Mladi pozivaju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
19:02
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Mladi pozivaju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
05.2019

Mladi pozivaju

na izlazak na europske izbore
Mladi pozivajuDruzenje mladih
 

DRUŽENJE MLADIH OVAJPUTGLASAM.EU

Europski trg, Zagrebu

Izađimo na europske izbore 26. svibnja i zajednički oblikujmo svoju budućnost!  Poručili su to maturantice i maturanti srednjih škola iz različitih krajeva Hrvatske okupljeni danas u Zagrebu na Druženju mladih Ovaj put glasam. Riječ je o je o nekoliko stotina sudionika programa Škola ambasadora Europskog parlamenta koji se provodi od 2016. , a čiji je cilj podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji. U Zagreb su stigli povodom obilježavanja Dana Europe kako bi sudjelovali u cjelodnevnim aktivnostima posvećenim predstojećim europskim izborima.

Voditeljica Ureda Europskog parlamenta Violeta Simeonova Staničić istaknula je kako svjedočimo sve većem aktivizmu mladih u Europi. „Vidjeli smo njihove masovne prosvjede zbog zabrinutosti klimatskim promjenama, a u tom izlasku na ulicu sudjelovali su i hrvatski srednjoškolci. To znači da se mladi doista žele uključiti u rješavanje problema koje smatraju važnima za svoju budućnost. I institucionalna kampanja Ovaj put glasam, koja je posebno okrenuta mladima i njihovoj mobilizaciji uoči izbora za Europski parlament, pokazuje nam da mladi žele sudjelovati u oblikovanju Europe. Hrvatska je – s više od 26,000 registriranih u kampanji – među članicama s najboljim rezultatima pa se nadamo da je to i nagovještaj da će 26. svibnja odziv birača biti bolji nego na prošlim europskim izborima“, rekla je Simeonova Staničić. Naime 2014. Hrvatska je s nešto više od 25% bila među članicama s najmanjoj izlaznošću, a posebno niski odziv na birališta bio je u dobnoj skupini od 18-24 godine, tek 13%.

Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević rekao je kako mu je iznimno drago što se velik broj mladih iz svih hrvatskih županija okupio na Europskom trgu. „Mladima smo tom manifestacijom uoči skorašnjih europskih izbora pokušali na prijateljski i zabavan način dodatno približiti europski projekt. Nadam se da ćemo ih uspjeti uvjeriti da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i ovaj put izađu na izbore. Jer budućnost Europske unije i njihova je budućnost!“, zaključio je Baričević.

Organizacijsku potporu okupljanju mladih dala je i Hrvatska zajednica županija u čije se ime mladima obratio župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović Podsjetio je da su županije osnivači većine škola, te da sudjeluju u stipendiranju učenika i u obnovi ustanova. „Važno nam čuti potrebe mladih i okupljanja poput ovih danas izvrsni su način za to. Mladi su ti koji će koristiti sve mogućnosti koje Europska unija nudi u budućnosti i zato je bitno da izađu na izbore i da oni izaberu Uniju u kojoj žele živjeti. Samim time biraju svoju budućnost; jer budućnost - osim što treba mudrost starijih – svakako treba i snagu i energiju mladih“, istaknuo je Andrović.

Tijekom cjelodnevnog programa mladi su sudjelovali u radionicama na temu solidarnosti i zapošljavanja, raspravljali su o izbornoj kampanji i korištenju društvenih mreža u njoj, te o mogućnostima koje im nudi Europska unija. Istaknuli su, među ostalim, da žele biti glas promjene u društvu, te da Europu vide kao veliku obitelj čiji se članovi ponekad znaju posvađati, ali na kraju probleme riješe razgovorom. U zabavnom dijelu programa, organizirano je i druženje s poznatim osobama te influencerima Joomboos YouTube kanala.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Druzenje mladih
  • Zagreb Mladi za eu
  • Zagreb Violeta simeonova stanicic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Mladi pozivaju