MUP RH - priopćenje za javnost

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MUP RH - priopćenje za javnost

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
03.2017

MUP RH - priopćenje za javnost

povodom nogometne utakmice Hrvatska - Ukrajina
MUP RH - priopćenje za javnostPolicija sport foto promo
 

Povodom kvalifikacijske nogometne utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji, između reprezentacija Hrvatske i Ukrajine 24. ožujka 2017. s početkom u 20.45 sati, na stadionu Maksimir u Zagrebu, Maksimirska br. 128, dajemo sljedeću obavijest.

Nogometna utakmica procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika biti angažiran na policijskom osiguranju.

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih domaćih i gostujućih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će poduzimati mjere i radnje sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju.

Obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:

Upute građanima i posjetiteljima

Prostore poligona Borongaj i kod Kipa sportaša organizator je rezervirao za potrebe Fun zone i parkirališta za gostujuće navijače i akreditirana vozila.

·        Napominjemo svim posjetiteljima da, u bližoj zoni stadiona Maksimir, ne parkiraju vozila na prometnicama, nogostupima i prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zabranjeno, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju motornog i pješačkog prometa.

Zbog očekivano velikog broja gledatelja preporučamo korištenje javnog gradskog prijevoza za dolazak na stadion, a građani koji žele doći osobnim vozilima mogu ih parkirati izvan uže zone stadiona (Avenija Gojka Šuška).

Upozorenja

Na dan odigravanja utakmice službenici policije će, sukladno čl. 79 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i po završetku utakmice snimati i fotografirati stadion i prilazne pravce (policija će sukladno zakonskim ovlastima snimati određena događanja na stadionu radi naknadne identifikacije počinitelja protuzakonitih ponašanja).

Prodaja ulaznica za domaće navijače na dan utakmice NEĆE biti moguća na stadionu „Maksimir“, već na blagajnama KC „Dražen Petrović“  od 10 do 20 sati.

Mole se građani da, zbog očekivanog dolaska većeg broja navijača i opsežnih mjera sigurnosti koje će se provoditi prilikom ulaska na stadion, do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle gužve te kako bi na vrijeme i bez žurbe zauzeli svoja mjesta. Ulazi za gledatelje, prema odluci organizatora, bit će u funkciji od 18 sati, a u funkciji će biti i svi sektori odnosno tribine stadiona. Prilikom ulaska na stadion posjetitelji moraju pokazati ulaznicu koja glasi na njihovo ime i osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument.

Upozoravamo posjetitelje na :

 • zabranu posjedovanja, konzumiranja i unošenja alkoholnih pića, pića u staklenoj ambalaži, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za ostvarivanje nereda i nasilja,
 • zabranu unošenja  kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih krutih predmeta te torba i ruksaka,   
 • zabranu nošenja zastava na drvenim ili metalnim štapovima, unos štapova te vrste neće biti dopušten (osim na plastičnim šupljim štapovima),
 • zabranu unošenja i isticanja transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • zabranu pjevanja pjesama ili dobacivanja poruka čijim se sadržajem iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • zabranu bacanja predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor,
 • zabranu paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava,
 • zabranu paljenja ili uništavanja navijačkih rekvizita i drugih predmeta,
 • zabranu nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor, u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici,
 • zabranu boravka i zadržavanja na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i upute policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari, prometna jedinica mladeži), kako u dijelu nadzora i upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao bez izgreda i sigurnosnih ugroza.

Pozivamo sve posjetitelje i navijače da se prije utakmice, za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Policija sport foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MUP RH - priopćenje za javnost