MARKART – Sarajevo (2004.), “MI nije jednako JA“ u izdanju Udruge “Libertas“ Sarajevo (2008.), “Više od sjećanja” u izdanju Udruženja “ZGRADE” (2011.).

Početkom 80.-tih godina počinje se baviti i glazbom tj. kant-autorskim radom, a intenzivnije počinje pisati pjevanu poeziju od kada i datira suradnja sa brojnim skladateljima i izvođačima popularne glazbe s prostora tadašnje Jugoslavije među kojima su i grupe FORMULA 4, SEVEN UP, INDEXI, CRVENA JABUKA, kao i autori i interpreti među kojima su i BORIS NOVKOVIĆ, FADIL REDŽIĆ, SEID MEMIĆ VAJTA i brojni drugi.

Autor je niza dramskih tekstova među kojima su: “Zašto…? (premijerno izvedena na sceni gledališča “Tone Čufar” u Jesenicama (Slovenija) za koju je dobio i nagradu Tmač-Art za najbolju novu BH dramu, “Krug” – radio-drama u produkciji dramskog programa radija BiH, “Čarobni prah” dramska igra za djecu u produkciji Compagnie de action – Paris, “SIN“ drugonagrađeni dramski tekst na natjecanju za najbolju novu BH radio-dramu u organizaciji BH RADIJA 1, monodrama “Ne žalim“ u izvedbi glumice Narodnog kazališta u Sarajevu Amine Begović.

Autor je likovno-petsko-glazbenog performansa “SNAGA VODE“ prezentiranog u više gradova BiH, autor stihova MIR VAMA za zvaničnu svečanu pjesmu prigodom dočeka Svetog Oca Papa Franje u Sarajevu, 2016. godine, autor i prezenter poetsko satiričnog performace-a “DO KOGA JE?“, autor projekta “MOVENS“ s ciljem poticanja kreativnosti i omogućavanja uvjeta za prezentaciju i afirmaciju stvaralaštva autora u različitim oblastima umjetnosti.

Član je Društva pisaca BiH, član Društva novinara BiH, član AMUS-a, član Hrvatskog društva Skladatelja, dopredsjednik Udruge likovnih umjetnika HKD “Napredak“.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pozivnica snaga vode
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Miroslav Pilj