MUZIČKI MOSTOVI

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MUZIČKI MOSTOVI

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
06.2015

MUZIČKI MOSTOVI

3. MEĐUNARODNO GITARISTIČKO NATJECANJE I RADIONICA te PLESNO KAZALIŠTE ZA MLADE u MKC u GROŽNJANU
MUZIČKI MOSTOVIHgmgroznjan
 

Hrvatska glazbena mladež, najveća nevladina neprofitna udruga za mlade i glazbu u Republici Hrvatskoj koja se sustavno bavi mladom, novom publikom animacijom i medijacijom u području kulture i umjetnosti te edukacijom i promocijom mladih glazbenika uspješno je završila svoju radnu sezonu u prostorima koncertnih dvorana, centara za kulturu, kazališta, škola, edukacijski prostora.  A već preko 45 godina u ljetnim mjesecima sve aktivnosti Hrvatske glazbene mladeži sele se u njezin Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu. Svake godine u okviru seminara i programa centra sudjeluje više od 1500 mladih glazbenika iz više od 30 zemalja svijeta.

Sezona je započela znanstvenim skupom u suradnji fakulteta Hrvatske i Slovenije te Međunarodnom radionicom za glas i izvedbu , a nastavlja se jedinstvenim programom nazvanim MUZIČKI MOSTOVI te 3. MEĐUNARODNIM GITARISTIČKIM NATJECANJEM I RADIONICOM koji će se održavati od 13.6.-18.6. Riječ je o stvaranju mreže među mladima u zemljama slavenskog svijeta, a nagrade Međunarodnog gitarističkog natjecanja podjeljene su u pet kategorija, a prva nagrada uključuje Recital na devetom Međunarodnom Nikšić Guitar Festivalu 2015. Žiri će biti sastavljen od uglednih hrvatskih i stranih gitarista i pedagoga, a natjecanje je otvoreno za javnost.

Cilj radionice koja će se održavati u okviru natjecanja i Muzičkih mostova je omogućiti gitaristima razvoj tehnike i interpretacije, sudjelovanje u olikovanju analitičkog i sistematičnog načina vježbanja. Namijenjena je svima, od početnika do studenata koji se pripremaju za natjecanja, prijamne ispite na Muzičkoj akademiji ili koncerte sa orkestrom.

Ljubitelji  mjuzikla moći će sudjelovati  od 16.6.- 24.6. u PLESNOM KAZALIŠTE ZA MLADE „ALTER EGO- druga strana mene“ koji će se  također održavati u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. Ova radionica namijenjena je plesačima, polaznicima dramskih studija, vokalistima te svim umjetnicima zaljubljeni u mjuzikl kao glazbeno-scensku formu. Koristiti će se raznovrsne plesne tehnike kao što su graham, jazz, suvremeni, hip hop, improvizacije koje će  biti neiscrpni izvor inspiracije za stvaranje scena i koreografija tijekom radionice.

Uz vrhunske voditelje i stručnjake za ples, scenski pokret, glumu i pjevanje mladi polaznici će zasigurno steći nezaboravno znanje i iskustvo.

Sve dodatne informacije oko programa, tečajeva i seminara Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu možete vidjeti na web stranici Hrvatske glazbene mladeži: www.hgm.hr

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Hgmgroznjan
  • Zagreb Hgm
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › MUZIČKI MOSTOVI