Multišportski pristup za mlade

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › Multišportski pristup za mlade

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
10.2019

Multišportski pristup za mlade

promoviran priručnik rezultat rada “ Erasmus + Sport projekti i HAŠK Mladost
Multišportski pristup za mladeDsc 3366
 

U Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održana je promocija priručnika „Multišportski pristup za mlade“ na hrvatskom i engleskom jeziku.

Priručnik „Multišportski pristup za mlade“ rezultat je rada na projektu Sport MyWay sufinanciranom od Europske komisije kojim je koordinirao HAŠK Mladost.

Upravo danas službeno smo obavješteni od agencije Europske komisije EACEA da je taj projekt ocjenjen kao projekt dobre prakse (Good pratice project) što znači da smo u gornjih 10% po kvaliteti izvedbe.

Cilj projekta bio je prepoznati, opisati i prezentirati prednosti multišportskog pristupa u psihofizičkom razvoju školske djece u uzrastu 6-11 godina starosti u okviru postojeće nastave tjelesne kulture. U provedbi projekta formirana je stručna skupina koja je pripremila priručnik koji je bio korišten za izobrazbu odabranih trenera iz redova multišportskih društava. Autori priručnika su prof. dr. sc Goran Leko, prof. dr. sc. Dario Novak, prof. dr.sc Renata Barić, dr.sc Flavia Guidotti, Marijeta Ćelić i Bojan Mijatović.

Priručnik je dostupan u tiskanoj verziji u uredima HAŠK Mladost, a u elektroničkoj verziji koju je moguće i skinuti na web adresama:

www.multisportclubs.eu/emcastudia/ i

www.hask-mladost/projekti/sport-myway/

Uz promociju priručnika prezentirani su i ostali projekti u kojima HAŠK Mladost sudjeluje:

Field Hockey for Women

  • cilj projekta je promocija hokeja na travi kao športa baš za žene te pronalaženje način kako smanjiti odlazak djevojaka iz športa u razdoblju od 16 do 20 godine
  • od 1.10. do 3.10.2019. u Zagrebu se održava događaj projekta čiji je cilj razmjena iskustava u radu i promociji ženskog hokeja u Zagrebu i Hrvatskoj s partnerima iz ostalih zemalja.
  • U prezentaciji su sudjelovali i klubovi partneri Lazio Hockey (voditelj projekta - Italija), Feyenoord (Nizozemska), Aalborg (Danska)

BIG 4 Sports

  • spajanje privatnih i javnih izvora financiranja športa s športskim organizacijama kako bi zajednički stvorili nove i inovativne programe suradnje unutar dobrog upravljanja

Sports for Different Heros

  • mnoge osobe s mentalnim poteškoćama nemaju mogućnost bavljenja športom te je cilj ovog projekta je uključivanje tih osoba u športske programe, podizanje svijesti o njima i njihovim problemima kao i njihovim sposobnostima

European day of care

  • mnogi športaši po završetku svojih športskih karijera prolaze kroz zbunjujući period života gdje mnogi od njih ne uspijevaju napraviti uspješan prijelaz iz športske u neku drugu karijeru zato je cilj projekta je stvoriti svijest o ovom problemu te pokušati naći načine kako da taj prijelaz bude što lakši

Također u idućem projektnom razdoblju koje započinje 1.1.2020. HAŠK Mladost će sudjelovati u još 6 velikih projekata.

HAŠK Mladost Sveučilišta u Zagrebu

Davne 1903. točnije 6. studenog 1903. osnovani su Hrvatski akademski športski klubovi Mladost Sveučilišta u Zagrebu. Malo je športskih organizacija u Europi koje imaju takav kontinuitet i bogatu povijest poput HAŠKa Mladost. Od osnutka, kroz šest različitih država, kroz razne transformacije i promjene nazivlja, HAŠK Mladost predstavlja sublimaciju onog najboljeg što sačinjava hrvatski šport. 42 olimpijske medalje, trofejni športovi poput atletike, vaterpola, odbojke, veslanja, juda, plivanja i drugih, čine temelje razvoja i napretka u športu Hrvatske. Danas je HAŠK Mladost udruga koja okuplja 30 klubova iz 23 različita športa od kojih su tri kluba za šport invalida i osoba s poteškoćama u razvoju.

Od 2014. godine HAŠK Mladost član je European Multisport Club Association (EMCA) koje se sastoji od 24 multišportska društva iz cijele Europe, kao što su: Lazio, Olympiacos, Sporting, Crvena Zvezda, Bayer Leverkusen, Levski i dr. Udruga EMCA jedan je od partnera Europskog tjedna sporta (#BeActive), a u suradnji sa klubovima članovima EMCA-e HAŠK Mladost sudjeluje u projektima Erasmus + Sport kofinanciranim od strane Europske unije te na taj način utječe na formiranje politika športa u Europskoj uniji.

»Pripadati Mladosti znači pripadati obitelji. Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.« Vilko Luncer.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Dsc 3366
  • Zagreb Dsc 3404
  • Zagreb Dsc 3476
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › Multišportski pristup za mlade