Muzej grada Trogira

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Muzej grada Trogira

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
01.2020

Muzej grada Trogira

izložba natječajnih radova arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja prostora Batarije
Muzej grada TrogiraPrvonagradeni rad - mikelic vres arhitekti
 

Izložba će biti otvorena od 17. do 24. siječnja te će je biti moguće pogledati svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a dobrodošli su svi zainteresirani građani

U Galeriji Cate Dujšin Ribar u sklopu Muzeja Grada Trogira (Gradska vrata 4) u četvrtak, 16. siječnja, u 18 sati otvara se izložba svih natječajnih radova predanih u okviru projektnog natječaja za izradu idejno arhitektonskog-urbanističkog rješenja uređenja prostora Batarije uključujući Kaštel Kamerlengo, Kulu Sv. Marka i Glorijet maršala Marmonta. Izložbu otvoriti članovi ocjenjivačkog suda, predstavnici Društva arhitekata Split (DAS) te gradonačelnik Trogira Ante Bilić, a prisustvovat će svi sudionici natječaja te autorski tim prvonagrađenog rada. Svi zainteresirani građani pozvani su na otvorenje, a izložba će biti otvorena od 17. do 24. siječnja te će je biti moguće pogledati svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Na natječaj koji je raspisao Grad Trogir, a proveo DAS, koji je trajao od 9. listopada do 9. prosinca 2019., pristiglo je jedanaest radova, pri čemu je nakon pregleda pristiglih radova od strane imenovane Tehničke komisije, koju su činile Daša Gazde, d.i.a. i Jelena Borota, d.i.a. u smislu usklađenosti rada s uvjetima raspisa, sadržaja, rokova i obveznih priloga, deset radova ostvarilo pravo sudjelovanja u postupku ocjenjivanja.

Ocjenjivački sud koji su činili Iva Letilović, d.i.a., Kata Marunica, d.i.a., Zora Salopek Baletić, d.i.a., prof.dr.sc. Ivo Babić i dr.sc. Vanja Kovačić, te gradonačelnik Grada Trogira Ante Bilić, u nazočnosti članova Tehničke komisije i tajnika natječaja Nikše Bilića, d.i.a. na sjednicama održanim 12. i 13. prosinca 2019. godine, ocijenilo je sve pristigle radove, temeljem kriterija definiranih u Natječajnom elaboratu te jednoglasno donio odluku o rangiranju natječajnih radova.

Prva nagrada dodijeljena je autorima MVA / Mikelić Vreš Arhitekti, Marin Mikelić, d.i.a. i Tomislav Vreš d.i.a., druga nagrada autorici Vanji Ilić, d.i.a., treća autoricama Branki Juras, d.i.a. i Sandri Lukač, d.i.a., četvrta autorima Rajki Bunjevac, d.i.a. i Borisu Petroviću, d.i.a, te peta nagrada mr.sc. Marku Murtiću, d.i.a. Njihove i sve ostale pristigle radove svi zainteresirani mogu doći pogledati u vremenu trajanja izložbe.

Provedba arhitektonsko-urbanističkog natječaja uređenja prostora Batarije jedna je od planiranih aktivnosti u sklopu projekta „Trogirska kamena enciklopedija – zidine grada, čuvari baštine i zalog budućnosti“. Natječaj je bio podijeljen na anketni dio, s ciljem prikupljanje kvalitetnih i stručno izrađenih idejnih  urbanističkih rješenja za urbanu obnovu s rekonstrukcijom i revitalizacijom gradskog predjela Batarija u Trogiru, uz povećanje nosivog kapaciteta i održivosti predmetne urbane strukture, te dio za realizaciju, koji je obuhvaćao izradu idejnog arhitektonskog rješenja rekonstrukcije i opremanja u skladu s prijedlogom namjene Kaštela Kamerlengo, Kule Sv. Marka i Glorijeta maršala Marmonta u Trogiru, te urbanističkog uređenja koje uključuje hortikulturno uređenje i rekreacijsko opremanje prostora Batarije oko građevina, koje će u programskom i oblikovnom smislu adekvatno revitalizirati te zaštićene građevine.

Podsjetimo, Grad Trogir je u ožujku 2016. godine s MRRFEU (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije) i SAFU (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije), sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020., za projekt „Trogirska kamena enciklopedija – zidine grada, čuvari baštine i zalog budućnosti“, referentnog MIS broja KK.06.1.1.01.0041, a temeljem podnesene projektne prijave na poziv „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine – Aktivnost A“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“. Predmetni projekt, ukupne vrijednosti 5.808.637,27 HRK, od čega se 4.436.599,81 HRK financira sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, obuhvaćena je provedba istražnih radnji i izrada studijske, tehničke i projektne dokumentacije pojedinačno zaštićenih kulturnih dobara, i to Kaštela Kamerlengo, Kule Sv. Marka, Glorijeta maršala Marmonta, male lože na rivi, sjevernih i južnih gradskih vrata, kao i prostora Batarije koji okružuje najznačajnije objekte obuhvaćene projektom, a u cilju stvaranja preduvjeta za njihovu sanaciju, obnovu, rekonstrukciju i uređenje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Plakat izlozba
  • Zagreb Prvonagradeni rad - mikelic vres arhitekti
  • Zagreb Prvonagradeni rad - mikelic vres arhitekti 2
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Muzej grada Trogira