Mistične noći Crne kraljice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Ruj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Mistične noći Crne kraljice

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
07.2019

Mistične noći Crne kraljice

od 04. do 07. srpnja na Sljemenu
Mistične noći Crne kraljiceSlika 2
 

Manifestacija se održava drugu godinu zaredom, a ovogodišnja tema je zdravlje i ljepota. Kroz razne scenske prikaze pokušat će se doživjeti srednji vijek i utjecaj alkemije na promjenu svijesti i zdravlje čovjeka

Zavirite u svijet mističnosti i zamislite kako je izgledalo doba u kojem je živjela Barbara Celjska, koju su zvali Crnom kraljicom.

Kulturno-turistička manifestacija Mistične noći Crne kraljice održat će se od 04. do 07. srpnja kod tornja na Sljemenu, i to drugu godinu zaredom. Manifestaciju organizira Udruga Gea za kreativnost, a partneri su Turistička zajednica Grada Zagreba i Park prirode Medvednica.

Tema ovogodišnje manifestacije je zdravlje i ljepota. Kroz razne scenske prikaze pokušat će se doživjeti srednji vijek, a pričom o Crnoj kraljici, koja je bila alkemičarka, prikazat će se alkemija u promjeni svijesti i zdravlja čovjeka na način kako je to bilo u ondašnje doba.

Središte priče su medvedničke coprnice koje se prikazuje kao žene koje su bile napredne u to doba i time dobivale epitet vještice.

Priča se naslanja na legendu o mitskim bićima Medvednice, a kroz četiri dana trajanja manifestacije održat će se raznovrstan program. Manifestacija započinje u četvrtak, 4. srpnja u 20 sati meditacijama i pripremama za sljedeće dane. Prvi dan održava se pod nazivom Prikupljanje čarobnih moći. Iskoračite iz fizičkog svijeta i uđite u kvantno polje neograničenih mogućnosti.

Viteški tabor i gledanje zvijezda

U petak, 5. srpnja, nakon 16 sati, održat će se „sijelo coprnica“ pod nazivom Iskazivanje čudesnih moći. Naime, prema legendi coprnice su se sakupljale na Medvednici gdje su radile razne nestašluke. Subota, 6. srpnja posvećena je vatri kao važnom čimbeniku u transformaciji svijesti. To je ujedno i središnji dio manifestacije koji će se održati pod nazivom Vatra i vitezovi, jer će toga dana Sljeme zaposjesti Zelinski vitezovi sa svojim taborom i malim vatrenim spektaklom u večernjim satima. Kako bi se zaštitili od udaraca tijekom bitke, vitezovi su nosili oklope. U početku su to bili panciri sastavljeni od mnogo malih međusobno povezanih metalnih prstenova. Jedna pancirna košulja težila je i do 15 kg. Najvažnije oružje koje su vitezovi nosili bio je mač koji je kroz vrijeme mijenjao svoj oblik. Osim mača vitezovi su u borbi koristili sjekire, koplje, bodeže, lukove… Posjetitelji će, uz pomoć vitezova, upoznati načine borbe iz srednjeg vijeka kao i primjenu raznih vrsta oružja. Vitezovi će, kao u davno doba, svoje sposobnosti borbe predstaviti svim posjetiteljima uz izložbu srednjovjekovnog oružja.

Mistika na Sljemenu održat će se u nedjelju, 07. srpnja. Naime, mistika zvijezda još je od davnina zanimala znanstvenike, ali i ostale ljude. Na Mističnoj noći zvijezda i mjeseca, posjetitelji će se moći upoznati s moći i utjecajem zvijezda i mjeseca na život. Posjetitelji će moći gledati mjesec i zvijezde kroz teleskope koje postavlja tvrtka AD Beskraj.

Edukativne radionice za djecu i odrasle

Manifestacija Mistične noći Crne kraljice obiluje raznim edukativnim radionicama za djecu i odrasle, a moći će se kupiti i proizvodi vezani uz temu događaja.

Program i sve radionice su besplatne za posjetitelje.

Vidimo se na Mističnim noćima Crne kraljice!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Slika 2
  • Zagreb Slika 4
  • Zagreb Slika 5
  • Zagreb Slika 6
  • Zagreb Slika 7
  • Zagreb Slika 8
  • Zagreb Slika 1
  • Zagreb Slika 3

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Mistične noći Crne kraljice