Muzeji izvan muzeja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Muzeji izvan muzeja

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
05.2018

Muzeji izvan muzeja

TZ grada Zagreba i pet zagrebačkih muzeja u prvom izdanju jedinstvene manifestacije
Muzeji izvan muzejaMuzeji izvan muzeja
 

Hrvatski prirodoslovni muzej u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba povodom Međunarodnog dana muzeja organizira manifestaciju Muzeji izvan muzeja koja će se od 16. do 20. svibnja 2018. godine održati na uglu Bakačeve i Cesarčeve ulice, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića.

Projekt je osmislio autorski tim: Nediljka Prlj Šimić i Katarina Krizmanić, više kustosice Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja i Nedjeljko Mikac, dizajner i umjetnik. Cjelokupno događanje zamišljeno je kao svojevrstan iskorak i izlazak muzeja izvan muzejskih prostora, kako bi se bogata kulturna baština u znatnoj mjeri približila posjetiteljima. Program će, također, zasigurno doprinijeti boljoj međumuzejskoj komunikaciji što je jedan od preduvjeta za planiranje zajedničkih muzejskih projekata koji bi mogli biti važna okosnica buduće kulturne strategije Grada Zagreba.

Ciljevi manifestacije MIM_2018 su:

- senzibilizirati javnost za muzejsku baštinu, pri čemu će se zagrebački muzeji prezentirati na inovativan i nekonvencionalan način
- dodatno obogatiti kulturnu i turističku ponudu

Muzeji će biti predstavljeni u MIM „paviljonu“ – impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture, a u obliku ogromnog gnijezda, u čijem „krilu“ su smješteni muzeji sudionici: Hrvatski prirodoslovni muzej (inicijator i nositelj projekta), Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti i Tehnički muzej Nikola Tesla. Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u organizaciji popratnih sadržaja ovog kulturnog događanja (radionicama, predavanjima i sl.).  Tijekom dana, u paviljonu će se, uz izložbe, odvijati i brojne stručne radionice, a u večernjim satima predavanja i prezentacije.

Atrakciji ovog događanja pridonijet će i replika Penkalinog aviona, koja će biti postavljena uz sam paviljon. Posebna zanimljivost bit će i maketa novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. Ova manifestacija predstavlja svojevrstan izlazak muzeja izvan muzejskih prostora, kako bi se bogata kulturna baština približila posjetiteljima putem novog medija i otvorenog, javnog prostora. Želja je autora da manifestacija Muzeji izvan muzeja postane svojevrsni festival muzeja te da u dogledno vrijeme uključi sve zagrebačke pa i hrvatske muzeje, a potom i gostujuće europske muzeje.

Svečano otvorenje predviđeno je u srijedu, 16. svibnja u 18 sati na uglu Bakačeve i Cesarčeve ulice uz prigodan program.

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Muzeji izvan muzeja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Muzeji izvan muzeja